Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W moim małym ogródeczku - Dorota 00:27, 25 lip 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Doroto - różowe lilie to jaka odmiana? ja nie pamiętam czy brałam Purple Lady.

Teraz jeszcze wypisałam listę bo cena dobra tylko odczekuje może uznam za zbytek, przecież ja mam b.duzo posadzonych.

zastanawia mnie dlaczego jeszcze nie maja innych cebulowych, zawsze u nich biorę cesarskie korony a nie ma. a przecież je sadzi się w sierpniu.

i pomyłkowo wpisali wysokość lilii drzewiastych 50 cm przecież wyrastają 150 cm
Nie znam nazw swoich lilii, kupowane na bazarku. Zamówienie zrobiłam, przeszło 80 cebul lilii, już nadali paczkę, lada dzień będę sadzić.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:34, 24 lip 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Twoje lilie wodne rzucają na kolana

Dzięki kochanaTwoje oczko ładniejsze
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:33, 24 lip 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Ależ Ci te lilie kwitną, macie z Kasia rękę do oczek

Aguś raczej wieloletnie doświadczenie akwarystyczne
Naumiesz się i Ty Oczko masz ładne tylko obserwacja teraz i wyciąganie wniosków , a potem reakcjaMoje w pełnym słonku zbiornik płytki i nie duży,a zobacz ile roślin, żeby azotany i azotyny z wody pobierały - czyli to co lubią też glony. u mnie od maja zastartowane i ani grama chemii nie dane, a woda przejrzysta
Czyli da się
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:00, 24 lip 2017

Do góry
monteverde napisał(a)

U mnie też niektóre mają przerwę w kwitnieniu ale mam ich sporo i kolorowo w ogrodzie a do tego jeszcze inne byliny dochodzą, teraz lilie i liliowce no i hortki ale wypadła mi tojeść, którą dostałam od Ani miałam ją w pojemniku posadzoną w ziemi i w tym roku nie wyszła Twoja jest śliczna i jak dużo i margerytki ślicznie to wygląda pozdrówka Marek

Aniu to ciekawe bo moja tojeść orszelinowata też od Ani, a rośnie jak chwast, wszedzie jej pełno, a wydaje mi się że w tym samym czasie ją dostaliśmy od Ani. Jak chcesz to ci wyślę tylko się przypomnij bliżej jesieni
Mój ogródek 22:59, 24 lip 2017

Do góry
zjadłabym ogórka
Lilie o jednakowej barwie i w takiej ilości robią wrażenie!
No Twoje gladiole, wreszcie się doczekałaś księżniczek
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:36, 24 lip 2017

Do góry
Twoje lilie wodne rzucają na kolana
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:19, 24 lip 2017

Do góry
Ależ Ci te lilie kwitną, macie z Kasia rękę do oczek
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:14, 24 lip 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Lilie ładne pastelowe mają kolory, a to coś to podobne do ostu.

No podobne Kasia wyżej odpowiedź dała To dziewięćsił Też nie myślałam , że zakwitnie bo przecież nie te warunki.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:12, 24 lip 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Cudne masz te lilie, a ile ma to oczko? Pytam bo u siebie tez tak mysle i nie mam, że za płytko.

W najgłębszym miejscu jakieś pół metra.
Ogródkowe perypetie:) 21:24, 24 lip 2017

Do góry
Ewuś czy ja wiem czy on taki niski
Zobacz zjadł mi lilie.. ma tak z 1,20

I rośnie nawet w takiej donicy

Amarant czy szarłat jest taki kremowy, ale jeszcze nie rozkwitł. Pokażę. Może właśnie, że taki nijaki kolor ma

Nigdy nic z niego nie robiłam, nawet nie wiedziałąm, że można
Do raju daleko - u Ewy 21:19, 24 lip 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ewa Która lilia u Ciebie najpiękniej pachnie ?

Ta, którą teraz pokazałam pachnie bardzo ładnie i mocno. Jak przechodzi się wzdłuż rabaty, to czuć ją z daleka Nie pamiętam jej nazwy niestety, ale może gdzieś odgrzebię. Postaram się

edit: w notatkach znalazłam wpis, że kupiłam lilie Pretty Woman, ale to raczej nie one. Moje bardziej przypominają Lavon.
Do raju daleko - u Ewy 21:11, 24 lip 2017

Do góry
Żółta nn na pniu

Św. Tereska z Lisieux

Zaczynają kwitnąć kolejne lilie. Te rosną w przedogródku.

Z ogródka na wsi 21:02, 24 lip 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Oj babcia by się naraziła, pochowaj wszystkie środki jak Ciebie nie ma w domu.
Lilie, hortensja, róża mają taki delikatny kolor.

Właśnie tak czasem myślę że chyba wszystko.muszę chować...W niewłaściwych rękach więcej szkody jak pożytku hahaha
No.Ale cóż nic się nawet nie odzywalem na ten temat...lepiej przemilczeć

Ja lubię takie delikatniejsze kolorki
Z ogródka na wsi 20:56, 24 lip 2017

Do góry
Oj babcia by się naraziła, pochowaj wszystkie środki jak Ciebie nie ma w domu.
Lilie, hortensja, róża mają taki delikatny kolor.
Ogrodowa przygoda Łukasza II 20:54, 24 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nie ominęłam...scierpiałam te cmentarne sztucznizny Natomiast lilie cudne!!!

Masz sklerozę Luki, u mnie Ci szczegółowo napisałam dlaczego

Twoja-moja monarda u mnie to strzał w 10! Bardzo mi się podoba i jak byś kiedyś robił rozsadę tych burgundowych, ciemnych swoich, to proszę o mnie pamiętać, wcisnę takie wysokie cudo

Tydzień w Koninie??? Szkółki rozeznaj I wracaj szybciorem, urlop się szykuje, nie pamiętasz?

Ja Ci dam lilie też uwielbiam, a tak JE mam teraz posadzone, że od domu do siostry mam perfumeryjną aleje, bosko pachną.

Sklerozę to mam faktycznie, ale przy tylu doniczkach to chyba można

Widzisz, tak obstawialem że będziesz zadowolona, a ta ciemną wysoką już masz, co roku mocno się rozrasta, więc dostaniesz.

Na szkółki czasu brak, ale wracam niedługo
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:03, 24 lip 2017

Do góry
Lilie ładne pastelowe mają kolory, a to coś to podobne do ostu.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:10, 24 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Lilie wodne. Szok , nie spodziewałam się nawet jednej w tak płytkim oczku. Lubię takie niespodzianki

Cudne masz te lilie, a ile ma to oczko? Pytam bo u siebie tez tak mysle i nie mam, że za płytko.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:14, 24 lip 2017

Do góry
Lilie wodne. Szok , nie spodziewałam się nawet jednej w tak płytkim oczku. Lubię takie niespodzianki

Liliowo i kolorowo:) 15:52, 24 lip 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)
Witaj Danusiu. Obejrzałam dopiero 15 stron Twojego wątku i ciarki mi idą po plecach jak widzę powojniki. Zabójcze!!! Ja mam ich dopiero 6 (raczkujące, 5 zeszłorocznych i jeden nowy nabytek). Dwa mam drobnolistne i jeszcze nie kwitną. Danusiu dlaczego? Gdzie tkwi błąd? Te z dużymi liśćmi mają kwiaty (justa, julka, warszawska nike). Moze znasz przyczynę. Trafiłam do Ciebie po nazwie wątku bo też mam lilie które uwielbia moja mama. Muszę dokupić trochę cebulek, bo mama skutecznie co wizyta wynosi je. Za rok musze mieć ich duzooooo więcej.

Miło mi za odwiedziny, z powojnikami to bywa różnie w sumie są dosyć kaprysne, u mnie niektóre nagle znikły a w tym roku wyrosły i kwitna pnąc się po hortensjach i po czym sie da bo juz nawet podporki zdjełam. Dobrze jest je posadzić zgodnie z zaleceniami, nie lubią suszy, lubia nawoz, mozesz im dac nawet tego do róż, u siebie zauważyłam, że lepiej kratownica z drewna bo takie spawane co mam co mi mąż zrobil to w słoncu padaja od rozgrzania i temperatury.
Mój ogródek 12:59, 24 lip 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Lilie w grupie wyglądaj najlepiej

Dzięki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies