Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 19:45, 14 lut 2016

kitek81 napisał(a)
i nic się nie zmarnuje drugie życie szafeczki dostały i ogród urozmaiciły! brawo za pomysł i wykonanie
pozdrawiam i miłego dnia życzę

Dziekuje Kasiu, teraz łóżko sosnowe wyniosła i stelarz i juz mi po głowie kolejne figury chodzą
Zwłaszcza że taka śliczna wiosna idzie - tawlina już w listkach
kasiek 19:48, 14 lut 2016

Katkak napisał(a)
Mebelki ekstra . My musimy kupić szafy do garderoby .

Kasiulka my zrobiliśmy garderobe z bardzo niewielkie pieniądze - kupiliśmy zestaw w CASTo - komin, 2 relingi i płółka za 16 zł i tak kupiliśmy kilka szt. Potem 2 komody na allegro i jest super za niewielkie pieniądze!
sylwia_slomc... 20:06, 14 lut 2016

kasiek napisał(a)

Dobry materiał - i pomyśleć że służyły mi jako meble 21 lat! a teraz kolejnych kilka lat pociągną
Co w donicach - nie wiem jeszcze, muszę pomyśleć.
A co do golenia to już koniec - wpuściłam światła na azalki japońskie które zamierzam tłumnie kupić w maju

To zamiary co do zakupów wiosennych mamy podobne
sylwia_slomc... 20:10, 14 lut 2016

Garderoba wymiata tylko na wieszaku do tej tapety to kostiumy kąpielowe powinny być , a nie krawaty
Katkak 21:14, 14 lut 2016

KAsia nawet nie wiesz ile jeszcze Twój ogród ogrodowej biżuterii wchłonie . A w klateczkach będą świece? Krzyś znalazł jakieś niedrogie szafy na all, mam nadzieję, że nie jednorazowe . Tawlina jest fajna, ale też cholera szybko rośnie. Chociaż postanowiłam nie bać się dużych roślin i podjęłam męską decyzję - chcę jeszcze jednego derenia Sibirica variegata . W tym, którego mam jestem zakochana i chcę jeszcze jednego do pary. Będę ciachać jak Ty i będzie ok . I wreszcie trzmielinę oskrzydloną sobie sprawię, ale nie kompaktową, tylko zwykłą i jakiś fajny kształcik spróbuję jej nadać. Muszę zadbać o to żeby się nie nudzić jak ogród będzie skończony (wiem, że takich nie ma ) i będę z sekatorem ganiać, przycinać, kształtować itd. .
AGDULA 21:25, 14 lut 2016

kasiek napisał(a)

Ciepło jest w moim regionie, między domami, zaraz za granicami Kraka juz bardziej wieje, u mnie nie ma gdzie hulać. Orzewanie robi swoje - no i wielkość miasta. A jak jeszcze słonko zagrzeje tak jak dziś to jest już baaardzio ciepło!

Jak pięknie!)) Zawsze staram się być kreatywna, ale patrząc na Twoje oczko nie mogę się opamiętać żeby coś niecoś nie skopiować Masz idealny kształt, i nie widać żadnej foli, wyglada tak naturalnie. łsdny masz ten kamień kryjący brzegi. Co to jest? Dosyć duże kawały. Że też Twoj kregosłup wytrzymał tachanie tyle ton
W niektórych miejscach nie widzę kamienia, czym zamaskowałaś folię?
kasiek 07:32, 19 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

To zamiary co do zakupów wiosennych mamy podobne

O to fajnie - moze i Wy wybierzecie się w maju do Pisarzowic?
kasiek 07:33, 19 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Garderoba wymiata tylko na wieszaku do tej tapety to kostiumy kąpielowe powinny być , a nie krawaty

Dobre, nie pomyslałam
kasiek 07:38, 19 lut 2016

Katkak napisał(a)
KAsia nawet nie wiesz ile jeszcze Twój ogród ogrodowej biżuterii wchłonie . A w klateczkach będą świece? Krzyś znalazł jakieś niedrogie szafy na all, mam nadzieję, że nie jednorazowe . Tawlina jest fajna, ale też cholera szybko rośnie. Chociaż postanowiłam nie bać się dużych roślin i podjęłam męską decyzję - chcę jeszcze jednego derenia Sibirica variegata . W tym, którego mam jestem zakochana i chcę jeszcze jednego do pary. Będę ciachać jak Ty i będzie ok . I wreszcie trzmielinę oskrzydloną sobie sprawię, ale nie kompaktową, tylko zwykłą i jakiś fajny kształcik spróbuję jej nadać. Muszę zadbać o to żeby się nie nudzić jak ogród będzie skończony (wiem, że takich nie ma ) i będę z sekatorem ganiać, przycinać, kształtować itd. .

W klateczkach chciałabym świece bo takie u Ciebie widziałam i się zakochałam Tanie rzeczy nie zawsze są marnej jakości, czasami mozna mieć farta ja tak miałam z krzesłami do jadalni, chodziły za mną obite z ekoskóry , w końcu jysk wyprzedawał ostatnie sztuki za grosze i mam I są bossskie

Duże rosliny są pięknie strukturalne, a zawsze mozna ciąć, ja derenia mam też jako drzewko - tzn zostawiłam mu jedną odnogę i zabiera mało miejsca.

Ogród nigdy nie jest skończony, jak dojrzewa to wciąż coś wypada, zniekształca się, i trzeba planować od nowa
kasiek 07:44, 19 lut 2016

AGDULA napisał(a)

Jak pięknie!)) Zawsze staram się być kreatywna, ale patrząc na Twoje oczko nie mogę się opamiętać żeby coś niecoś nie skopiować Masz idealny kształt, i nie widać żadnej foli, wyglada tak naturalnie. łsdny masz ten kamień kryjący brzegi. Co to jest? Dosyć duże kawały. Że też Twoj kregosłup wytrzymał tachanie tyle ton
W niektórych miejscach nie widzę kamienia, czym zamaskowałaś folię?

Oj mój kręgosłup duuużo ze mna przeszedł - ale na razie daje rade, zreszta teraz ja bardzo spasowałam...

Jeszcze jak zapisałam się na ogrodowisku (2013) oczko było takie:

Dzieci podrosły więc mogłam zrobic większy wykop

Tu obłożony kamieniami

I po nalaniu wody w pierwszym miesiącu

Porosło niesamowicie juz w pierwszym roku

Kamień to jakiś łupek - przywiozłam z Roznowa, a raczej zwoziłam 2 lata