Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 19:08, 17 lis 2015

Do góry
bql3 napisał(a)

Witaj,

Sylwia - no to nie jest jakaś wielka tajemnicą i już parę fotek na mym wątku umieściłem ale nie ukrywam że chodzi mi po głowie taka specialna sesja wykonana w klimacie własnie japońskich herbaciarni wykonana wewnątrz - lecz nie mam jeszcze wszystkich detali potrzebnych do wykonania takiej sesji zdjęciowej ale to tylko kwestia czasu.
Ok - i specjalnie dla Ciebie oraz wszystich odwiedzających herbaciarnie wrzucam parę fotek z mego archiwum ale przyznaję że niektóre fotki są już historyczne ( nie było jeszcze w ogrodzie podłogi, ścieżek oraz klonów palmowych):

]

pięknie
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 19:06, 17 lis 2015

Do góry
a tutaj trochę świeższe fotki:

pozdrawiam
Jan

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 18:51, 17 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Janku ciekawa jestem twojej herbaciarni pokarzesz jak jest w środku czy to tajemnica?

Witaj,

Sylwia - no to nie jest jakaś wielka tajemnicą i już parę fotek na mym wątku umieściłem ale nie ukrywam że chodzi mi po głowie taka specialna sesja wykonana w klimacie właśnie japońskich herbaciarni wykonana wewnątrz - lecz nie mam jeszcze wszystkich detali potrzebnych do wykonania takiej ekspozycji zdjęciowej ale to tylko kwestia czasu.
Ok - i specjalnie dla Ciebie oraz wszystich odwiedzających herbaciarnie wrzucam parę fotek z mego archiwum ale przyznaję że niektóre fotki są już historyczne ( nie było jeszcze w ogrodzie podłogi, ścieżek oraz klonów palmowych):

]
Gdzieś na końcu świata... 18:45, 17 lis 2015

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Dziewczyny przepraszam ale u mnie póki co nic w ogrodzie sie nie dzieje szaro buro i ponuro ale w domu kwiatki kwitną. Ewcia to skretnik od Ciebie chyba dobrze mu u mnie

Ślicznie Ci rośnie Miałam Ci przesłać kolejne, ale ciągle nie mogę się zabrać za przesyłkę Najczęściej przypominam sobie, gdy je podlewam. Duże już porosły te sadzonki i nie mam pomysły jak je zapakować
Ogród w Alei Lipowej... 18:41, 17 lis 2015

Do góry
Graziu, to kostrzewa sina. Z kulkami mam problem gdzie je umiejscowić i trochę wędrują po ogrodzie

Marzenko dzięki za wizytę i miłe słowa.
Dla Ciebie parę fotek jeszcze.

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:28, 17 lis 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Gdzie dokładnie zamieszkały graby?

Sebek napisał(a)
Tylko nie pisz, że w ziemi

polinka napisał(a)
Żywopłot grabowy??

Marta, Seba, Poli, o tu o, moje graby. Żywopłot jest po drugiej stronie domu

Do raju daleko - u Ewy 18:26, 17 lis 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Tak kwitnie

ale zatęskniłam....
no i jak ja wytrzymam do wiosny ??

Gdzieś na końcu świata... 18:18, 17 lis 2015

Do góry
Dziewczyny przepraszam ale u mnie póki co nic w ogrodzie sie nie dzieje szaro buro i ponuro ale w domu kwiatki kwitną. Ewcia to skretnik od Ciebie chyba dobrze mu u mnie

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:58, 17 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Prawie wszystkie liście jeszcze są

jak to możliwe , że klon ma jeszcze o tej porze liście??? twarda sztuka z niego
Ja i mój ogródek, a może ogród 17:57, 17 lis 2015

Do góry
i jeszcze troszkę jesieni

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 17:56, 17 lis 2015

Do góry
Witam wszystkich bardzo serdecznie.Chciałam pochwalić się,ze mam nagrode w postaci narzędzi ogrodniczych/jeszcze nie wiem jakich/ za wyróżnienie w konkursie na zdjęcie domu w otoczeniu jesiennego ogrodu.Cieszę się tym bardziej,ze zdjęcie robione komórką i trudno było cokolwiek wybrać,zeby zbył dom na nim,bo fotografuje same roślinki.Jestem mega szczęśliwa.

Moja działka. 17:54, 17 lis 2015

Do góry
I jeszcze trochę jesieni.

Zawilec

Zakwitła śliwa lengroda

I działka przygotowana do zimy.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:51, 17 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
W trakcie mycia okien cyknęłam kilka fotek

Pięknie Te widoki z góry są niesamowite
Nie wiem, jak można mieć pretensje, że liście spadają. Zamiast zazdrościć, to powinien się cieszyć, że ma takie ładne widoki z okien
Do raju daleko - u Ewy 17:39, 17 lis 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Ewciu, a jaka masz rajska jablonke? Masz moze gdzies jej zdjecie, takie w calosci? Chcialabym Red Sentinel.

Niestety dostałam ją w prezencie i nie znam nazwy. Ma czerwone jabłuszka wielkości śliwki węgierki.
Znalazłam takie zdjęcie z wiosny (maj)

Tak kwitnie

A tak w czerwcu
Początki mojego ogródka. 17:34, 17 lis 2015

Do góry
Aga napisał(a)
Rabata główna że tak powiem widoczna z tarasu

Ale cudnie, dawno u Ciebie nie byłam. Pięknie wszystko wygląda, cudeńka robisz rączkami. Pozdrawiam serdecznie.
Moja działka. 17:34, 17 lis 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Bogusiu, piękna ta bordowa jesień. Widzę że też masz śliczną rozplenicę. One z każdym rokiem są bardziej okazałe.

Czytam że tniesz winogron, a ja czytałam że się go tnie w lutym. Może pokażesz kiedyś jak wygląda po cięciu. Ciągle nie mogę załapać zasad i tnę jak mi pasuje. Ale po ostrym cięciu nie miałam zbyt dużo owoców.

W tym roku posadziłam wreszcie upragnione czosnki, 5 tych dużych a poza tym główkowate. A Ty czytałam że białego. Wiem że u Ciebie czosnki się dzielą z roku na rok. A nornice ich nie jedzą?

Rozplenice dostałam od Kindzi,na wiosnę ją podzielę
Winogrona tnę jesienią i w lipcu ,bo tak robi moja sąsiadka a ja ją podglądam ,jesienią gałązki mogę spalić a liście dać na kompostownik.
Winogron jest posadzony koło granicy sąsiada i mamy wspólne owoce,a latem nas nie zaglądamy sobie na stół,tam ustawiamy huśtawkę,teraz jest schowana.
Tak wygląda po cięciu ,nie wiem czy to fachowo,ale miałam dwa duże wiadra owoców.
Jeśli chodzi o nornice to u mnie ich nie ma,jest dużo dzikich kotów,może dlatego .
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:28, 17 lis 2015

Do góry
gobasia napisał(a)

Odnośnie 'Tytan nie kobieta"
jeśli oglądacie "Ranczo" mąż mówi że ja to jestem jak Solejukowa[tutaj uśmiech bo nie umiem bużki]

Moje starocie na koniec

Solejukowa bardzo lubie Witaj Piekne rosliny pokazujesz

Ogrodowe przygody 17:22, 17 lis 2015

Do góry
tak bez wygląda z vanilką

Ogród na glinie 17:18, 17 lis 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
a teraz zdjęcia wczorajsze (16 listopada)
niestety niewiele
ambrowiec wreszcie wybarwiony, choć ostatnie mocne wiatry już mu trochę liści pourywały
jest jednak nr 1 w jesiennym ogrodzie
dziś już wszystkie dzrewa sa łyse, a on prawie wogóle

od strony północej żółty, od południowej czerwony

Ambrowiec cudny Choruję na niego Chciałabym Gumball, ale nie mogę dorwać tej odmiany. U Ciebie w szkółkach bywa?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:09, 17 lis 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Ewelinka kiedyś prosiła o pokazanie ogrodu od tyłu.Trochę ciężko zrobić fotki, bo brzozy przesłaniają troszkę widoki.Jest to niedokończona część ogrodu.

W oddali widać moją nową trzmielinkę i pierwszą obwódkę bukszpanową.

Hej, Gosiu, dawno u Ciebie nie byłam A Ty stworzyłaś przez sezon piękny ogród Bardzo mi się podoba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies