Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 14:13, 27 gru 2016

Lomianianka napisał(a)

..."No to skoro wędruję po wątkach, dlaczego zatrzymalam się u Ciebie? Wielki pozytywny spokoj bije z Twojego wątku, życzliwe treści i dobra energia"....

To prawda Iwonko ta dobra energia, ta "nienormalna" w dzisiejszych czasach normalność powoduje, że u Ciebie każdy czuje się nie jak intruz - podglądacz a jak stary znajomy. Tworzysz na swoim wątku wyjątkową atmosferę trudną do określenia słowami. Przyciągasz ludzi jakbyś była magnesem, tyle tu rodzinnego ciepła, mądre Twoje wypowiedzi, takie niby proste, życiowe i oczywiste, ale jakże trafiające w sedno i prosto do serca. Jesteś bardzo rozsądną i mądrą kobietą i zasługujesz na najwyższy szacunek.

Czytałam ten wpis z telefonu kilka razy. Jakże miło się czyta, kiedy inni odnajdują dla siebie normalność. Bardzo mi miło, że mogę dzielić się z innymi, że mogę tu na forum czasami pomóc, podzielić się doświadczeniem, wypowiedzieć się...
Bardzo ci dziękuję Lomianianko. Czytałam twoje mądre wypowiedzi u Sylvi, dobrze, ze stawiasz ją czasem do pionu i podnosisz na duchu. Dziękuję
A twoja ręcznie robiona bombka też bardzo mi się podoba. To na klej nanosisz na przezroczyste bombki? A te koraliki? Jak naklejasz?

Iwk4 14:38, 27 gru 2016

Margerytka40 napisał(a)
Iwonko Twój ogród śliczny o każdej porze roku

Ja już mam gotowy pomysł na prezenty imieninowe i urodzinowe na ten rok-bombki robione na szydełku . Moja rodzina była zachwycona nimi .

O tak, bardzo dobry pomysł Może skorzystam Do tego myslę o wykombinowaniu z kartonu ładnego pudełka do przechowywania.

Ogród dziękuje. Tylko rok temu też myślałam, że zachwyca, wszyscy tak pisali, a po fotkach porównawczych widzę, ze on dojrzewa coraz bardziej, więc chyba za jakiś czas będę się nim na poważnie zachwycać

Dziś czytałam drugi wątek Danusi, kiedy jej ogród dojrzewał. Był inny, dorastał.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=372
To trzyma mnie w świadomości, że na efekt trzeba poczekać i podziwiać oczami wyobraźni. W ogrodach zakładanych przez Danusię wszystko sadzone jest duże, a my sadzimy raczej mniejsze roślinki, więc musimy czekać.
Iwk4 14:39, 27 gru 2016

Dominika11 napisał(a)
Iwonko jak znajdziesz chwilę zerknij do mnie - plisss

Już idę
Dominika11 14:41, 27 gru 2016

super
Iwk4 14:44, 27 gru 2016

Dominika11 napisał(a)
wow ile prezentów

ogród sliczny - wogóle jesieni nie widać, a o zimie nie wspomnę

Nooo, ilość prezentów samą mnie zszokowała. Mnie się dostały kosmetyki. Starczy chyba na rok

Zimy w ogrodzie faktycznie nie widać, u Ani Małej Mi widziałam, pokazałam fotki e-Mowi, ale nie wierzył że Święta tak mogły wyglądać
Dominika11 14:46, 27 gru 2016

ogladałam u niej - w sumie sama nie moge w to uwierzyć - ale super - białe świeta - fajnie miała
Lomianianka 15:40, 27 gru 2016

instrukcja
1. koronki (serwetki, gipiura i in. materiały - najtaniej na alll.., kryształki i perły samoprzylepne - użytkownik udekoruj, bombki - mARTa-project - najlepsze gatunkowo)
2. klej wikol lub pistolet na klej (all... 16 zł)
3. układamy, przycinamy i przyklejamy koronkę
4. przyklejamy na klej (wolę gorący)
5. dekorujemy cyrkoniami i perełkami - przykleić kryształek, za nim przyłożyć żyletkę, pociągnąć taśmę z pozostałymi cyrkoniami do góry i docisnąć z uczuciem palcem kryształek.
Najładniejsze są bombki o średnicy 8 i 10 cm. Można i mniejsze, zależy od wielkości choinki. Najciekawsze są z asymetryczną koronką. Bardzo szybko się je robi.
Miłej zabawy.
A tak wygląda ubrana cała choinka.

pozdrawiam serdecznie Ewa
Iwk4 15:47, 27 gru 2016

Ewa (teraz wiem, jak masz na imię), bardzo dziękuję za instrukcję. Bardzo ładnie prezentują się na choince.
Nie znalam namiaru na przylepne koraliki. Przyda się.

gobasia 15:49, 27 gru 2016

dziekuję za instrukcję ...prezentów masz ,że ho ho i jeszcze wiecej
jak mi się uda to pokażę
Iwk4 16:05, 27 gru 2016

Basiu, najwięcej prezentów, to dla dzieci.
Mlody przed Wigilią chodził z metrówką. Mierzył wielki karton, by wydedukować, co może być w wielkim pudle.
Mieliśmy ubaw.