Przyglądam się tej rabacie przy ogrodzeniu jaka ma powstać
Czy linia rabaty będzie schodkowa ? Zęby tam widzę
Ciężko będzie zagospodarować to miejsce bo sporo już tam rośnie a pewnie niczego nie chcesz wyrzucić
Byłem dziś rano na zakupach a tam już są ... stojaki z nasionami Miło z ich strony że na mój przyjazd się postarali
Oczywiście nie omieszkałem zrobić małego przeglądu i również zakupów Głównie nabyłem nasiona dyniowatych Warzywnik jak zawsze będzie obfity w te warzywa które jesienią przydadzą się również do dekoracji ogrodu Skusiła mnie kukurydza ozdobna Gdzieś ją u kogoś widziałem i bardzo mi się podobała Ciekaw jestem jak będzie u mnie rosła
Nie omieszkałem wziąć nasion dmuszka (jednoroczna trawa ozdobna) którego w tamtym roku miałem i byłem z niego bardzo zadowolony ale niestety nie zebrałem sobie nasion Gapa ze mnie
Werbena patagońska zawsze się sama sieje ale w tym roku też wysieję na parapecie by była wcześniej
Witam Noworocznie Mirko moje róże okrywam stopniowo bo na wszystko od razu za zimno, nie mam mat, trzy warstwy włókniny muszą starczyć. Jeszcze kilka krzaczków okryję jutro.
Pięknego, zdrowego, zielonego roku życzę ściskam
No i gratuluję seteczki przy okazji
Kasiulka co do oczka to mam nadzieję, że przekonam się o tym już w tym roku . Sama jestem ciekawa jak rośliny zniosą te mrozy. Dzisiejszej nocy ma być -24. Kasia a to nasze łóżko
Wytworny jest Twój anioł .
Pamiętam z dzieciństwa że każdego roku w porze ubierania choinki zachwycałam się gwiazdą , była zrobiona z kryształków zielonego szkła, duża , ciężka i nigdy nie ozdabiała czubka choinki - żadna choinka nie była w stanie utrzymać takiego ciężaru. Potem gwiazda gdzieś zniknęła .
W tym roku moją choinkę zdobi anioł, ma złotą sukienkę, brązowe włosy, srebrne brokatowe skrzydła i siedzi na błękitnej chmurce. Był jeszcze anioł w różowej sukience, ale pofrunął do Dzidki.
Dużo dobrego w Nowym Roku
Jasia