Właśnie nie obwyslalam.chcialam dac slomiany wianek ale slabo wygladal.wiec poszlam do ogrodu.obcielam galezie wierzby placzacej ktore i tak beda wywalone i uwilam
Dslsza perspektywa?prosze bardzo tylko ciemno troche juz
Bloczkow na wglebnik i mur do tego etapu poszlo 6 palet.jeszcze chyba 4potrzebne.
Ale gdy powstawal mur od wschodniej strony uzywalismy bloczkow zasypowych,ktore zalewalismy betonem.wiec byl jeszcze zwir,cement,codziennie betoniarka...koszmar
Kasia,doczekasz się. Iwonka, iryski rano były jeszcze zamknięte a jak wyszło słońce to się otworzyły. Ewcia, dziękuję za pomoc techniczną
Czosnki
??? co to???
Tulipany
Ja tez grzebalam w betonie tylko w innym sensie.jaja dostaly gniazdo i stworzyly stoik male jajka wykonsne sa z roznych materialow: betonu,gispu,tynku.przez to maja różne odcienie co fajnie zagralo z kremowa wstazka od babci mam kilka wzorow i czest chcialam je uzyc ske jakis nigdy mi nie grały.a do surowego betonu pasuja idealnie
Kupiłam Hortensję Little Lime. Pędy mają długość ok 48 cm. Czy powinnam ją przyciąć, jeśli tak to na jaką wysokość? Jest dosyć ładnie rozgałęziona. Czy patyczki mogę ukorzenić?
M bardzo dzielnie walczy.mimo slabej pogody caly dzien muruje.wlasnie przykrywa na noc to co dzis powstalo wic pokaze fotki z polowy dnia.jeszcze kilka warst i najgorsze bedzie za nami.
Dla przypomnienia w te obwodke z bukszpanu trafi jedna wisnia z podjazdu.
A przed dlugim bokiem muru rabata z jarzmiankami i molinia.
Na gorze przed opaska domu bwdzie opaska z runianki,taka jak fragmencie na pierwszym zdjeciu
Paweł witaj u mnie sieja się tylko te zwykłe białe
W tym roku też nie które ciemierniki mi zmarzły , dobrze że mam ich dużo więc tak bardzo nie odczuję tej straty
Witaj Piotr dziękuję nie dziwię się że zachorowałeś fajnie tak wcześnie mieć już kwity w ogrodzie
Zdjęcia aktualne
przylaszczka Rubra Plena
przebiśniegi
przebiśniegi o kwiatach pełnych
a to nie wiem czy cebulica czy puszkinia zawsze mylę
A na koniec odkrycie! Podnoszę główkę przebiśniegu a on pełny! Skąd się wziął? Żadnych przebiśniegów nigdy nie kupowałam, wszystkie dostałam i to dość dawno, ale takiego widzę u siebie po raz pierwszy.
A wczoraj jeszcze zazdrościłam Ani Monte, że ma takie cudo. Oczywiście żartuję.
Ha ha Jolu
Wiatr okropny zniweczyl moje plany ogrodowe. Miałam wyrównać rabatę i zrobić po lekkim łuku to nie da rady. Wiatr mnie cofa masakra jakaś ale popoikowalam sobie malutkie roślinki
Stipa się dzieli rozplenica od ciebie rośnie szałwia tez tylko Bergenia tyciuchna