Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Orion-od projektu 11:29, 25 sty 2016

Do góry
Wymiar działki podawałem w drugim poście, przypomnę szer.23m, długość 45m.
Od domu do granicy w tył jest jakieś 25m, szerokość stała ~23m. Po umiejscowieniu rabat wg Twojej propozycji z tyłu zostałoby niespełna 12m na sad, warzywniak, całą graciarnie typu kompostownik, drewutnia/narzędziownia itd.

Wstępną listę drzewek owocowych podaję poniżej, tu muszę uwzględnić wzajemne zapylanie (u sąsiadów coraz mniej drzewek owocowych), stąd najlepiej byłoby sadzić parami i myślałem o odmianach półkarłowych.

Powierzchnia warzywniaka około 25m2.
W tej chwili mamy o wymiarach 7x3,5 i jest w sam raz.

Ogrodowe przygody 11:02, 25 sty 2016

Do góry
AGDULA napisał(a)

Właśnie też pomyślałam o pęcherznicy. Jesli to ona to zdradź sposób jak udaje się ją Tobie utrzymać w takiej ładnej formie.
Ja swoje dwie wielkie ( już kilku letnie obgoliłam do zera) powypuszczały znów nowe pędy i teraz chce je mieć takie małe ale bardzo często trzeba do nich zagladać z sekatorem, bo nadal rośnie jak oszalała

to prawda tnę i tnę i tnę
Przyjmę liliowce w kolorze róż, fiolet, krem 10:51, 25 sty 2016

Do góry
Kremowe lub kremowe z obrzezami w kolorze rózowym to takze moje marzenie

Ogród z tatarakiem w tle 10:49, 25 sty 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wieki mnie nie było.. i aż zdębiałam..bo nie wiedziałam gdzie jestem.. ależ zmiany. Dla mnie bomba..
Jedynie te czerwone żurawki mi nie leża z tymi agawami. Jak już musisz je mieć to może spróbuj je zatopić w innych roślinach. Zimą plac nie będzie taki pusty, a latem te doniczki nie będą dominować na rabacie.
Szukałam czegoś by pokazać o co mi chodzi..
Fota stąd wyszperana /url]

A to w stipie

[url=https://in.pinterest.com/pin/400679698072697728///]inspiracje

Sorki za moje uwagi, ale pytałaś się co zrobić...

Może czerwone żurawki zastąpić miłką, ale nie tą wielką tylko taką niższą.. widziałam takie w Wojsławicach..
Idę szukać foci. Mam focie, ale brak mi nazwy .

A może trawa red baron. Doniczki z agawą fajnie by mogły wyglądać w lawendzie.. kocimiętce, ale tej odmianowej (wysokiej)

I w zależności co zrobisz pasuje to powtórzyć przy drzewkach

Ale czy z żurawkami czy bez.. jest super.. a stipa lubi się wysiewać , kiepsko zimuje, po przekwitnięciu brzydka.. ale inspiracja fajna

Aniu dziekuje za wizyte i cenne jak zawsze uwagi.
Musze pomysleć o zatopieniu tych agaw w trawakch, bo faktycznie wygląda to świetnie. Moze jakies wieksze donice uda mi sie tam zakupic i przesadzic agawy.
Te zurawki nie są czerwone-są pomaranczowe i rózowe. Moze moj aparat troche przekłamuje kolory.
Ogrodowe przygody 10:44, 25 sty 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękny kolor tej róży

Przyjmę liliowce w kolorze róż, fiolet, krem 10:43, 25 sty 2016

Do góry
Przyjmę liliowce w kolorze róż, fiolet, krem 10:43, 25 sty 2016

Do góry

Ogród z tatarakiem w tle 10:43, 25 sty 2016

Do góry
Wieki mnie nie było.. i aż zdębiałam..bo nie wiedziałam gdzie jestem.. ależ zmiany. Dla mnie bomba..
Jedynie te czerwone żurawki mi nie leża z tymi agawami. Jak już musisz je mieć to może spróbuj je zatopić w innych roślinach. Zimą plac nie będzie taki pusty, a latem te doniczki nie będą dominować na rabacie.
Szukałam czegoś by pokazać o co mi chodzi..
Fota stąd wyszperana /url]

A to w stipie

[url=https://in.pinterest.com/pin/400679698072697728///]inspiracje

Sorki za moje uwagi, ale pytałaś się co zrobić...

Może czerwone żurawki zastąpić miłką, ale nie tą wielką tylko taką niższą.. widziałam takie w Wojsławicach..
Idę szukać foci. Mam focie, ale brak mi nazwy .

A może trawa red baron. Doniczki z agawą fajnie by mogły wyglądać w lawendzie.. kocimiętce, ale tej odmianowej (wysokiej)

I w zależności co zrobisz pasuje to powtórzyć przy drzewkach

Ale czy z żurawkami czy bez.. jest super.. a stipa lubi się wysiewać , kiepsko zimuje, po przekwitnięciu brzydka.. ale inspiracja fajna
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:23, 25 sty 2016

Do góry
No to tak jak i ja, Basiu! U mnie pogoda bez zmian, od kilku dni mglisto.
Temperatura +4 , a śnieg już tylko płatami leży.

Rozjaśniam widoki zdjęciami z z ogrodu Hortulus w Dobrzycy.

Ogrodowe przygody 10:22, 25 sty 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

A czy za berberysami to pecherznica?
Ładna jest i niziutka.[/qu

tak to pęcherznice mają już z 5 lat
Funkie - Hosta 10:03, 25 sty 2016

Do góry
A to inna królowa - Dream Queen...

przepiękny streeked Breeder's Love

uwodzicielski Seducer

imponujący w tym roku Brother Stephan

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:02, 25 sty 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Na reszte odpowiem potem.... w aucie zle sie pisze..... dzis tylko 59 km.... w 3 dni 180 km zjazdu. Trzeba popracowac nad kondycja...da sie wiecej ☺ maksymalna predkosc zmierzona to 61.88 km/godz. Na 3 dni tylko jeden upadek ☺
Na koniec dnia jak zwykle wjazd na sama gore... i jako ostatni w doł, cala gora nasza...widoki zachodzacego slonca.. super.
Cos focie nie chca wchodzic.

i Ty piszesz , że kondycji Ci brakuje, podziwiam Cię, a mi się niczego nie chce, potrzebuje jakiegoś solidnego kopa.
Typografia ogrodu 09:57, 25 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
klony ginnala- foty z telefonu, nie wiem czy pomogą bo brzydkie. One były kiedys pewnie sadzone jako szpaler, stąd niektóre sa takie pojedyncze bo w ścisku rosły

Marto jestes kochana ze pamietalas.a czekalam na te zdjecia.
rozmiar super.pokroj tez.ciekawe ile maja lat.
A jak myslisz,patrzac tez na klony tatarskie,ktore sama sadzilas,czy z swidosliwa mozna liczyc na szybszy wzrost?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:43, 25 sty 2016

Do góry
waldek727 napisał(a)
Tak corten wyglądałby Reniu w Twoim ogrodzie.
1m2 blachy kosztuje 176 złoty.

A ja chciałam ściankę tam gdzie dałeś drzewa
Chyba nie jestem taka odważna ... a zresztą Szefowa odradzała ... i sama jakoś nie jestem przekonana ... Dziękuję za zaangażowanie
Droga do spełnienia 09:20, 25 sty 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
pryzy wjeździe do garażu mam gazony paskudne
chciałam je jakos zasłonić ale nie sprawdziły się tam ani floksy szydlaste ani żagwin
posadziłam smagliczkę skalną rośnie 2 lata i ok pięknie wygląda wiosną i latem zimą paskudnie
i się zastanawiam czy ją nie wymienić czasem na coś innego
moze trzmielina?
co myślicie
dodam ze miejsce w pełnym słońcu jest

Kawa, spróbuj z trzmieliną . Pomysł wydaje się dobry. Może jakieś płożące iglaki, które wolno rosną. Nie umiem podpowiedzieć tylko jakie. W gazonach chcesz mieć jedną roślinę czy kilka? Można zostawić miejsce i dosadzać rośliny sezonowe: wiosną bratki lub stokrotki, latem pelargonie i co jeszcze wymyślisz, jesienią wrzosy.
Kamienny ogród patykiem malowany 08:56, 25 sty 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

[

Jaka piękna wiosna . Skoro już ma się ocieplić, to ja życzyłabym sobie, żeby powolutku szło ku wiośnie, bez mrozów i śniegów Takie małe marzenie
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:55, 25 sty 2016

Do góry
dzisiaj obudziłam się z myślą, że za tydzień luty

Słońce wschodzi o 7.32 a zachodzi o 16.17 . Wychodzę z pracy i jest widno .

Temp. na plusie +2 st

Trochę śniegu napadało, zdjęcia z wczoraj

a tak stipa wygląda dzisiaj rano

Typografia ogrodu 08:40, 25 sty 2016

Do góry
klony ginnala- foty z telefonu, nie wiem czy pomogą bo brzydkie. One były kiedys pewnie sadzone jako szpaler, stąd niektóre sa takie pojedyncze bo w ścisku rosły

Początki mojego ogródka. 08:19, 25 sty 2016

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:37, 25 sty 2016

Do góry
Witaj Anuś, obejrzałem zimę w twoim ogrodzie, bo w Toronto na razie zimy niet, jest tylko lekki mrozek. Oby tak dalej, po ostatnich dwu zimach stulecia Niagara wyglądała tak

a w tym roku, tak jak pokazywałem na swoim dydku google. Choć zimy nie ma, to na wycieczki nie jeżdżę, żeby czegoś nie załapać. Może w lutym jak słoneczko będzie już mocno grzało i nie będzie mrozu, to zacznę się ruszać. na razie zacząłem biegać wieczorem ale bez aparatu , okrążam tylko swój kwartał. Hejka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies