Kibicuję realizacji planów a jeśli chodzi o lilie to dopiero po chwili zauważyłam, że różnią się wybarwieniem środka- chyba jednak muszę iść spać bo coś głowa mi dzisiaj słabo "działa"
Znalazłam takie zdjęcia to Ci opiszę jak ja to sobie wszystko wymyśliłam
Działkę mam małą i nie poszaleję zbytnio
To jest to miejsce gdzie teraz trwają prace ogrodowe, to część rekreacyjno-użytkowa. Bok i na wprost to szerokie rabaty z bylinami i różami. to z nich głównie pochodzą zdjęcia. Po prawej stronie rosną magnolie, na wprost rząd drzew owocowych. Na wprost pod siatką rosną derenie. Tutaj będzie dużo trawnika.
Za kibelkiem, pomiędzy ziemią i ogrodzeniem będzie hortensjowy przesmyk, którym dojdziemy do małego oczka wodnego. Tutaj gdzie jest hałda ziemi będzie duża rabata w kształcie litery C obsadzona rodkami, hortkami i różami. W środku będzie takie ala patio . Patrząc blisko na zdjęcie widać pasy włókniny, to są ścieżki oddzielające grządki. Ta najbliżej ogrodzenia to rabatówka z różami, bylinami i dereniami. Idąc w lewo, na pierwszej będą jagody kamczackie, na drugiej porzeczki, a na trzeciej różanka z nowymi różowymi, pnącymi różami, żeby mi te jadalne zastawiła. Prostopadle do tych rabat blisko będzie rabata z filetowymi różami, a dalej prostopadle za grządkami jest szpaler borówki amerykańskiej.
Hortensjowy przesmyk, który zaprowadzi nas wprost na małe oczko wodne.