Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Gożdzikowa - wiejski ogród 16:08, 27 gru 2016

Do góry
Cudna ta fotka wnusi

U mnie bylo tylko 8 osób. Jak się dzieci pożenią, będzie więcej.
Ogródek Iwony II 16:05, 27 gru 2016

Do góry
Basiu, najwięcej prezentów, to dla dzieci.
Mlody przed Wigilią chodził z metrówką. Mierzył wielki karton, by wydedukować, co może być w wielkim pudle.
Mieliśmy ubaw.
Ogródek Iwony II 15:47, 27 gru 2016

Do góry
Ewa (teraz wiem, jak masz na imię), bardzo dziękuję za instrukcję. Bardzo ładnie prezentują się na choince.
Nie znalam namiaru na przylepne koraliki. Przyda się.

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:39, 27 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Basiu, pozdrowienia zostawiam. Pewnie w święta dałaś radę ze wszystkim, bo jakby inaczej. A teraz odpoczywasz. Mam taką nadzieję.

oczywiście Iwonko ,że dalam radę ...miałam tylko 14 osób na wigilii i w pierwszy dzień świąt...jakby nie bylo to wychowałam 6 dzieci,potrafię się zorganizować.Było wszystko i rybka w galarecie i pierogi i uszka i makowiec no i te potrawy mniej pracochłonne też ...w Swięta na obiad były kaczki ..jedna z tradycyjnym nadzieniem druga z kaszą ..

a najważniejsze ,że zdążyliśmy zakończyć budowę domku dla corki..wprawdzie to stan surowy,ale dalej będą robić wiosną

dziękuję za instruktaż ,pozdrawiam serdecznie
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:13, 27 gru 2016

Do góry
Basiu, tu masz instrukcję bombki:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=534#post_7
Ja i mój ogródek, a może ogród 15:06, 27 gru 2016

Do góry
Ja też.
A murki wewnątrz rabaty by miały być, by zniwelować poziomy?
Tam już Domi masz roslinki. Da się to pogodzic?
Ja i mój ogródek, a może ogród 14:55, 27 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dominiko, po co ci te murki? Chcesz po całości? Jakoś tego nie czuję. Podobają mi sie linie Iwki.
Wczoraj trafiłam w Norweskim ogródku na nowy projekt Danusi. Właśnie Danusia połączyła linie proste z półkolami. Widziałaś?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2196-norweski-ogrodek?page=148
no myslałam po całości

uważasz, ze nie ???
Ja i mój ogródek, a może ogród 14:53, 27 gru 2016

Do góry
Dominiko, po co ci te murki? Chcesz po całości? Jakoś tego nie czuję. Podobają mi sie linie Iwki.
Wczoraj trafiłam w Norweskim ogródku na nowy projekt Danusi. Właśnie Danusia połączyła linie proste z półkolami. Widziałaś?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2196-norweski-ogrodek?page=148
Ogródek Iwony II 14:44, 27 gru 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
wow ile prezentów

ogród sliczny - wogóle jesieni nie widać, a o zimie nie wspomnę

Nooo, ilość prezentów samą mnie zszokowała. Mnie się dostały kosmetyki. Starczy chyba na rok

Zimy w ogrodzie faktycznie nie widać, u Ani Małej Mi widziałam, pokazałam fotki e-Mowi, ale nie wierzył że Święta tak mogły wyglądać
Ogródek Iwony II 14:39, 27 gru 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Iwonko jak znajdziesz chwilę zerknij do mnie - plisss

Już idę
Ogródek Iwony II 14:38, 27 gru 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Iwonko Twój ogród śliczny o każdej porze roku

Ja już mam gotowy pomysł na prezenty imieninowe i urodzinowe na ten rok-bombki robione na szydełku . Moja rodzina była zachwycona nimi .

O tak, bardzo dobry pomysł Może skorzystam Do tego myslę o wykombinowaniu z kartonu ładnego pudełka do przechowywania.

Ogród dziękuje. Tylko rok temu też myślałam, że zachwyca, wszyscy tak pisali, a po fotkach porównawczych widzę, ze on dojrzewa coraz bardziej, więc chyba za jakiś czas będę się nim na poważnie zachwycać

Dziś czytałam drugi wątek Danusi, kiedy jej ogród dojrzewał. Był inny, dorastał.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=372
To trzyma mnie w świadomości, że na efekt trzeba poczekać i podziwiać oczami wyobraźni. W ogrodach zakładanych przez Danusię wszystko sadzone jest duże, a my sadzimy raczej mniejsze roślinki, więc musimy czekać.
Ogródek Iwony II 14:13, 27 gru 2016

Do góry
Lomianianka napisał(a)

..."No to skoro wędruję po wątkach, dlaczego zatrzymalam się u Ciebie? Wielki pozytywny spokoj bije z Twojego wątku, życzliwe treści i dobra energia"....

To prawda Iwonko ta dobra energia, ta "nienormalna" w dzisiejszych czasach normalność powoduje, że u Ciebie każdy czuje się nie jak intruz - podglądacz a jak stary znajomy. Tworzysz na swoim wątku wyjątkową atmosferę trudną do określenia słowami. Przyciągasz ludzi jakbyś była magnesem, tyle tu rodzinnego ciepła, mądre Twoje wypowiedzi, takie niby proste, życiowe i oczywiste, ale jakże trafiające w sedno i prosto do serca. Jesteś bardzo rozsądną i mądrą kobietą i zasługujesz na najwyższy szacunek.

Czytałam ten wpis z telefonu kilka razy. Jakże miło się czyta, kiedy inni odnajdują dla siebie normalność. Bardzo mi miło, że mogę dzielić się z innymi, że mogę tu na forum czasami pomóc, podzielić się doświadczeniem, wypowiedzieć się...
Bardzo ci dziękuję Lomianianko. Czytałam twoje mądre wypowiedzi u Sylvi, dobrze, ze stawiasz ją czasem do pionu i podnosisz na duchu. Dziękuję
A twoja ręcznie robiona bombka też bardzo mi się podoba. To na klej nanosisz na przezroczyste bombki? A te koraliki? Jak naklejasz?

Ogródek Iwony II 14:05, 27 gru 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
... bombeczki są urocze i zastanawiam się jak je robisz???? /Pozdrówka po świętach posyłam

Margo napisał(a)
Iwonko, zaglądam z doskoku i pozdrowienia zostawiam
... Piękne te szydełkowe bombki, ja niestety na szydełku nie umiem, a szkoda bo to przepiękna ozdoba .

Gosiu,Halinko, koronkowe robótki nie są takie trudne. Sporo jest filmików na YouTube, z których można się nauczyć, a satysfakcja gwarantowana.
Potrzebny balonik (to są te najmniejsze), kordonek, szydełko i klej wikol, albo roztwór cukru z wodą 1:1
Robię dwie małe części, jak serwetki, potem łączę razem.

Na koniec łączenia wsuwam balonik i łączę do końca na baloniku.
Potem maczam wszystko w kleju z wodą i suszę.

Jak wyschnie klej, bombka powinna być sztywna. Przebijam balonik i robię zawieszkę. Potem na choinkę.

Ze wzorami eksperymentowałam. Chciałam, by każda bombka była inna
Ogródek Iwony II 14:05, 27 gru 2016

Do góry
Nie wiem, ile mi się uda napisać, co chwilę prąd ucieka
więc dziękuję wszystkim za życzenia, za to, ze zaglądacie, dopingujecie
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:55, 27 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wreszcie ogrodowo i planowanie
Domi, chętnie pomogę, tylko prad ucieka, wiec będę między wylaczeniami
domowo już Cię nudziło ale ja mam teraz własnie taki domowy etap, przez który też muszę przejśc

oby był prąd
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:54, 27 gru 2016

Do góry
Wreszcie ogrodowo i planowanie
Domi, chętnie pomogę, tylko prad ucieka, wiec będę między wylaczeniami
Ogródek Iwony II 13:45, 27 gru 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Iwonko , przyszłam na koronki . Śliczne . Ja chyba będę robić dalej po świętach bo dziewczynom z pracy tak się podobały ,że wymusiły na mnie źeby im zrobić
Cudna Święta Rodzina

Cześć Asiu, mojej koleżance w pracy też spodobały się koronkowe bombki. Poprosiła, bym zrobiła jej.
Okazało się, że jedna pani we wsi całe lato robiła koronkowe bombki i dzwonki. Jest na emeryturze i ma czas, więc robi na sprzedaż. Ale jej wykonanie jest misterne, maleńki ścieg, dużo czasu zajmuje. Muszę iść do niej dopytać się o instrukcje. 6 sztuk ofiarowała na choinkę do Kościoła do stajenki. Gapiłam się na nie podczas mszy. Przyciągają uwagę
M jest dumny z choinki ubranej we własnoręcznie wykonane ozdoby. Chwalił się gościom, którzy oglądali ozdoby, że to moja własna praca. Aniołki, gwiazdki i bombki
Spodobały mi się te robótki
Ogródek Iwony II 13:43, 27 gru 2016

Do góry
Święta minęły, dziś ogarniam dom po gościach. Planuję pobuszować po forum, ale tu jakoś leniwie jeszcze. Strasznie wieje, całą noc padał deszcz. Co chwilę wyłącza się prąd ... Na zewnątrz plus 5 stopni. Pogoda bardziej jesienna, niż zimowa ...

Ogródek Iwony II 13:43, 27 gru 2016

Do góry
Witam po Świętach.
U mnie Święta minęły pod znakiem wspólnego biesiadowania przy stole, spotkań rodzinnych, rozmów, żartów i dozy dobrego humoru.
W wigilię pojawiło się sporo prezentów pod choinką,

dorastające dzieci tym razem same postanowiły ofiarować prezenty najbliższym, najmłodszy dostał wymarzoną deskorolkę od siostry, a od brata głośnik wi-fi. Chodzi z deskorolką po domu, śpi z nią, na ulicy trochę pojeździł, ale jak się zabrudzi, myje ją we wannie i suszy ręcznikiem Głośnikiem się nacieszy za miesiąc, bo chwilowo ma szlaban na wszelkie prywatne media: telefon, tablet, komputer.

Wczoraj wieczorem część gości się rozjechała, zwolniło się miejsce na kanapie, mogłam wyciągnąć nogi
Lubię, jak dzieci są w domu, ale po trzech dniach potrzebowałam trochę ciszy. Chyba nie tylko ja
Zakątek z fioletową ławeczką 11:12, 27 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Doniu, pozdrawiam poswiątecznie.
Urocze jest to twoje miasteczko.
To chyba kolekcja kilkuletnia? Choineczki, serduszka - cudne. Bardzo podkreślają klimat. I takie wlasne. A to cieszy.
U mnie tez na choince robione ozdoby zawisly. Zawieszki od Ani, a potem dorobilam sama inne, bo takich nie umiałam. Do tego szydełkowe bombki, gwiazdki i aniołki.

Witaj Iwonko I już po świętach Szybko ten czas zleciał.
Miasteczko ma faktycznie już parę lat, kupiłam w KdC w wyprzedaży poświątecznej. Już się zastanawiam co mogę jeszcze poszyć z materiału
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies