Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zszywkowy ogród marzeń :) 00:06, 27 sty 2016

Do góry
Jak pogoda u Was? U mnie na plusie i jest straszliwa chlapa Mieszkam przy uliczce z ziemi a raczej piachu i jest pełno kałuż i straszliwie ślisko Najlepszą opcją do przejścia to są kalosze najlepiej czarne

coś aby umilić noc

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:56, 26 sty 2016

Do góry
Witam. Potrzebuję porady donośnie dwóch rzeczy. Pierwsza - jak sensownie i delikatnie zakryć ten 6 metrowy blaszak. Miałem już wiele wizji - ostatnio np. posadzenie szpaleru cisów hicksii. Ale myślę też o sensownej rabacie. Od blaszka do sosny jest około 6 metrów, a chciałbym też mieć możliwość przechodzenia/ przejeżdżania taczką pomiędzy sosną a blaszakiem. Proszę nie zwracać uwagi na rabatę za sosną bo ją na wiosnę skasuję. Nie zależy mi też bardzo na całkowitym przesłonięciu blaszaka, bo jest on w kolorze, nie wygląda tragicznie. Recz druga (zdjęcie zimowe) co dosadzić do sosny oregon green i świerka serbskiego - patrząc na fotkę z lewej ich strony by tam powstała jakaś fajna kompozycja. Poglądowo -i z pewną obawą -daje też zdjęcie z miejsca gdzie teraz stoi blaszak, "z jego perspektywy". Tak jak pisałem proszę nie przejmować się zaczątkiem rabaty, jej na pewno nie będzie. I jodłą, którą mam zamiar przesadzić. Wiem, że tworząc szpaler przy płocie popełniłem błąd (ah gdybym wcześniej był na ogrodowisku....) i wrzuciłem tam spory miks roślin. Do tego różnokolorowych. Posadziłem je na szczęście po kilka sztuk obok i co jakiś czas te zestawy się powtarzają. Są tam kórniki, jałowce meyera, świerki iseli fastigate, i dodtakowo tuje w wersji gold. Dobrze wiem po lekturach forum, że taki miks nie jest wskazany, ale stało się... Swoją drogą nie wygląda tak tragicznie i osobiście wolę taką wersję jak nudny szpaler szmaragdów, który miałem przez 20 lat, a które zacienią mi po jakimś czasie działkę. Tam gdzie ten różnokolorowy szpaler jest zachód. Jakie rośliny preferuję - lubię Iglaki. Podobają mi się sosny i świerki. DZIĘKUJĘ
Pszczelarnia 23:36, 26 sty 2016

Do góry
CD na dobranoc, ogród w Radkowie.

A w takim towarzystwie kwitł dereń pagodowy.

Po prostu z rozmachem!

Pszczelarnia 23:25, 26 sty 2016

Do góry
Znalazłam takie zdjęcie i ... nie wiem, z którego miejsca mojego ogrodu pochodzi. Też tak macie, że nie wiecie? Powinnam przewertować katalog do przodu i do tyłu.

EDIT: to nie jest z mojego ogrodu! To u Tomka Grochowskiego w Radkowie!

Ogród prawie romantyczny 23:18, 26 sty 2016

Do góry
AGDULA napisał(a)

Jak miło się patrzy na takie wspaniałe kolory.
No jeszcze troszkę musimy czekać Dobrze, że już dziś temperatura się podniosła trochę i zaczyna topnieć śnieg

U mnie zapowiada się prawdziwa wiosna. Aż strach, bo to dopiero końcówka stycznia i zima może jeszcze potrwać.

Kolorków nigdy za wiele

Ogród prawie romantyczny 23:15, 26 sty 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wesoło w wątku, już czujesz wiosnę?
Bo ja powoli się rozkurczam. Jak ten motylek z kokonu.

Miłego weekendu.

Zawsze staram się, by wiosna mnie nie opuszczała. A teraz ja też rozprostowuję skrzydełka

Typografia ogrodu 23:13, 26 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Ale tam będą tylko trawy...to i tak będzie widać, gdzie się idzie
Czy nie?

tak tylko trawy i drzewa...
zaznaczyałam miejsca gdzie musiałbym mieć miejsce - albo z trawnika albo z traktu

Ogród prawie romantyczny 23:11, 26 sty 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękne fotki
a to pierwsze to co to jest??
A ta cudna róża, co to za odmiana???

Aniu, na pierwszej fotce to wiśnia japońska Amanogawa, na drugiej róża Knirps, niziutka i przez całe lato obsypana kwiatami.

Tutaj w innym ujęciu
Ogród prawie romantyczny 23:06, 26 sty 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Witaj Agnieszko

Cieszę się że z nami jesteś Ja też za zimą nie przepadam ale co to za zima w tym roku, prawię wiosnę już czuć w powietrzu
Sadziłaś jakieś cebulowe na jesień ?

Jestem, jestem, chociaż z małymi przerwami

Sadziłam trochę tulipanów, ale w takim pośpiechu, że sama będę miała niespodziankę, gdy zakwitną, bo nie pamiętam gdzie Na pewno dosadzałam papuzie, takie jak na zdjęciu

Pszczelarnia 23:01, 26 sty 2016

Do góry
Dla Mariusza z podziękowaniem:

Ogród prawie romantyczny 23:01, 26 sty 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Właśnie, teraz powspominamy,pokusimy fotkami i zleci szybko
Piękne te tulipany

Trzeba sobie sprawiać drobne przyjemności, a wspominanie i przywoływanie fotek z ubiegłego roku na pewno do nich należą W ramach poszerzania repertuaru przyjemności przymierzam się do zamówień różanych

Tulipanki raz jeszcze

Malutki pod lasem 23:00, 26 sty 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ksiądz był M w domu, to wykorzystałam i pojechałam do Obi

Przy okazji zobaczyłam sobie donice i stwierdziłam, że 78 cm wysokości, to na moje schody za dużo, takie 60 mi starczą
Hosty i stipę mam wsadzić do lodówki, czy zamrażarki na dwa tygodnie?

Cale ogrodowisko sie stipuje
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:56, 26 sty 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

To chyba cyprysik Lawsona
Ogród prawie romantyczny 22:54, 26 sty 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne kolorki , trzeba sie ratowac tymi kolorami to szybciej czas zleci. Pozdrówka Agnieszko.

Oj tak Zgadzam się w zupełności
Pozdrawiam cieplutko

I kolorki, które tak nas cieszą...

Ogród prawie romantyczny 22:51, 26 sty 2016

Do góry
Ewik napisał(a)

Jak minie styczeń to potem juz z górki .
Aga , ja czekam na Twoje cudne tulipany , dosadziłas cos jeszcze?

Też tak myślę...

Zastanawiam się, czy zakwitną te, które kwitły w ubiegłym roku. Nie wykopywałam ich... ale dosadziłam kolejne. Nie mogłam się powstrzymać

Mam nadzieję na podobne widoki

Typografia ogrodu 22:49, 26 sty 2016

Do góry
wiecie siedze nad tą kartką i moze ograniczona jestem ale nijak tej fali nie widzę. ja nawet klamki mam kanciate. jedyne obłe rzeczy moim ogrodzie to betonowe kule
takie cos za to wyrysowałam by było inaczej.

U Agi - czyli słońce i piach 22:47, 26 sty 2016

Do góry
OOOOOOOOO..... znalazłam u Zielonej
To mi się podoba
I u mnie będzie Carex Frosted Curls

Zielona napisał(a)

Jasne. To żadna tajemnica.

1. Carex frosted curls
2. Carex prairie fire
3. Carex ice dance
4. Miskant Gracillimus
5. Miskant nn (Kupiony bez nazwy w Leroy Merlin. Jest bardzo wysoki. Dzisiaj ma 2,5m i będzie przesadzony za hortensje przy żwirowym placyku na ławkę)
6. Miskant Variegatus
7. Carex buchananii
Żagwin ogrodowy (Aubrieta cultorum) 22:46, 26 sty 2016

Do góry
Pewnie że nie musi. Ja po prostu miałam wtedy tylko skalniaczek.
Ogród prawie romantyczny 22:44, 26 sty 2016

Do góry
iwonaal napisał(a)
Aga, piękne fotki. Wszelkie pomyślności w nowym roku, buziaki.

Wszystkiego dobrego

Przydałyby się zdjęcia fajerwerków, ale nie mam w swoim zbiorze, więc taki skromny obrazek

O....! 22:34, 26 sty 2016

Do góry
marzena napisał(a)
Haniu, burości i kretowiska już dzisiaj widać, ale nie robiłam fotek, bo nie ma na co patzreć...

pokazuję moje przycięte stipy, ale jeszcze pod śniegiem...zastanawiam się, czy przeżyją zimę i jak ewentualnie będą się prezentować w tym roku ?

Ładnie sie prezentują, moim zdaniem przetrwały bo chyba zielone są
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies