Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Anabell 18:09, 21 lip 2017

Doroto - różowe lilie to jaka odmiana? ja nie pamiętam czy brałam Purple Lady.

Teraz jeszcze wypisałam listę bo cena dobra tylko odczekuje może uznam za zbytek, przecież ja mam b.duzo posadzonych.

zastanawia mnie dlaczego jeszcze nie maja innych cebulowych, zawsze u nich biorę cesarskie korony a nie ma. a przecież je sadzi się w sierpniu.

i pomyłkowo wpisali wysokość lilii drzewiastych 50 cm przecież wyrastają 150 cm
Gardener27 00:55, 24 lip 2017

Dorota123 napisał(a)

Całe szczęście, że więcej osób tak uważa, bo ja czasem zaczynam wierzyć w to co mówi mój eM, że trzeba mnie na leczenie wysłać i leczyć z tego nałogu. Więc roślinki kupuję jak On nie widzi. Trzeba sobie jakoś radzić

Chyba męża musisz zmienić Pasję trzeba pielęgnować a nie leczyć
Ach, jak tu nie kochać kobiety która ma takie piękne rabaty w ogrodzie.

Doroto z tym trawnikiem niestety nie będzie chyba lepiej, mieszkasz na terenie ubogim w deszcz. Widzę dwa rozwiązania a nawet trzy :
- zaakceptować obecny stan
- założyć system nawadniania
- ten chyba najlepszy, zlikwidować trawnik, zrobić ścieżki komunikacyjne wysypane jakimś kruszcem lub ściółką w miejscach najbardziej narażonych na suszę.
Dorota123 23:44, 24 lip 2017

Nallar napisał(a)

Też muszę zakupić jakiś porządny notatnik bo nad karteczkami zatraciłam kontrolę.
Karteczki mogą zaginąć, w zeszycie systematycznie wykreślam, co już zrobione, ale i nowych notatek ciągle przybywa.

Dorota123 00:09, 25 lip 2017

m_gocha napisał(a)
Dorotko podglądam u Ciebie te cudne rabaty kipiące kolorami i wzdycham z zachwytu
Róże masz tak cudne, że jeszcze trochę i chyba im ulegnę
Kiedyś nie lubiłam róż, bo nigdy nie trafiłam w sprzedaży na warte uwagi . Dopiero tu na Ogrodowisku zaczęłam im się baczniej przyglądać. W tej chwili mam ściągniętych stanowczo za dużo zdjęć i opisów róż które chciałabym mieć. Muszę zrobić ostrą selekcję w moich zachciewajkach.
Za miłe słowa dziękuję i cieszę się, że Ci się podoba mój ogródek.

Dorota123 00:14, 25 lip 2017

asiak napisał(a)
Dorotko, pięknie, kolorowo... też tak lubię i też mam tak u siebie
Pozdrawiam
Czyli jest nas więcej z takimi upodobaniami i to mnie cieszy.

Dorota123 00:22, 25 lip 2017

Ewa777 napisał(a)
Z trawnikiem współczuję. Brak deszczu jest bardzo odczuwalny. U mnie co kilka dni pada deszcz, więc nie mam problemu z trawnikiem.
Dobrze, że roślinki sobie radzą i pięknie u Ciebie kwitną.
Roślinki sobie radzą, bo im ciągle pomagam. Trzy razy na dzień mogę podlewać po trochu, tak, żeby nie wybrać wszystkiej wody ze studni. Ostatnimi czasy pada i u mnie deszczyk, trawniczek wraca do formy.

Dorota123 00:27, 25 lip 2017

Anabell napisał(a)
Doroto - różowe lilie to jaka odmiana? ja nie pamiętam czy brałam Purple Lady.

Teraz jeszcze wypisałam listę bo cena dobra tylko odczekuje może uznam za zbytek, przecież ja mam b.duzo posadzonych.

zastanawia mnie dlaczego jeszcze nie maja innych cebulowych, zawsze u nich biorę cesarskie korony a nie ma. a przecież je sadzi się w sierpniu.

i pomyłkowo wpisali wysokość lilii drzewiastych 50 cm przecież wyrastają 150 cm
Nie znam nazw swoich lilii, kupowane na bazarku. Zamówienie zrobiłam, przeszło 80 cebul lilii, już nadali paczkę, lada dzień będę sadzić.

Dorota123 00:39, 25 lip 2017

Gardener27 napisał(a)

Chyba męża musisz zmienić Pasję trzeba pielęgnować a nie leczyć
Ach, jak tu nie kochać kobiety która ma takie piękne rabaty w ogrodzie.

Doroto z tym trawnikiem niestety nie będzie chyba lepiej, mieszkasz na terenie ubogim w deszcz. Widzę dwa rozwiązania a nawet trzy :
- zaakceptować obecny stan
- założyć system nawadniania
- ten chyba najlepszy, zlikwidować trawnik, zrobić ścieżki komunikacyjne wysypane jakimś kruszcem lub ściółką w miejscach najbardziej narażonych na suszę.
Rozbawiłeś mnie Przemku, męża nie będę zmieniać, w tym wieku przyzwyczajać się do innego chłopa nie mam zamiaru. Wiem co mam i potrafię sobie z tym poradzić. Nie jest taki zły, po prostu moje hobby jest trochę za drogie, a ja tą pasję ciągle pielęgnuję i rozwijam. Co do wskazówek odnośnie trawnika zostaje tylko akceptacja stanu jaki jest. Mąż broni przestrzeni trawnikowej jak lew. Nie chciałabym też zrobić wokól domu żwirowni i tak już ponad tonę mam żwirku w ogródku.
Moje najnowsze nabytki na rabatkę. oj pielęgnuję ja tą swoją pasję.

Milka 07:39, 25 lip 2017

Slicznie
Moj eM cale szczescie zakrecony jak ja, ale roslin juz praktycznie malo, co kupuje.
m_gocha 09:46, 25 lip 2017

Milka napisał(a)
Slicznie
Moj eM cale szczescie zakrecony jak ja, ale roslin juz praktycznie malo, co kupuje.
eMa zakręconego zazdraszczam