dzięki poszukam takiej ziemi, ja pomieszałam z perlitem i wcale nie wiem czy to dobrze choć wiadomo ze się dodaje, chyba jednak za mocno nawilżam ziemię,
Znalazłam takie zdjęcia to Ci opiszę jak ja to sobie wszystko wymyśliłam
Działkę mam małą i nie poszaleję zbytnio
To jest to miejsce gdzie teraz trwają prace ogrodowe, to część rekreacyjno-użytkowa. Bok i na wprost to szerokie rabaty z bylinami i różami. to z nich głównie pochodzą zdjęcia. Po prawej stronie rosną magnolie, na wprost rząd drzew owocowych. Na wprost pod siatką rosną derenie. Tutaj będzie dużo trawnika.
Za kibelkiem, pomiędzy ziemią i ogrodzeniem będzie hortensjowy przesmyk, którym dojdziemy do małego oczka wodnego. Tutaj gdzie jest hałda ziemi będzie duża rabata w kształcie litery C obsadzona rodkami, hortkami i różami. W środku będzie takie ala patio . Patrząc blisko na zdjęcie widać pasy włókniny, to są ścieżki oddzielające grządki. Ta najbliżej ogrodzenia to rabatówka z różami, bylinami i dereniami. Idąc w lewo, na pierwszej będą jagody kamczackie, na drugiej porzeczki, a na trzeciej różanka z nowymi różowymi, pnącymi różami, żeby mi te jadalne zastawiła. Prostopadle do tych rabat blisko będzie rabata z filetowymi różami, a dalej prostopadle za grządkami jest szpaler borówki amerykańskiej.
Hortensjowy przesmyk, który zaprowadzi nas wprost na małe oczko wodne.
Fajnie ale mus poszerzyć i jakby się dało w stronę tego placu zabaw tak żeby te linie z przodu się zgrywały ze sobą bo tak jak teraz jest to nie wiem ale jakoś dziwnie.
Od jedenastego do trzeciego daleka droga. Do 8 marca , co prawda jeszcze trochę czasu, ale konkurencja tez nie śpi. Spoko, nie ma nawisu, ani nerwów, ani przymusu. Bawię się świetnie. Razem z Wami. I za to dziękuję!