Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Pszczelarnia 15:36, 07 mar 2016

Wygląda na penstemona. Miałaś?
Milka 15:53, 07 mar 2016

jankosia napisał(a)
Atmosfera się zagęszcza, każdy ma inne typy a jak zakwitnie... To wszystkim gały na wierzch wyjdą Hihi
Z nasion bardzo dużo roślin się przenosi, chwastów i niechwastów- bo chwast to przecież pojęcie względne

Masz racje, szkoda ze moje wyplewilam kiedys i ja odnosnie tego zadawalam pytanie na forum, zatem chyba lepiej poczekac.
Anda 16:11, 07 mar 2016

Mirella, Amelia, AnnaCh, Ryska, Rozark, Jankosia, Makkasia, Kawa, Mala_Mi, Basilikum, Milka, Frezja, Pszczelarnia - dziewczyny kochane, bardzo Wam dziekuje za odzew. Irenko, nie usuwaj zdjec, bedzie dobre na przyszlosc do porownan, moze sie komu przyda. Ewo, penstemona nie mialam. U najblizszych sasiadow chyba tez nikt nie ma. Aniu, wierzbownica to byc moze, bo ja ani wiesiolka ani lobelii nigdy nie mialam. Poza tym tutaj w rowach duzo roslin przeroznych rosnie i mogla sie wysiac. Poczekam jeszcze troche az podrosnie, a potem bede porownywac z podanymi przez Was roslinami. Po zdjeciach netowych najbardziej to na wierzbownice wyglada. Dziekuje Wam raz jeszcze Za pare tygodni pokaze co z tego rosnie.

Kawa - u nas chaos na drogach i duzo wypadkow
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Sylvana 17:07, 07 mar 2016

Anda napisał(a)
Dziewczyny moje mile i chlopcy, jesli tacy tu w ogole zagladaja - powiedzcie mi, co to jest? Chwast, czy nie, zostawiac, czy wyrywac?

Hej Ewuś...ja się mało znam, ale się wtrącę...
Nie siałaś kiedyś Ty albo sąsiedzi bazylii?
Zdjęcie potem usunę - to moja zeszłoroczna, w tym roku nie będzie bo kot łapą zamieszał w doniczce...jak była mniejsza też była bardziej zbita...ale nie mam foty..
Do penstemona też podobne
Wierzbownica gruczołowata na zdjęciach w necie (u mnie też się zdarzała) jest raczej zielona...chyba, że jest 128 odmian....

Anda 17:28, 07 mar 2016

Hej Sylwia, fajnie, ze zaglądasz. No w sumie, kiedyś miałam taka ciemna bazylie, ale to już dwa lata temu było. I ona raczej nie zimuje, bo ciepło lubi. Fotkę zostaw, może się komuś kiedyś przydać takie porównanie
No i właśnie tej wierzbownicy jest coś koło 200! odmian i liście mogą być takie ciemnawe. Normalnie zagadka. Ciekawe, co z tego jednak wyrośnie, gruszki na wierzbie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasiek 17:54, 07 mar 2016

A moze to?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/949-ajuga-reptans-dabrowka-rozlogowa
Anda 18:29, 07 mar 2016

Kasiu, dzięki bardzo. Nie jestem pewna, czy to ajuga. Te liście jednak trochę inne są... Zobaczymy, dam im podrosnąć i wtedy powinno być łatwiej rozpoznać
Kasya 18:32, 07 mar 2016

nie wyglada to na dąbrówkę, u mnie tez pelno takich ze nie wiadomo czy wyrywac czy nie...
Anda 20:42, 07 mar 2016

Kasya napisał(a)
nie wyglada to na dąbrówkę, u mnie tez pelno takich ze nie wiadomo czy wyrywac czy nie...

Poczekam jeszcze, potem zawsze mogę wyciepać
Anda 20:47, 07 mar 2016

U mnie też już jest trochę wiosny w ogrodzie. Jeszcze mało kolorków, ale coś tam się budzi do życia

Agastache Black Adder, wreszcie ruszyła, bo myślałam, że już po niej

Blue Fortune ruszyła szybciej i jest większa

Orliki nieodmianowe są, odmianowe diabli wzięli, siewek nie widzę żadnych

Czosnki jak gwiazdy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies