Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

To właśnie tu 15:58, 11 maj 2014

Do góry
mira napisał(a)
Coś za mało tej wiosny u Ciebie, kwitnie co ?
Przyszłam dowiedzieć się jak Ci rośnie kalina Wanatabe, kupiłam małą sadzonkę bo jak zobaczyłam w szkółce dorosły krzew to puściły mi moje nowe zasady że nie wolno nic kupować jeśli nie zostało zaplanowane i jest na to miejsce. Więc miejsca szukam i informacji.

pozdrawiam

Ja większość zakupów robię tą metodą.
Wanatabe, nie dość, że piękna, to jeszcze ma długi okres kwitnienia . Od maja do października. Co prawda jesienne kwitnienie jest skąpe, ale dobre i takie.

Pisałaś kiedyś o bodziszku korzeniastym. Te zdjęcia zrobiłam z myślą o Tobie,

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:41, 11 maj 2014

Do góry
Ręce do góry i się poddaję.... nie każdemu odpiszę...

Marek - posiałam werbenę do doniczek.. i nic... urosło 9 szt... mamie dałam nasiona i urosło od groma... wyrzuciłam nasiona i przesadziłam do jednej doniczki te 9 malutkich werben.. i wiesz co??? PO kilku dniach mam koło tych 9 szt... całą plejadę gwiazd.. wzeszło tak dużo, że szok... ale kilka mi przezimowało w gruncie, jedna przezimowałam w domu z której robiłam sadzonki zielne.. i mogę zawerbenić cały ogród... pomijam te co same wzeszły...... z tego mogę cały Rzeszów

Mirka - zawsze możesz pytać u mnie.. bo ja nie wyrabiam u siebie, wiec na inne wątki zaglądam sporadycznie..czas nie guma... szkoda. A kalina to Watanabe

Mariusz - to była Młokosiewicza.. jak padnie to trudno... nie wszystko lubi się przyjąć..

Kasiek - jajcara może jestem, ale przed kamerą jest stresssssss

Basiu - spróbowałaby nie mieć pączków... moje tresowane i wiedzą jak maja sie zachowywać

Konstancja - czytam dziś w gazecie, że jest jakaś akcja z bananami i każdy celbryta je banana... może nie jem, ale chociaż wywołuję banana..... ale ja też i taki celebryta..to i taki banan

Kasik z Nadziei.. - z rabatami to mam różnie.... jak były małe krzaczory to miałam matę a na to korę, inaczej bym się .. po same łokcie urobiła.. a ogród wyglądałby jak 139 smutków..
Jak sadzę małe rośliny, to podsypuję korę.. zielska jest o niebo mniej, pielenie w tym gorsze, ale zanim korę rozmieszam z ziemią, to już rośliny sie rozrosną na tyle, że nie ma potrzeby posiadania kory. Tak, że nawet na bylinowych sypię korę, ale tę drobniejszą.. Ale to tylko na start. Tam gdzie mam przewagę innych rośłin, typu wrzosowisko, krzaki, to mam korę i tam czasami dosypuję. Niestety nie strawiłabym porośniętych zielskiem rabat... bo chociaż nie jestem pedantką, to minimum estetyki musi być. Nie wiem na ile napisałam sensownie... teraz już chyba nigdzie maty nie mam... ale mam wszędzie busz.. może gdzieś kawałkami sie została gdzie mi nie przeszkadza, a nic tam nie rośnie.
Kwiatowy ogródek Monteverde 15:12, 11 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

kalina angielska jak pięknie pachnie na jej listkach też czarna mszyca się pokazała i zwija listki

Moją angielkę też zaatakowały mszyce, większość liści pozwijanych, wygląda to okropnie. Muszę zrobić oprysk a tego nie znoszę .
Pozdrawiam Jasia
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:50, 11 maj 2014

Do góry
EdytaB napisał(a)
Witam - zachwyciły mnie Twoje kaliny, i chyba sobie takie sprawię.Mam tylko zwykłą roseum ale z nią radzę sobie poprzez cięcie więc i te pewnie można tak prowadzić.
Pozdrawiam, podglądam i proszę o więcej fotek bo tu na forum to produkt baaaardzo oczekiwany

Swojej jeszcze nie cięłam.. z naciskiem na jeszcze

A tak wogle to witaj... fotek u mnie nie brakuje... myślę, że aż za dużo....

Dla ciebie moja kalina ... ale już pierwsze skrzypce przejmuje różanecznik.... którego zasłąnia jarzębina, dlatego chciałam ją wyrzucić, ale Żon protestuje... mój argument , że krzywa postanowił naprawić i ja prostuje (widać naciąg).... muszę poszukać lepszych argumentów..

A tej nie powinno sie ciąć bo straci urok..

Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:05, 11 maj 2014

Do góry
Wpadłam z rewizytą, a tu taka śliczna kalina!!
Piękna, w pierwszej chwili myślałam, że to anabell

PS. Dzięki za pocieszenie w sprawie rh
Jak więcej błędów nie popełnić...... 22:45, 10 maj 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
mam migdałka, ale nie piennego,Twój jest bardzo ładny, tak pomyślałam, że świetnie pasowałaby też kalina szczepiona, masz piękny kolor elewacji, jak jadę do pracy, to mijam kamienicę, przy której rośnie kalina,pięknie wygladają te kulki białe

Fajny pomysł z tą kaliną kupiłam kiedyś ale zwykłą taką w formie krzaka rośnie w kącie ciągle zastanawiam się gdzie ma być jej miejsce docelowe to jeden z tych zakupów robionych pod wpływem impulsu zobaczylam w szkółce jak kwitła i wróciłam z nią do domu. Teraz coraz rzadziej mi się to zdarza ale pocieszam się że nie ja jedna na tym forum tak miałam.
Co z tym ogródeczkiem począć 20:48, 10 maj 2014

Do góry
Ewcia, tylko buziaki zostawiam, jestem zgon totalny, jutro nadrobie. A z ta kalina to moze i pokazywalas, ale to zdjecie jest takie....angielskie

Buziam, laskocze i bociskam
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:29, 10 maj 2014

Do góry
Kalina piekna! Odbił Ci złotlin?
Kwiatowy ogródek Monteverde 17:58, 10 maj 2014

Do góry
Dzisiaj cały dzień słońce, chmury i deszcz i tak w kółko byłam trochę na ogrodzie chwaściory dzięki deszczom ruszyły może w poniedziałek nie będzie padało to trzeba pielić, zauważyłam znowu mszyce na różach, już raz pryskałam dzisiaj ściągałam gadziny z pąków róż pączki ładnie wyglądają

kalina angielska jak pięknie pachnie na jej listkach też czarna mszyca się pokazała i zwija listki
kwiaty pigwy też ładnie pachną

azalie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:01, 10 maj 2014

Do góry
Kalina piękna Miłego dnia
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:54, 10 maj 2014

Do góry
Kalina śliczna i dzięki Halinko. Miłego weekendu.
ps. zmieniam olej w samochodzie i czekam aż wszystko skapie.
Zielony chaos u Dawida 07:29, 10 maj 2014

Do góry
Oczywiście też swój czas ma teraz piwonia krzewiasta, choć jeszcze nie w pełnej krasie.

I kalina 'Roseum'

Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:55, 09 maj 2014

Do góry
Kalina cudna, moja w tym roku lepiej sie postarała i ma sporo pąków, ale daleko jej do Twojej
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:31, 09 maj 2014

Do góry
Moje kaliny, specjalnie dla Kasiek

Kalina sztywnolistna

Kwietny baldach jest sporych rozmiarów

Świeżynka Onondaga

Malutka roseum

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:02, 09 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wszystko pachnie zabójczo, i narcyzy i kalina

sliczne

czy to moze kalina burkwooda ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:58, 09 maj 2014

Do góry
Wszystko pachnie zabójczo, i narcyzy i kalina

Co z tym ogródeczkiem począć 17:41, 09 maj 2014

Do góry
Jola zobaczymy kto trafi z ta werbenką
Doniczki niech sobie stoją ,nic nie wyrywam ,czekam ,żeby chociaż jedna sztuka na rozmnożenie wyszła

Beaciu kalina jak juz na dobre kwitnie to cudnie wygląda .
Ja mam na nią widok z okna sypialni tyle że muszę łeb wystawić bo okno dachowe

Marzenko moja kalina to już 15 letnie drzewo ,te cieńsze gałęzie też się uginają od kwiatów.
Ogród... reni 16:27, 09 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Czy to kaliny? Jakie odmiany? Pachnące? Zasadzam się na taką pachnącą, widziałam taką u nas w szkółce, ale szczepiona, tak jak twoja. Nie będzie przemarzać? W miejscu szczepienia?

Anita to kalina Viburnum opulus 'Roseum' tylko jedna, ta nie jest szczepiona posadziłam ją niedawno... na razie nie pachnie
Ogród, który ciągle zmieniam 12:51, 09 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Jagoda, miałam chwalić to i owo, ale na widok zmęczonej gromadki łobuziaków.. aż wybuchłam śmiechem... super fotka
Stawik piękny
A kółko widzę jeszcze do dopracowania obsadzenie... co planujesz??

A i ta kalina to mam potem takie fajne czerwone owocki... chyba, że sie mylę, bo tej kaliny nie mam, ale obserwuję w okolicy .... i czerwone korale są piękne

Anek gromadka niezła i bardzo fotogeniczna szkoda ze nie zrobiłam im fotek w akcji kopania dziur mordki miały umorusane ,ale co za radość w oczach
Kółko obsadziłam przywrotnikiem ostroklapowym i rozchodnikiem Matrona ,pod murem bylinówka -pysznogłowka i przetacznik.
Moja kalina to odmiana Buldeneż ,ona nie ma owoców
Sumak się rozłazi ale traktuję odrosty raudapem
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:22, 09 maj 2014

Do góry
To jest uczciwość sprzedających miała być rutewka Delavaya okazała się orlikolistna zareklamowałam zobaczymy co przyślą.
tu następna

Kalina Watanabe

angielska

azalia Keremsina White
rh Calypso

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies