Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

zawitka 09:10, 27 gru 2016

Dobra energia Iwonki i mnie przyciągnęła ----bombeczki są urocze i zastanawiam się jak je robisz???? /Pozdrówka po świętach posyłam
Dominika11 12:59, 27 gru 2016

Iwonko jak znajdziesz chwilę zerknij do mnie - plisss
Iwk4 13:43, 27 gru 2016

Witam po Świętach.
U mnie Święta minęły pod znakiem wspólnego biesiadowania przy stole, spotkań rodzinnych, rozmów, żartów i dozy dobrego humoru.
W wigilię pojawiło się sporo prezentów pod choinką,

dorastające dzieci tym razem same postanowiły ofiarować prezenty najbliższym, najmłodszy dostał wymarzoną deskorolkę od siostry, a od brata głośnik wi-fi. Chodzi z deskorolką po domu, śpi z nią, na ulicy trochę pojeździł, ale jak się zabrudzi, myje ją we wannie i suszy ręcznikiem Głośnikiem się nacieszy za miesiąc, bo chwilowo ma szlaban na wszelkie prywatne media: telefon, tablet, komputer.

Wczoraj wieczorem część gości się rozjechała, zwolniło się miejsce na kanapie, mogłam wyciągnąć nogi
Lubię, jak dzieci są w domu, ale po trzech dniach potrzebowałam trochę ciszy. Chyba nie tylko ja
Iwk4 13:43, 27 gru 2016

Święta minęły, dziś ogarniam dom po gościach. Planuję pobuszować po forum, ale tu jakoś leniwie jeszcze. Strasznie wieje, całą noc padał deszcz. Co chwilę wyłącza się prąd ... Na zewnątrz plus 5 stopni. Pogoda bardziej jesienna, niż zimowa ...

Iwk4 13:45, 27 gru 2016

Margerytka40 napisał(a)
Iwonko , przyszłam na koronki . Śliczne . Ja chyba będę robić dalej po świętach bo dziewczynom z pracy tak się podobały ,że wymusiły na mnie źeby im zrobić
Cudna Święta Rodzina

Cześć Asiu, mojej koleżance w pracy też spodobały się koronkowe bombki. Poprosiła, bym zrobiła jej.
Okazało się, że jedna pani we wsi całe lato robiła koronkowe bombki i dzwonki. Jest na emeryturze i ma czas, więc robi na sprzedaż. Ale jej wykonanie jest misterne, maleńki ścieg, dużo czasu zajmuje. Muszę iść do niej dopytać się o instrukcje. 6 sztuk ofiarowała na choinkę do Kościoła do stajenki. Gapiłam się na nie podczas mszy. Przyciągają uwagę
M jest dumny z choinki ubranej we własnoręcznie wykonane ozdoby. Chwalił się gościom, którzy oglądali ozdoby, że to moja własna praca. Aniołki, gwiazdki i bombki
Spodobały mi się te robótki
Dominika11 13:59, 27 gru 2016

wow ile prezentów

ogród sliczny - wogóle jesieni nie widać, a o zimie nie wspomnę
Iwk4 14:05, 27 gru 2016

Nie wiem, ile mi się uda napisać, co chwilę prąd ucieka
więc dziękuję wszystkim za życzenia, za to, ze zaglądacie, dopingujecie
Iwk4 14:05, 27 gru 2016

zawitka napisał(a)
... bombeczki są urocze i zastanawiam się jak je robisz???? /Pozdrówka po świętach posyłam

Margo napisał(a)
Iwonko, zaglądam z doskoku i pozdrowienia zostawiam
... Piękne te szydełkowe bombki, ja niestety na szydełku nie umiem, a szkoda bo to przepiękna ozdoba .

Gosiu,Halinko, koronkowe robótki nie są takie trudne. Sporo jest filmików na YouTube, z których można się nauczyć, a satysfakcja gwarantowana.
Potrzebny balonik (to są te najmniejsze), kordonek, szydełko i klej wikol, albo roztwór cukru z wodą 1:1
Robię dwie małe części, jak serwetki, potem łączę razem.

Na koniec łączenia wsuwam balonik i łączę do końca na baloniku.
Potem maczam wszystko w kleju z wodą i suszę.

Jak wyschnie klej, bombka powinna być sztywna. Przebijam balonik i robię zawieszkę. Potem na choinkę.

Ze wzorami eksperymentowałam. Chciałam, by każda bombka była inna
Dominika11 14:06, 27 gru 2016

qurcze - zdolna babeczka jesteś
Margerytka40 14:13, 27 gru 2016

Iwonko Twój ogród śliczny o każdej porze roku

Ja już mam gotowy pomysł na prezenty imieninowe i urodzinowe na ten rok-bombki robione na szydełku . Moja rodzina była zachwycona nimi .