ale już jako oddzielenie rabaty od trawnika - nie polecam, w rzeczywistości utrudni docinanie kantów, a trawa i tak przelezie i potem to już na kolanach docinanie. Trudna sprawa.
3. Kora powinna być średnia, przekompostowana, ciemnego koloru i bez białych wiórów i zanieczyszczeń.
4. Kolejne porady krok po kroku już napisałam. Wystarczy przeczytać. Na stronie głównej jest 400 artykułów pod różnymi tagami np. byliny, trawnik itd. Jest też wyszukiwarka tematów, korzystaj z niej, Moje opracowania są rozbudowane i wszyscy z tego korzystają
Chyba dokładniej jak zasiać trawnik to już nie napiszę
i posypuj go jesienią jesiennym nawozem z piaskiem. Piasek będzie wsypywał się w otwory i zwiększał przepuszczalność, a trawa będzie się dobrze korzeniła
Ilość piasku zależy od tego, na jaką głębokość będziesz przekopywał.
Jeżeli na głębokość szpadla (około 20-25 cm) to jakieś 4 wiadra (40 l), ale można mniej, jeśli płycej.
No i ja nie widzę tej gleby więc namacalnie nie patrzyłam, trudno mi ocenić.
Najtaniej użyźniać glebę własnym kompostem. Trzeba go zrobić, można skoszoną trawę przekopywać.
Tutaj poczytaj jak poprawić zdrowotność gleby najtaniej i czego używać.
Wiedz o tym, że budki nie mogą być za blisko siebie, dla jednakowych ptaków, bo ptaki ich nie zasiedlą wszystkich i tak. Posadź rośliny, które wydają owoce na zimę, dokarmiaj, jakieś bajorko z wodą świeżą i oczywiście powinny mieć gęste żywopłoty, wysokie drzewa, żeby czuły się bezpiecznie, żeb y kot ich nie wyłapał.
Tego bym chyba nie chciał....ale wszystkie cebulowe jednocześnie.....to mogłoby być na prawdę ciekawe Byleby szybko nie przekwitły - no bo kiedy zdążę je obfocić???
A teraz po lawinie lodu z dachu co teraz zeszła stwierdzam, że wiosna tuż tuż A sopelki ciągle kapią - to też dobry znak