Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pewnej ogrodniczki

Ogród pewnej ogrodniczki

Dorotka 14:50, 13 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Nie myślałaś aby taras obsadzić tak jak Malkul trzcinnikami Karl Forester?

I tu mnie rozwaliłaś. Strzał w 10!!!!
Kocham trawy i włąśnie o czymś takim myślałam!!!! Tylko nie bardzo wiedziałam co i jak i kiedy weszłąm do Gosi - nieKokoszki, to BINGO.
Już napisałam do Pana Trawki i do Gosi też ponieważ nie wiem co ile to sadzić a muszę kupić na dwa rzędy po 6 metrów.
Rewelacja, bardzo dziękuję za pomysł. Nakręciłam się strasznie.

Już tu siedzę i planuję. Tylko nie bardzo wiem co Gosia tam posadziła jeszcze bo skopiuję sobie jej pomysł - mam nadzieje że mnie nie zabije. Ale co tam - stara już jestem więc żadna szkoda

Dorotka 14:54, 13 lut 2016

Kuba napisał(a)
A ja wam powiem że nic tak nie odmładza jak małe dziecko
Uwielbiam jak wieczorem przysypiamy już po czytaniu bajki a ono nagle woła piiiić! Nogi ważą w cztery litery ale trzeba zasuwać po schodach

Dzieciaczki są kochane ale wiesz... ja tam chyba wolę jak mnie leżaczek latem odmładza i winko dobre. Bo jedno na krzyże wskazane a drugie ku zdrowotności, czerwone ciałka krwi podnosi. A że ja anemiczna bywam więc...

I tak mi się spodobał ten stan błogi, że na jednym synu skończyłam i nawet te 500 zeta mnie nie skusi. Bojem się jak diabeł święconej wody.
Teraz to ja bardziej o jakimś wnuczku myślę... Póki co na pieska wczelkie instynkta przelewam
Dorotka 14:56, 13 lut 2016

Jana napisał(a)
Chętnie skorzystam z powyższych porad bo też jestem na kupnie sekatora, myślałam o kupnie takiego za ok. 60zł, ale jak mówicie, że ten za 100 lepszy .....

Ja tez uważam że lepiej zainwestować. Ja w tamtym roku kupiłam taki za 46 zł i może z miesiąc wytrzymał. A zauważ że ja nie mam ogrodu dużego a roślinki małe więc wiesz... Lepiej raz a porządnie kupić.
nawigatorka 16:12, 13 lut 2016

Kuba napisał(a)
A ja wam powiem że nic tak nie odmładza jak małe dziecko
Uwielbiam jak wieczorem przysypiamy już po czytaniu bajki a ono nagle woła piiiić! Nogi ważą w cztery litery ale trzeba zasuwać po schodach

Moja starsza wypije kubek wody w ciagu nocy na szczescie ja jej do tego niepotrzebna
nawigatorka 16:17, 13 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Nie myślałaś aby taras obsadzić tak jak Malkul trzcinnikami Karl Forester?

Popieram swietny pomysl.Pan Twawka mial KF
leon60 19:00, 13 lut 2016

Dorotka napisał(a)

Olu, wlaśnie taki kupię.
A do traw które mam to jaki polecacie??
Chwilowo moje miskantu nie są duże ale mam nadzieje, że w tym roku znacznie podskoczą, na co licze i wtedy muszę mieć sprzęt godny Ogrodnika

Jeszcze nie mam wypasionych traw także ciężko powiedzieć raczej większość jak carexy, red baron czy rozplenice ciachniesz każdym. Kłopotliwe mogą być miskanty już trzecim sezonie i przy większej ilości nawet najlepszym sekatorem będzie ręka bolała. Swoje planuję ciąć nożycami do żywopłotu
Hortensja 20:03, 13 lut 2016

Witam, sąsiadkę z Południa Polski
Dorotka 20:10, 13 lut 2016

Hortensja napisał(a)
Witam, sąsiadkę z Południa Polski

Witam i czekam na fotki oraz wątek sąsiadki
AnnaCh 20:57, 13 lut 2016

Dorotka napisał(a)
Dorotko przybiegłam z rewizytą i iczytam Twój wątek od początku
Powiedz mi ile cm mają te Twoje donice, bo właśnie takie chciałam kupić, w Obi są 63 cm i takie by mi wystarczyły chyba. Czy Twoje też takie?
Dorotka 21:02, 13 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Dorotko przybiegłam z rewizytą i iczytam Twój wątek od początku
Powiedz mi ile cm mają te Twoje donice, bo właśnie takie chciałam kupić, w Obi są 63 cm i takie by mi wystarczyły chyba. Czy Twoje też takie?

Aniu, moja ma 79 cm i kupowałam ją za 64 złote przez Neta w pewnym sklepie. Jak chcesz to dam Ci namiary na priv. Polecam Ci wyższe jeśli chcesz mieć przed drzwi wejściowe.