tak to ma być, ta fala musi być pociągnięta do rabat w obu narożnikach działki, czyli z jednej strony do zagajnika brzozowego, z drugiej, czyli przy ogrodzeniu do rabaty z berberysami i planowaną seslerią jesienną.
Na fioletowo jak jest, niebieska kreska jak będzie (tylko chyba zbyt duże krągłości mi tam wyszły, a w rzeczywistości wypadnie chyba łagodniej)
Z lewej strony są posadzone co 30 a z prawej co 50 Kobieto z tego się nie strzela i nie ma aż takiego znaczenia. Liczy się efekt a żeby był lepszy to lepiej posadzić gęściej, najwyżej kiedyś wykopiesz i podzielisz.
Ja sadzę jak mi się wsadzii na to nie ma przepisu w internecie
Ola ty to chyba jasnowidz jesteś bo właśnie tak wczoraj myślałam że lubię ze schodów wprost na trawnik
Wygląda to fajnie tylko ta rabata po prawej stronie ta bliżej domu to będzie taka wąska kiszka szeroka na 1,5 metra a długa pewnie z 10 i tu problem czym to obsadzić? Choć widzisz będzie miała powtórzenie od strony południowej bo tam też wyjdzie 1,5 metra i ok 10 długości
Nie wiem jak bardzo chcesz obsadzić front ?
Pomysł Asi fajny ale pomyślałam, że może lubisz prosto ze schodków podreptać po trawce więc może coś takiego
Nawet nie wiedziałam, że o tej porze są jadalne grzyby, wyglądają apetycznie, jak dla mnie, rewelacyjne pożegnanie zimy
Deszcz niech ucieka, posyłam słonko, starczy juz deszczu roślinkom, buziaki Haniu
Kasia, Ola, Ania dzięki
korci mnie strasznie by coś pokopać...mam tydzień urlopu...ale chyba jakoś muszę się powstrzymać
jak tylko warunki będą odpowiednie to na pierwszy rzut do rozbiórki idą dwa 10-letnie skalniaki tylko co ja tam nowego zrobię to nie mam zielonego pojęcia bo to teren pochyły ale wiem jedno...że już ich nie chce
fotki stare ale pokazują jaka górka a i w nasadzeniach nie wiele się zmieniło
muszę pobuszować po forum może mi jakiś pomysł do głowy wpadnie
lubie, nie lubię, jestem poniekąd na nie skazana, charakter domu i ułożenie kostki już wymusza pewne rozwiązania, zrobiłam fotki żeby zobrazować jeszcze lepiej sytuację. Rozłożyłam wąż wyznaczając na oko ta linię wyżwirkowanej rabaty.
Na pierwszym zdjęciu spojrzenie w stronę wykuszu z miejsca, gdzie byłaby ściana wodna.
I lekko z boku, tak że widać jak miałaby wyglądać ta rabata - graby są posadzone w odległości 105 cm od miejsca gdzie zaczyna się trawnik, tak więc rabata w najszerszym miejscu miałaby w całości (częśc wykorowana i żwirkowa) szerokość około 4,5 m.