Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Milka 11:36, 25 sie 2014

Też robiłam sadzonki trzmieliny, ale niestety jest na słonecznym miejscu i muszę pamiętać o podlewaniuinne wtykałam w cieniu, zapomniałam o nich i juz są sadzonki
rada sąsiada dobra, sama tez tak robię
Kindzia 12:34, 25 sie 2014

Miałam przymusowy odwyk od komputera w weekend, do tyłu z forum jestem...jak to nadrobić wszystko???

Buziorki
Urszulla 18:10, 25 sie 2014

Nikita napisał(a)
Ula, ale ci piękny dywan trzmielinowy rośnie!

Dzisiaj zrobiłam nowe sadzonki, ale chwilowo w przechowalniku czekają
Dywan będzie za 2 latabędzie trzeba wiosną wysiać jakieś jednoroczne kwiatki żeby nie trzeba było plewić między trzmieliną. Tak myślę.

BarbaraM napisał(a)
Ula,jestem już
Ładnie ci się wszystko rozrasta.
Ja wcale werbeny nie okrywam na zimę i rośnie dobrze.
Bardzo szybko się mnoży.Właściwie to kiedy raz się ją wsieje do ogródka potem nie trzeba się o nią martwić.Jest i już.
Dla kaliny w przyszłości znajdź miejsce bo duża urośnie-wys.2m szer.1,5m

Kalina zostanie w tym miejscu, inne rzeczy najwyżej przesadzę. Będzie miała w nogach hosty i co Ty na taki plan

WilczaGora napisał(a)
piękne werbenki zastałam i po zimie takie ładne...hoho

Tak, werbenki i mnie zaskoczyły na maksa, nie spodziewałam się ani takiej ilości z kilku sadzonek ani takiej wysokości. I co właściwie dla mnie najważniejsze werbena w tym miejscu nasłonecznionym będzie się miała dobrze.

Milka napisał(a)
Też robiłam sadzonki trzmieliny, ale niestety jest na słonecznym miejscu i muszę pamiętać o podlewaniuinne wtykałam w cieniu, zapomniałam o nich i juz są sadzonki
rada sąsiada dobra, sama tez tak robię

Irenko, z trzmieliny zielono-żółtej najbardziej podobają mi się obwódki, a zielono-białą widziałam u Kapiasów w Goczałkowicach w postaci dywanu i taki też zapragnęłam mieć.

Kindzia napisał(a)
Miałam przymusowy odwyk od komputera w weekend, do tyłu z forum jestem...jak to nadrobić wszystko???

Buziorki

Mój odwyk trwał ponad 3 tyg. i jakoś nie poskutkował. Teraz siedzę, czytam, oglądam bo to przecież kawał historii mnie ominąłOwsik też
Urszulla 18:13, 25 sie 2014

Dzisiaj temat trawiasty-jak różne przyrosty mają moje Variegatusy
pierwszy wysokości werbeny i pięknie się rozrasta na szerokość

dwa sąsiednie o połowę niższe od niego, a sadzonki z tego samego źródła i w tym samym czasie sadzone (widać po wysokości tuj)

Bogdzia 22:43, 25 sie 2014

Urszulla napisał(a)
Aniu, to taki zakątek dochodzący do kompostownika. To nie jest jakaś duża przestrzeń.
Karmnik, piszesz że na suche miejsca...muszę sobie to wziąć pod uwagę, na razie rośnie na wilgotnym. U Bogdzi widziałam go pod Rh, a ona je ciągle podlewa i myślałam że on tak lubiCzekam aż się hosty po prawej stronie rozrosną przy kompostowniku. wtedy będę zmieniać.

Też uwazam że on wilgoc lubi. Walczę z nim od 10 lat. Nie mogę sie pozbyc tego zielonego, żólty podobno nie taki ekspansywny. U mnie ten zielony w wilgotnych miejscach miał wys 5 cm i zarastał wszystko. Gdzie spotkam to wyrywam i już myślałam ze wygrałam wojne ale jeśli go u mnie widziałas to nadal przegrywam.
BarbaraM 07:05, 26 sie 2014

Ula,myślę że pomysł z funkiami pod kaliną jest dobry.
Ważne tylko żeby kalina miała dość miejsca.
BarbaraM 07:07, 26 sie 2014

Mój odwyk trwał ponad 3 tyg. i jakoś nie poskutkował. Teraz siedzę, czytam, oglądam bo to przecież kawał historii mnie ominąłOwsik też

Ja miałam odwyk w zeszłym tygodniu i też nie poskutkował
Urszulla 18:22, 26 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Też uwazam że on wilgoc lubi. Walczę z nim od 10 lat. Nie mogę sie pozbyc tego zielonego, żólty podobno nie taki ekspansywny. U mnie ten zielony w wilgotnych miejscach miał wys 5 cm i zarastał wszystko. Gdzie spotkam to wyrywam i już myślałam ze wygrałam wojne ale jeśli go u mnie widziałas to nadal przegrywam.

Pewnie kiedyś będę z nim walczyćna razie jestem happy że rośnie.
Urszulla 19:12, 26 sie 2014

BarbaraM napisał(a)
Ula,myślę że pomysł z funkiami pod kaliną jest dobry.
Ważne tylko żeby kalina miała dość miejsca.

Basiu, biorę to pod uwagę
a odwyk w tej branży nigdy nie poskutkuje
Urszulla 19:14, 26 sie 2014

Dziś i jutro deszczowo,
więc żeby u mnie nie było smutno
odsłona mojego Red Barona...który dostanie świeżej ziemi i zostanie rozmnożony