Nie powinien zaszkodzić - nawet kiedyś usłyszałem, że producenci za każdym razem dodają środków na grzyba i innych przy podlewaniu. Begonie powinny być nakryte, ale mają też być wietrzone.
Ogrzewanie podłogowe to super sprawa o ile nie siedzisz tam zbyt długo. Jeśli dużo czasu spędzacie to potem stopy są takie wymęczone - znajomi narzekali jak długo tak siedzieli. Jeśli będziecie siedzieć chwilami to zróbcie
O no widzisz Sebek, o cannach mi przypomniałeś Muszę je też posadzić już do doniczek. Na razie wysiałam standardowo lobelię białą i niebieską, a jeszcze zdobyłam czerwoną Sebuś..nie zostały ci jakieś nasionka werbeny patagońskiej?
Nie mam nic -wszystko rok temu wysiałem - to są uchowane sadzonki przez całą zimę
Szefowo kochana jeszcze jedno pytanie dotyczące cięcia, - czy śliwę wiśniową obcina się na wiosnę?
Swoje śliwy wiśniowe zakupiłam na wysokim pniu i korony jak to zauważył Sebek - idealne, ale z boku, jak coś wyrasta w nieodpowiednią stronę, to wycinam, ale mało. Generalnie nie tnę.
Śliwa wiśniowa ,może być cięta, nawet bardzo cięta. To zależy co chcesz uzyskać, czy żywopłot czy wąskie drzewo. Można ciąć
Wszystkie odmiany z tych śliw można ciąć.
O no widzisz Sebek, o cannach mi przypomniałeś Muszę je też posadzić już do doniczek. Na razie wysiałam standardowo lobelię białą i niebieską, a jeszcze zdobyłam czerwoną Sebuś..nie zostały ci jakieś nasionka werbeny patagońskiej?
ja jeszcze o kannach czyli włożyć kłącza do ziemi z doniczką i trzymać w ciemnym i chłodniejszym miejscu, a potem jak coś wzejdzie to do światła, czy tak?
W zasadzie mogą być w cieple, jednak nie 30 stopni - tak ponad 10
ja jeszcze o kannach czyli włożyć kłącza do ziemi z doniczką i trzymać w ciemnym i chłodniejszym miejscu, a potem jak coś wzejdzie to do światła, czy tak?
W zasadzie mogą być w cieple, jednak nie 30 stopni - tak ponad 10