Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 18:57, 25 maj 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Już chce widzieć minę Sebka jak Dichondrę zobaczy też jakoś nigdy na żywo nie widziałem, a bardzo ładna.

od razu mu sms'a pisałam ale już mu nią zainteresowanie minęło
Tu ma być ogród :) 18:56, 25 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Co tam masz fioletowe w tych białych donicach?

To Scewola, pierwszy raz ją będę mieć, sama jestem ciekawa jak się sprawdzi.

http://ogrodnik-amator.pl/scewola.php

Tu ma być ogród :) 18:47, 25 maj 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
Poszalałaś

Dichondra - to całkiem fajna jest ......nigdy nie miałam ale podoba mi się

PS. zamówiłam czyśćca Humelo szt 1 na testy bo zamawiałam trawki i akurat on też był ...nie mogłam nie zamówić

A ja wczoraj po naszej rozmowie patrzyłam sobie na tego czyścca i fajnie wygląda.

Dichondre wcześniej widziałam tylko na zdjęciach, a na żywo robi jeszcze lepsze wrażenie.
Typografia ogrodu 18:46, 25 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Super decyzję córcia Twoja podjęła!

Ale masz wypasione wszystko, a orliki to już mega są.

Czytam, że do pomysłu z glicynią wracasz, na pewno szybko Ci oplecie pergolę, mi w zeszłym roku przy tarasie gigantyczna urosła, ale tą zimę ciężko zniosła i dopiero zaczyna się wspinać na najniższe szczeble tarasowej drabinki.

tez jestem dumna
wypasione to ma chwast zaraz wstawie
Juz nawet glicynie kupiłam widzisz czasem trzeba stracic trochę czasu by zmienic zdanie
Typografia ogrodu 15:28, 25 maj 2017

Do góry
Super decyzję córcia Twoja podjęła!

Ale masz wypasione wszystko, a orliki to już mega są.

Czytam, że do pomysłu z glicynią wracasz, na pewno szybko Ci oplecie pergolę, mi w zeszłym roku przy tarasie gigantyczna urosła, ale tą zimę ciężko zniosła i dopiero zaczyna się wspinać na najniższe szczeble tarasowej drabinki.
Tu ma być ogród :) 15:15, 25 maj 2017

Do góry
A ja w końcu na giełdzie zaopatrzyłam się w roślinki do donic.

W tym roku stawiam na odcienie zieleni, fiolety i biel

Dichondra - nie było w planach, ale nie mogłam się jej oprzeć

Tu ma być ogród :) 15:11, 25 maj 2017

Do góry
Dziękuję wszystkim za miłe wpisy, postaram się wieczorkiem wczytać po kolei i poodpisywać.
Znowu coś fajnego w A...n wypatrzyłam więc informacyjnie

Gigantyczne szałwie Caradonna i Nemerosa po 16 zł

I świdośliwy lamarckie po 12 zł

Lawendowy zawrót głowy 15:01, 25 maj 2017

Do góry
No Jola.... od czego by tu zacząć Ślicznie drzwka podświetlone, bujaczek superancki no i całość ogrodu kapitalna!

Byłam na giełdzie, dwa rodzaje hakonek widziałam - fotki nawet na telefonie dla Ciebie zrobiłam, ale jakiej Ty właściwie odmiany szukasz?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:57, 25 maj 2017

Do góry
Gosia, czytam co piszesz o tej antenie i eMowi przekazuje bo pracuje dziś w domu i mówi, że absolutnie to tak nie jest jak myślicie (a zawodowo ma z prądem i automatyką do czynienia).
W każdym razie współczuję strat, oby Wasz ubezpieczyciel stanął na wysokości zadania, choć z nimi nigdy lekko nie jest.

Ogród śliczny, moje jarzmiany od Ciebie też wielkie i niektóre już kwitnąć zaczynają, a ile osób nimi jeszcze obdzieliłam to już nawet trudno policzyć
Kłosownica też wielka.

Zdjęcia ze szklarni i warzywnika sobie zapinowałam, bo zaczynam swoją przygodę w tym temacie to się przyda, w tym roku to już nie, bo spóźnione będę mieć wszystko, ale za rok, zrobię już wszystko jak należy
Tu ma być ogród :) 23:44, 23 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Czosnki

Ale ładnie! Czy to są gladiatory? Cudnie wyglądają z trzmieliną
Tu ma być ogród :) 23:34, 23 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mi też się podoba ten duet.
A Claudie po przesadzeniu nie oklapły?

Ano trochę oklapły mimo podlania. ALe późiej trochę jednak wstały - najbardziej po deszczu - jakby brakowało im zwilżenia po całości. Tylko one już kwitły od ponad tygodnia, więc może nawet miały prawo trochę zdechnąc.. Np równocześnie z nimi przesadzałam doll;s MInuet, to te jakby w ogole nie odczuły przeprowadzki - za to rozwnięte były dopiero od 3 dni.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:04, 23 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
O Aniu, widzę, że u Ciebie te same odmiany orlików co u mnie - prawda, że ten czarny śliczny?

I takiego różowego też mam.
Czy po przekwitnięciu ścinasz im liście?

Uwielbiam orliki, i to od nie dawna.A czarnych mam 2 odmiany
Śliczne, bardzo śliczne
Azalia wielkokwiatowa Feuerwerk tuż tuż

azalia Golden Sunset
Tu ma być ogród :) 21:37, 23 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

U mnie właśnie przechodzi burza, ogród dostał solidną porcję deszczu, więc wszystko będzie rosło jak na drożdżach.

U mnie też lało...cieszę się /gdyby 3 tygodnie ktoś mi powiedział, że będzie to powòd do radości.../
Małymi kroczkami do celu... 17:42, 23 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Paula, bardzo Twój ogród wypiękniał, stworzyłaś piękne rabaty, rośliny coraz większe i z roku na rok będzie coraz przytulniej.

Przy różach moja ulubiona sesleria - zobaczysz ona rośnie w oczach, za miesiąc to te kępki będą już dwa razy większe.
A jakie tam masz odmiany róż?

Dziękuję Ci bardzo, strasznie miło czytać takie słowa niektóre rośliny są już ze mną 6 sezon i faktycznie sporo urosły, nawet po tujach widać.

Sesleria urzekła mnie w tym roku i postanowiłam ja mieć u siebie, ta akurat jest jesienna, ale zamówiłam jeszcze heufleriana, właśnie zauważyłam,że ma duży przyrost już dużo podrosla jakie są tam odmiany róż? no właśnie jakie na pewno w kolorze pomarańczu i zobaczę jak będę wyglądały z tą sesleria, bo jak coś wymienię na inne.
Tu ma być ogród :) 17:28, 23 maj 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)

No to czerwiec blisko i wtedy się za nie wezmę.

Evergoldy miałam śliczne przez dwa lata, aż po zeszłej zimie zrobiły się paskudne, a część w ogóle padła.
Wkurzają mnie trawy, które dopiero w czerwcu zaczynają jako tako wyglądać dlatego Evergoldów już kupować nie zamierzam.

a no widzisz ...wszystko zalezy od preferencji ...bo dla mnie akurat wazne jest zeby kolor w bezsnieżna bura zime dawała ...dlatego pewnie to wiosenne zbieranie sie jestem jej w stanie wybaczyc ...a w maju to mam inne kolorki co przyciagaja wzrok
Tu ma być ogród :) 16:36, 23 maj 2017

Do góry
Była mowa dziś o Elacie, więc pokażę jak wygląda moja, jesienią ją tu przesadzałam, bo od wschodu nie dawała rady, w czerwcu to już miała listki upalone.

Rabata jeszcze nie skończona, czeka na nawadnianie, a potem na korę - a właściwie to czeka na mojego eMa, bo jak on podepnie nawadnianie to ja mam tam już tylko ze dwie godzinki roboty.

Moja działka na Dębowym Lesie 16:31, 23 maj 2017

Do góry
O Aniu, widzę, że u Ciebie te same odmiany orlików co u mnie - prawda, że ten czarny śliczny?

I takiego różowego też mam.
Czy po przekwitnięciu ścinasz im liście?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 16:29, 23 maj 2017

Do góry
jest różnica z tym warzywnikiem!
Będziecie od góry jeszcze zakładać jakieś listewki na te skrzynie?
U mnie jest to przewidziane, ale na razie eM nie poprzycinał i dlatego nie jest skończone na tip top.

A co do samych zasiewów, to toczę nierówną walkę ze sroką co ja coś posieję to na drugi dzień nasiona mi wybierze, nawet w włókninie takiej zimowej dziury dziobem porobiła - masakra jakaś.
Małymi kroczkami do celu... 16:26, 23 maj 2017

Do góry
Paula, bardzo Twój ogród wypiękniał, stworzyłaś piękne rabaty, rośliny coraz większe i z roku na rok będzie coraz przytulniej.

Przy różach moja ulubiona sesleria - zobaczysz ona rośnie w oczach, za miesiąc to te kępki będą już dwa razy większe.
A jakie tam masz odmiany róż?
Tu ma być ogród :) 16:21, 23 maj 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Pięknie!! Ale cudny wiaz u mnie gracki podobnie wyglądają

U mnie właśnie przechodzi burza, ogród dostał solidną porcję deszczu, więc wszystko będzie rosło jak na drożdżach.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies