Słuchajcie, numer stulecia. Ponieważ cebulica i śniedek baldaszkowaty panoszą się u mnie, to co roku wykopuję i przekazuję w dobre ręce.
Jakież było moje zdziwienie dziś, że te podrośnięte liście to nie cebulica tylko śniedek właśnie. Także Agnieszko, Sylwio, Basiu dla Was tylko się cebulica znajdzie a oprócz tego śniedka mogę rozdać większej ilości osób.
Z balkonu rzut na te liściory
Tawlina jerzebolistna ma juz piekne listki Kociomietke od irenki przesadzialam na skalniak. Ona chyba nie rosnie wysoka. Skalniak juz prawie oczyszczony, teraz musze troche nowej ziemi mu dosypac i poszalec z nasadzieniami. Tylko skad ja tyle roslin wezme hmm z tego co bylo uchowaly sie trzy sztuki, cos mam w innych miejscach ale bedzie jeszcze malo. Musze sie wybrac do szkolki. Moze jakies wyzsze z tylu posadze z tych ktore kupilam na nowa grzadke.
Mam i to nawet 2. Powiem tak, poradzi sobie w słońcu, bo u mnie rośnie na przysłowiowej patelni
Bez nawadniania i systematycznego podlewania miał ciężko, przypalalo liście i słabo rósł. Po zainstalowaniu nawadniania i zrobienia rabaty przy nim jak ręką odjął. Przepięknie urósł w lato 2015.
Tak wyglądał:
(Słońce od rana do wieczora)
Poza tym on z wiekiem jest coraz silniejszy na promieniowanie słoneczne.
a jeżeli chodzi o podsadzanie dla ozdoby skrzyń - to widziałam, że niektórzy wsadzają np sezonówki np. aksamitki, można też hosty lu zrobić płotek z bukszpanu
A i zapomniałam się pochwalić tym, że mój ukochany mąż skończył już skrzynie na warzywa . Już nie mogę się doczekać jak zaczną tam rosnąć. Zastanawiam się tylko, czy wokół żwirku nie zrobić pasek a w nim posadzić jakieś rośliny, czy dać sobie spokój i zasiać tylko trawę ? Co o tym myślicie?