Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 19:37, 06 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A ja dzisiaj troszku się ptaszków naoglądałam, koło mnie to często jakieś wystawy, tym razem na gołąbki padło, dzieciaki miały radochę, a ja zaskoczone, że tyle odmian, cała hala wypełniona klatkami, tego się nie spodziewałam, a mieliśmy całe pół godzinki żeby sobie pooglądać. Zrobiłam troszkę zdjęć tak poglądowo wam wstawię bo to przecież forum ogrodnicze a nie ptasie..hehe

Ten ostatni to bardzo przerasowiony czy ja dobrze widzę pióra na nóżkach, pewnie niewygodnie mu się chodzi... chyba , że lataniu pomagają, taki dwupłatowiec...
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:33, 06 sty 2013

Do góry
No właśnie, entuzjazmu to mi nie dodałaś
Teraz musisz się zrehabilitować i te fotki obiecane wrzucić
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:31, 06 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Elu nadrabiam zaległości u Ciebie, pelargonie śliczne sadzoneczki. A z tym aparatem to faktycznie uzależnienie, ile to ja już mam tych uzależnień, a nie miałam żadnego zanim nie trafiłam na ogrodowisko...czekamy na zdjęcia, u mnie brak śniegu, tak jak u Irenki tylko deszcz i deszcz.

U nas też dwa dni padał deszcz, wczoraj słońce jak wiosną, dzisiaj proszę ... śnieg. Wolę już w styczniu śnieg niż deszcz, bo przynajmniej ogród ładniej wygląda i roślinki bezpieczne pod pierzynką
Igiełkowy ogródeczek 19:31, 06 sty 2013

Do góry
Ok, dzięki za podpowiedź
Ogród Ginger 19:29, 06 sty 2013

Do góry
Ślicznie ta zima ubrała roślinki, a u mnie zimy nie ma plus 6 teraz mam i ciągle pada, ale deszcz
Igiełkowy ogródeczek 19:23, 06 sty 2013

Do góry
Słuchajcie może ktoś podpowie, mam storczyka, który się rozmnożył i teraz mam dwa w jednej doniczce, czy one tak mogą rosnąć?, czy powinnam przesadzić tego młodego? Już jest dość duży a ja jakoś nie mam odwagi ich rozdzielać, poradźcie co powinnam zrobić.
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:14, 06 sty 2013

Do góry
Elu nadrabiam zaległości u Ciebie, pelargonie śliczne sadzoneczki. A z tym aparatem to faktycznie uzależnienie, ile to ja już mam tych uzależnień, a nie miałam żadnego zanim nie trafiłam na ogrodowisko...czekamy na zdjęcia, u mnie brak śniegu, tak jak u Irenki tylko deszcz i deszcz.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:03, 06 sty 2013

Do góry
Aż nie mogę uwierzyć że tyle śniegu masz, u mnie na plusie, bardzo ciepło jest i ciągle deszcz pada,już nie pamiętam kiedy śnieg był. Takie krajobrazy uwielbiam, bo przez moje okno to raczej nie spoglądam to chociaż u ciebie się napatrzę
Moja działka. 18:56, 06 sty 2013

Do góry
W podpisie jest nazwa wątku żeby łatwo można było do Ciebie trafić i wizytówka też może być w podpisie. U wszystkich na zielono jest zaznaczona, jeśli ktoś ma też wizytówkę lub więcej wątków a to się zdarza to ma je wszystkie w podpisie. U mnie jest igiełkowy ogródeczek. Pozdrawiam
A_G_Aniowy ogródek 18:47, 06 sty 2013

Do góry
Zmiany super, ja u siebie to też dopiero na zdjęciach zobaczyłam, jak to wszystko szybko rośnie, ślicznie masz
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 18:37, 06 sty 2013

Do góry
Oj mi też się marzą, a pogoda nas niestety nie rozpieszcza, w prawdzie u mnie dość ciepło ale ciągle pada i pada, fotki energetyzujące
Tylko trawnik i co dalej? 18:34, 06 sty 2013

Do góry
Ale uparciuchy z tych kretów, podziwiam cię bardzo i nie poddawaj się
Pokażę nasz ogród 18:30, 06 sty 2013

Do góry
Żurawki i trawki jeśli chcesz żeby się łączyło, a co tam masz teraz posadzone? i z drugiej strony też by trzeba było spojrzeć, żeby to spójność miało, jakieś trawy tam widzę. A nie chciałabyś przed wejściem jakiś bukszpaników, bo widzę że tam już chyba są jakieś, albo jakaś kulka na pniu i pod nią żurawki. Ja też czasami główkuję i kombinuję, a najczęściej pierwsze pomysły są najlepsze i najprostsze. Pozdrawiam niedzielnie
Moja działka. 18:13, 06 sty 2013

Do góry
Śliczna kolorowa działeczka, a ile kwiatów, pozdrowienia przesyłam, czekam na więcej fotek
Igiełkowy ogródeczek 18:10, 06 sty 2013

Do góry
A ja dzisiaj troszku się ptaszków naoglądałam, koło mnie to często jakieś wystawy, tym razem na gołąbki padło, dzieciaki miały radochę, a ja zaskoczone, że tyle odmian, cała hala wypełniona klatkami, tego się nie spodziewałam, a mieliśmy całe pół godzinki żeby sobie pooglądać. Zrobiłam troszkę zdjęć tak poglądowo wam wstawię bo to przecież forum ogrodnicze a nie ptasie..hehe

Igiełkowy ogródeczek 18:04, 06 sty 2013

Do góry
Gabrysia- widać nie tylko u mnie ludziska znają się na roślinach
Gierczusia- żurawki trzeba mieć, u mnie to dopiero początek
Dorotko- nie ma sprawy, ja zawsze chętna do pomocy
Janino- ogródek nie taki duży, tylko rabatek z każdej strony przybywa
Jabeska- sadź, sadź, pieski to raczej na sałatę nie polecą no chyba że bardzo wygłodniałe są..hihi
Marzenko- kapusta już dawno zjedzona, tylko ta sałata tak czeka i czeka....
Ogród w skali mikro :) 17:08, 06 sty 2013

Do góry
No to akurat bukszpaniki by pasowały i żurawki też A dlaczego boisz się że ci ukradną nie masz tam ogrodzenia?
Postawić trawkę nad i... 16:10, 06 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ja też wczoraj sobie kupiłam 2 doniczki po 3 sztuki i czekam aż się rozwiną. Też chciałam białe, ale nie było, a jak są zmieszane to te białe można rozpoznać, bo mają taka jasną cebulkę a te kolorowe to jakby taką fioletową -ciemniejszą.

...bardzo szybko w domowej temperaturze zakwitają.. rzeczywiście białe mają jaśniejszą cebulkę....
Postawić trawkę nad i... 16:06, 06 sty 2013

Do góry
Ja też wczoraj sobie kupiłam 2 doniczki po 3 sztuki i czekam aż się rozwiną. Też chciałam białe, ale nie było, a jak są zmieszane to te białe można rozpoznać, bo mają taka jasną cebulkę a te kolorowe to jakby taką fioletową -ciemniejszą.
Ogród u Kasi 15:57, 06 sty 2013

Do góry
Podpowiedzi Danusi bezcenne ja będę kibicować i czekam na plan oczywiście to może też coś mi przyjdzie na myśl, a tymczasem pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies