Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 13:03, 19 lut 2016

Dorota123 napisał(a)
Jak ja lubię spacery po Twoim pięknym ogrodzie, aż się rozmarzyłam. Byle do wiosny.

Dorotko, już niedługo będziemy spacerowały w realu po takich ogrodach
viva 13:06, 19 lut 2016

katiaxx napisał(a)

piękne ujęcie, miło popatrzeć na tętniący ogród w lutym przy przymrozku

Tak, zdjęcie chyba oddaje majowy nastrój ogrodu
U mnie ostatnio nie ma przymrozków i czuć już powolutku wiosnę
viva 13:09, 19 lut 2016

Agnieszka_B napisał(a)

Dla mnie obraz idealny !

Dziękuję Agnieszko
Dawno Cię nie widziałam, chyba "zapach ziemi" Cię ożywił
viva 13:15, 19 lut 2016

olga80 napisał(a)
ogród cudo, troche poczytała pismo obrazkowe obejrzałam cieszę się,że trafiłam do Ciebie ja na początku drogi jestem a u Ciebie znalazłam wiele inspiracji.Gratuluję takiego pięknego ogrodu.

Olgo dziękuję Jesteś szczęściarą, że dopiero teraz zaczynasz przygodę ogrodową. Na forum znajdziesz mnóstwo inspiracji i porad. Będziesz mniej błądzić
anka_ 13:19, 19 lut 2016

viva napisał(a)

Aniu, ona jest bardzo malutka i w szerszych planach zupełnie ginie. Ubiegły rok chyba poświęciła na ukorzenienie się, bo urosła niewiele.
Znalazłam takie zdjęcia, na których widać, że jest wielkości zawilców wielkokwiatowych i gubi się w nich

Ładnie jej z zawilcami, tak dostojnie wygląda.
Moja też maluszek i do tego cały czas w doniczce. Muszę jej znaleźć miejscówkę i towarzystwo
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 18:19, 19 lut 2016

Za każdym razem jak przychodzę w odwiedziny jestem bardziej zakochana w tym miejscu, a myślałam , że bardziej się nie da. Moje azalki wielkokwiatowe też w tym sezonie raczej będą miały marniutko kwiatów , a jedna wcale bo ja mączniak zamęczał i nie zawiązała Pryskanie nie pomogło niestetyMoże za rok będzie lepiej, a coś jeszcze planuję dokupić
Rench 20:58, 19 lut 2016

viva napisał(a)

Gosiu, cóż napisać? ........... Dziękuję bardzo
Po takich słowach będzie mi się bardzo dobrze spało

Jutro też jest dzień
Dobranoc....

a jarmark szaleje wciąż ......

Ale ucztę zapodałaś Wszystko wspaniałe !

Nie wiem jak to się stało,wertuje Twój wątek,wte i wewte i nie wiedziałam,że masz takie wspaniałe azalie

Czy ta kamasja jest trudna w uprawie? Dostałam jedną białą jako gratis,ale pustą.
Zostawiłam w ogrodzie na zimę.
Twoje pełne są prześliczne.
Anabell 23:04, 19 lut 2016

Vivo- nieustające piękności u Ciebie
można oglądać bez końca ukwiecone widoki można łykać

Ja do róż kiedyś zraziłam się były dla mnie za trudne, nie chciałam zbierać wiadomości o różach.

Nagle zapragnęłam, w 2014 posadziłam 57 szt. w tym mam Louise Odier i Comte de Chambord po 2 szt.
Ponieważ to nowe rabaty, nowe miejsca tworzone wiedziałam że to mocne róże będą dużo miejsca zajmowały, tylko nie wiedziałam że długie pędy trzeba zostawić.
U Ciebie zobaczyłam jak Louise Odier ma długie pędy i na nich kwiaty, tylko w następnym roku zakwitną, ale gapa ze mnie
Myślałam że to dzikie pędy.
Ja stara ogrodniczka tylko nie od róż
Mala_Mi 17:45, 20 lut 2016

Mało siedzę na forum.. jakoś tak się chyba przejadło
A tu minął mnie bukiecik różany dedykowany dla mnie, 4 lat na forum..... a przede wszystkim ogromna porcja pięknego maja.
Niedługo zacznie się wiosna i brak czasu... w związku z tym mam pytanie, kiedy zrobisz wizytówkę???? Najpiękniejszy ogród różano-bylinowy bez wizytówki.. Nie krytykując innych ogrodów, ale jak się spojrzy w wizytówki to często nawet nie są to prawdziwe ogrody, a właściciele pofatygowali się by dać wgląd "z kim i z czym " mamy do czynienia. Dlatego postuluję i dopominam się o wizytówkę.
Drugie pytanie, dlaczego widok rabaty jest archiwalny?? Co tam kombinujesz?

I czytałam u Pszczółki, że chcesz ciemiernika cuchnącego.. mam kilka siewek to ci mogę ukopać. Już zapisałam na listę
Pszczelarnia 23:35, 20 lut 2016

To jak kamasje u Ciebie daja rade, to moze i u mnie dalyby rade w lace? Od 2 sezonow rozmyslam nad nimi.