Bogusiu, kwitła !!!! byłam sama w szoku, bo pierwszy raz miałam do czynienia z wilcami. Dotychczas oglądałam je jadąc do pracy w centrum miasta - odmiana cytrynowo zielona, bardzo dobrze radziła sobie z upałami. A może je często podlewali, nie miałam okazji sprawdzić
Ewo, jak ładnie...
Czy za dużą donicą to srebrne to karczoch? Zabezpieczasz na zimę? Ja mam w tym roku pierwszy raz, niewielkie urosły. Zastanawiam się, czy okrywać.
Mały limicik...... i winogron zebrać muszę ... szkoda go zostawić.. chociaż ptaki by się nie obraziły Przycięcie będzie wiosną.. to twarde sztuki.. będą owocować co bym z nimi nie zrobiła.
I ciekawostka.. Trzcinniczek Calamagrostis acutiflora Karl Foerster.. niby lubi słońce... Na słonecznej rabacie mi się wykładał. Wyciepałam bo denerwował. Nie miałam gdzie go wcisnąć posadziłam przy północnej ścianie (ma ciemno i prawie ero słońca), pod okapem (ma sucho). Dziś wygląda tak.. ani podwiązywania ani nic.. i zielony
Witaj Jolu, ooo dawno cie nie było:0
Ja też często nie wyrabiam się z czasem.
Twój podrośnie na pewno i wypięknieje.
każdy następny rok , jak obserwuje po swoim jest piękniejszy, bujniejszy ,kolorowszy
Augusta Luisa i z innej strony
Madziulka dzięki
róża Louise Odier, też jest piękna.Tworzy ładny krzaczorek obsypany kwiatami
a ta NN
Kwitnie pienie, powtarza ,długo do samych większych mrozów
Ja muszę odpuścić.. a z drugiej strony nie lubię pustych rabat zimą. Więc wyjdzie to na dobre i dla byli i dla mnie.
Tojeść orszelinowata.. piękna
Rudbekie Goldsturm. kwitną dłuuugo i są długo ładne jako zaschnięte.. gdybym miała miejsce to mogłabym nimi obsadzić pół ogrodu. Foto nie oddaje uroku..