Isola Bella na Lago Maggiore we Włoszech i piękny ogród. Znajduje się niedaleko Locarno i warto zwiedzić jeden i drugi ogród w tym samym czasie. Zdjęcia zostały zrobione kilka lat temu w marcu.
Druga róża to VEICHENBLAU piana z kwiatów, ale nie powtarza kwitnienia. Kwitnie długo chyba nie śmieci, puszcza bardzo długie pędy dlatego posadziłam ją przy słupie oświetleniowym. W ubiegłym roku urosły pędy ok. 3 m. Nie wiem, czy coś pomogłam, ale na pewno wcześniej namieszałam.
Iwonko swoje zdjęcia ze szronem robiłam w programie sceny- zima, drugi sposób to makro. Mam dużo oszronionych zdjęć.
Co do róży Louise Odier napisałam już u Ciebie, że się pomyliłam z nazwami i jest mi bardzo głupio, że wprowadziłam w błąd kilka osób. Ta róża bardzo mi się podoba, ale niestety nie mam jej. Z pnących mogę polecić dwie róże, które są u mnie są to dwuletnie krzaki. Za dwa lata pewnie będę się mogła pochwalić większą kolekcją róż, ale muszą urosnąć, sadzone na jesieni.
Obiecałam Ani z ogrodu z pergolą, że poszukam tempo wzrostu kostek bukszpanowych. Trzy dni siedziałam szukałam na swoim wątku, strona po stronie i nie ma. Nie wiem co się stało ale to teraz mało ważne, zrobiłam nowe porówananie na przykładzie jednej i tej samej kostki. Zmieniają się tylko lata