Też mamy rozdrabniarkę, ale nie da się wszytsko; u nas raz na rok sa terminy zbioru odbioru zielonego, a w naszych ogrodach w sezonie, ogrom tego.
Musze i ja zaklepac ekipę, w Kwiatonie chyba te usługi też świadczą, dopytam
O Elacie pisałam Tobie, kupili, czy ja mam kupić, ode mnie odbiorą i jak do ciebie pojadą, zabiorą??
Witaj Danusiu. Obejrzałam dopiero 15 stron Twojego wątku i ciarki mi idą po plecach jak widzę powojniki. Zabójcze!!! Ja mam ich dopiero 6 (raczkujące, 5 zeszłorocznych i jeden nowy nabytek). Dwa mam drobnolistne i jeszcze nie kwitną. Danusiu dlaczego? Gdzie tkwi błąd? Te z dużymi liśćmi mają kwiaty (justa, julka, warszawska nike). Moze znasz przyczynę. Trafiłam do Ciebie po nazwie wątku bo też mam lilie które uwielbia moja mama. Muszę dokupić trochę cebulek, bo mama skutecznie co wizyta wynosi je. Za rok musze mieć ich duzooooo więcej.
Danusiu, nie mogę uwierzyć, że wszystko już u Ciebie tak kwitnie. Chodzi mi o hortensje, floksy. U mnie dopiero raczkują. Ale masz dużo tego dobrodziejstwa. Sama się łapę na tym, żeby ograniczyć rośliny bo dużo czasu zabiera pielęgnacja nad nimi. Przy tych upałach idzie też dużo wody na podlewanie. Pozdrawiam Ewa
U nas tez lało ale powiem Ci sucho jest, w niektorych miejscach nawet bardzo, ale ma padac no i dobrze byle bez nawałnic Kasiu popatrz na tą róże znowu ona ma jednak pełny kawiat i bardzo ładnie pachnie, piękny krzak z niej jest chodz nie wiem co za jaka
No to u nas dużo lepiej bo dwa razy w miesiącu przyjeżdzają po zielone a zimą raz w miesiącu, k8edys nie bylo ale ja to chwale bo u mnie liście cała zimę bo sasiadka nie grabi z debow i z leszczyn tylko zdmuchuja pod moj plot a to fruwa cała zime. Irenko muszę najpierw dojść do pełnej sprawności bo kto to posadzi?? No a jak nie kupie u nas to moze w koncu przyjade do Was)
Miło mi za odwiedziny, z powojnikami to bywa różnie w sumie są dosyć kaprysne, u mnie niektóre nagle znikły a w tym roku wyrosły i kwitna pnąc się po hortensjach i po czym sie da bo juz nawet podporki zdjełam. Dobrze jest je posadzić zgodnie z zaleceniami, nie lubią suszy, lubia nawoz, mozesz im dac nawet tego do róż, u siebie zauważyłam, że lepiej kratownica z drewna bo takie spawane co mam co mi mąż zrobil to w słoncu padaja od rozgrzania i temperatury.
Floksy niektóre przekwitają już, hortensje mam ich kilkanaście i to w różnych miejscach i powiem Ci że też w różnym stadium są. Najszybciej "wanilka" w pobliżu mam 4 inne i niektóre dopiero kwiaty powoli rosną, wiec warunki te same sa w słońcu a jak inaczej kwitną. Te co w cieniu to koniecznie musze je przesadzic bo liscie bardzo zielone ale kwiaty maja małe. Hortensje bardzo lubią wode. Jak pada codziennie ostatnio chodz troche to kwiaty w oczach rosną