Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 17:40, 28 lut 2016

boguslawa_madejska napisał(a)

Podziwiam twoje wysiewy,starczy ci parapetów?
Miłego popołudnia
Planowałam mniejsze wysiewy w tym roku...ale...zawsze jest ale...
Wczoraj przynieśliśmy regalik z piwnicy i wszystko się pomieści...
barbara_kraj... 19:18, 28 lut 2016

Niesamowite, że tak szybko wschodów się doczekałaś! Ja się cieszę, że nasiona były dobre, bo wprost z działki je wzięłam. Widać musiały być przechłodzone. A poza tym doskonale warunki im stworzyłaś. Jak wyjdą liście właściwe trzeba roślinki poflancować.

bogumila 19:32, 28 lut 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Niesamowite, że tak szybko wschodów się doczekałaś! Ja się cieszę, że nasiona były dobre, bo wprost z działki je wzięłam. Widać musiały być przechłodzone. A poza tym doskonale warunki im stworzyłaś. Jak wyjdą liście właściwe trzeba roślinki poflancować.

Basiu...jestem zaskoczona ekspresowym tempem wschodów.Wysiałam wszystkie do dwóch doniczek,myślałam,że wzejdzie tylko część,niektóre były takie cieniutkie.Powschodziły chyba wszystkie...i jeszcze wychodzą.Dziękuję.
mira 21:19, 28 lut 2016

bogumila_bienko napisał(a)
Używam tej ziemi do wysiewów,mieszam ją z drobnym piaskiem,

dzięki poszukam takiej ziemi, ja pomieszałam z perlitem i wcale nie wiem czy to dobrze choć wiadomo ze się dodaje, chyba jednak za mocno nawilżam ziemię,

pozdrawiam
bogumila 21:25, 28 lut 2016

mira napisał(a)

dzięki poszukam takiej ziemi, ja pomieszałam z perlitem i wcale nie wiem czy to dobrze choć wiadomo ze się dodaje, chyba jednak za mocno nawilżam ziemię,

pozdrawiam
Wydaje mi się,że pomieszana z piaskiem lepiej absorbuje wodę.Miałam kiedyś z perlitem...była lekka i szybko wysychała.Najlepiej jak każdy sam sobie skomponuje to,co mu odpowiada.Mamy różne upodobania...mnie ten zestaw odpowiada.
Anabell 22:03, 28 lut 2016

Bogusia - to Ty masz specjalny dar do wysiewu rozsad
Zawsze podziwiałam wielkie sadzonki na regaliku
Marta 22:21, 28 lut 2016

Witam. Super powschodziły roślinki. Gratuluję udanych wysiewów i dobrej ręki. Pozdrawiam
Marta 22:21, 28 lut 2016

Witam. Super powschodziły roślinki. Gratuluję udanych wysiewów i dobrej ręki. Pozdrawiam
an_tre 15:48, 29 lut 2016

Bogusiu wyczytałam, ze jednak stelaż potrzebny
wyobraź sobie, że po tygodniu wzeszły mi trawy, pokazuje się werbena i o dziwo kobea, zastanawiam się czy nie za wcześnie wysiałam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Krys 16:07, 29 lut 2016

Bogusia widze ze i w tym roku spore wysiemy i pieknie juz wschodza u mnie stipa,pomidorki i lubin juz wykielkowaly,a werbena jeszcze nie ,pozdrawiam