Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 21:31, 13 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
no mnie też dopada SKS niestety i to w każdej płaszczyźnie

a tak do tematu - jak przycinałaś jesienią to powinny być niewielkiej wysokości przecie - a jak masz długie badyle to do przycięcia - ale nie wiem czy to jeszcze nie za wcześnie - u nas w nocy są teraz przymrozki, dlatego ja nic nie robię - no tylko w necie siedzę i szukam roślinek, przeglądam różne ogrody - jeszcze troszkę trza czekać

wiesz co ja mam je za stodołą i ostatni raz tam byłam w listopadzie może nie pamiętam czy cięłam czy nie, ale jutro się przelecę
iwka 21:33, 13 lut 2016

amelia_b napisał(a)
A to już berberysy ciąć? mi to się wydaje że na wszystko jeszcze za wcześnie
nie, tylko pytałam Karola bo tak sie zastanawiałam co będzie jak bym tak sobie odpuściła rok cięcia, mam takiego jednego i jakoś nie chce mi się do niego podchodzić z sekatorem
Karol99 21:33, 13 lut 2016

iwka napisał(a)

o widzisz Karol, kurcze maliny mam nie wycięte zapomniałam o nich.

a Ty swoje berberysy przycinasz?

Pewnie ze tak, ale jeszcze czekam.
Karol99 21:34, 13 lut 2016

iwka napisał(a)
czy pod tymi świerkami jakaś wyższa trawa da radę?

RH rosną teraz 1,5 od świerków. tego grila nie będzie i tych kostek na ścieżce też więc mogę RH z metr do przodu wysunąć a za nimi chciałam posadzić miskanta variegatus. Rh rosną w tym miejscu dwa lata i jak na razie nic im nie było, może i trawy dadzą radę

Za grilem w prawo są jeszcze dwa rh i dalej ten iglak w doniczce

Dadzą radę, jak się ukorzenia nie będzie problemu. Musi być słonecznie, jest tu?

Derenie tez sobie poradzą, pecherznice, trzmieliny, tawuly.
iwka 21:38, 13 lut 2016

pęcherznice mam z drugiej strony właśnie i rosną jak głupie, aż mnie denerwują bo zetnę je nisko i pędy większe ode mnie, nie chcę ich

słońce to tu prawie cały dzień bo to południe, świerki wysoko podcięte, to tylko pieńki robią cień
Dominika11 21:43, 13 lut 2016

iwka napisał(a)

wiesz co ja mam je za stodołą i ostatni raz tam byłam w listopadzie może nie pamiętam czy cięłam czy nie, ale jutro się przelecę
no to mus sprawdzić
Dominika11 21:44, 13 lut 2016

iwka napisał(a)
pęcherznice mam z drugiej strony właśnie i rosną jak głupie, aż mnie denerwują bo zetnę je nisko i pędy większe ode mnie, nie chcę ich

słońce to tu prawie cały dzień bo to południe, świerki wysoko podcięte, to tylko pieńki robią cień
to trawa też powinna dać radę
amelia_b 21:44, 13 lut 2016

iwka napisał(a)
nie, tylko pytałam Karola bo tak sie zastanawiałam co będzie jak bym tak sobie odpuściła rok cięcia, mam takiego jednego i jakoś nie chce mi się do niego podchodzić z sekatorem
A to dobrze bo ja ostatnio jakaś śnięta jestem
Toszka 22:36, 13 lut 2016

iwka napisał(a)
czy pod tymi świerkami jakaś wyższa trawa da radę?

RH rosną teraz 1,5 od świerków. tego grila nie będzie i tych kostek na ścieżce też więc mogę RH z metr do przodu wysunąć a za nimi chciałam posadzić miskanta variegatus. Rh rosną w tym miejscu dwa lata i jak na razie nic im nie było, może i trawy dadzą radę

Iwka, dobrze obejrzyj rodki, bo możem ślepa, ale kiepsko dowidzę pąki kwiatowe. Wydaje mi się, że tam same liścienne... Jeśli tak to to oznacza, że świerki w sierpniu wypiły niemal całą wodę, wtedy kiedy rodki zawiązują kwiaty

tylko w razie czego nie zabijaj mnie
amelia_b 22:46, 13 lut 2016

A mi się zdaję że to zdjęcie to z początku lata jest,raz że widzę ostróżkę z pąki a dwa orzech u sąsiadów jakiś taki zielony