Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Tonący w bieli 16:03, 21 lip 2017

Do góry
kolejna mini rabatka- tawuła szara Grewsheim i lilie drzewiaste Pretty Woman

i kolejna odmiana gipsówki
Moja działka na Dębowym Lesie 15:20, 21 lip 2017

Do góry
róże,lilie i liliowce cudowne masz w ogrodzie Aniu
Moje małe wielkie marzenie 15:13, 21 lip 2017

Do góry
Byłaś u mnie oglądać lilie a ja u Ciebie podziwiam jeżówki
Bombowe

Full wypas
Mój ogródek 15:02, 21 lip 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Liliowy szpaler powalający!! Kolor dla mnie super, bo mi lilie z bielą tylko się kojarzą

W chwili obecnej jest już mniej atrakcyjny
Bo przekwita ale i tak warto je mieć
Mój ogródek 15:00, 21 lip 2017

Do góry
alis napisał(a)

Prześliczne! Podobnie jak Anula nie miałam do nich przekonania, ale u Ciebie w takiej ilości zrobiły na mnie wrażenie

Cieszę się że lilie przypadły do gustu
Czasami tak jest że u kogoś się zobaczy i nachodzi ochota by to mieć
Ogródkowe perypetie:) 14:57, 21 lip 2017

Do góry
Ewuś.. róże głównie, ale teraz kwitną tylko okrywowe. Dokładnie tak, kosmosy w małej ilości, przetacznik, krwawnik, lilie i czyściec.

aaa i jeszcze czosnki
Z ogródka na wsi 12:14, 21 lip 2017

Do góry
piękne masz lilie
a frezji troszkę zazdroszczę bo mi się nie udały w tym roku
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:53, 21 lip 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Szkoda buksików...
Piękne lilie, no wszystko cudne...no
Irenko powiedz co robisz z hakone albo co robiłas na samym początku, że one tak porosły??? Moje sadzoneczki zdrowe były a teraz takie marne, wrzuciłam u siebie...najładniejszy okaz - nie rośnie w pełnym słońcu a wygląda słabiutko, reszta jeszcze gorzej...poradźplissss

Aniu, odpisze i lecę luknąć.
Naprawdę nic nie robię z tym hakone, musicie mi uwierzyć, bo ja nie czasowa jestem, wychodzę po 8, wracam najczęściej o 20 lub później, raz posadzę i nie myślę, wiem jedynie, że na początku miały wilgotno, teraz już nie pilnuję tego, radzą sobie. ostatnio małe sadzonki spod domu, dałam na rabatę pod świerki, w miejsce wywalonych fiołków i juz idą, jak burza.
Liliowo i kolorowo:) 11:46, 21 lip 2017

Do góry
Witaj Danusiu. Obejrzałam dopiero 15 stron Twojego wątku i ciarki mi idą po plecach jak widzę powojniki. Zabójcze!!! Ja mam ich dopiero 6 (raczkujące, 5 zeszłorocznych i jeden nowy nabytek). Dwa mam drobnolistne i jeszcze nie kwitną. Danusiu dlaczego? Gdzie tkwi błąd? Te z dużymi liśćmi mają kwiaty (justa, julka, warszawska nike). Moze znasz przyczynę. Trafiłam do Ciebie po nazwie wątku bo też mam lilie które uwielbia moja mama. Muszę dokupić trochę cebulek, bo mama skutecznie co wizyta wynosi je. Za rok musze mieć ich duzooooo więcej.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:44, 21 lip 2017

Do góry
Szkoda buksików...
Piękne lilie, no wszystko cudne...no
Irenko powiedz co robisz z hakone albo co robiłas na samym początku, że one tak porosły??? Moje sadzoneczki zdrowe były a teraz takie marne, wrzuciłam u siebie...najładniejszy okaz - nie rośnie w pełnym słońcu a wygląda słabiutko, reszta jeszcze gorzej...poradźplissss
Mój ogródek 11:31, 21 lip 2017

Do góry
Liliowy szpaler powalający!! Kolor dla mnie super, bo mi lilie z bielą tylko się kojarzą
Liliowo i kolorowo:) 11:27, 21 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Odpowiem za Danusię, chyba nie będzie mi miała tego za złe

Lilie się dzieli, przesadza w sierpniu, najlepiej jak już mają wysuszony kikut po cięciu, ale zdarza się często, że ten pozostawiony patyk długo nie chce wyschnąć. To z tym patykiem wtedy. Ja się też szykuję na taką robotę po 15-tym sierpnia...

Te różowiutkie floksy, z prawego zdjęcia, to mam upatrzone do wykopania

No i dobrze, że napisałas, to przecież tylko u Ciebie takie giganty lilie rosną Znasz się na tym Też zawsze scinam do takiej wysokości ale te patyki u mnie to czasami i do wiosny są. A floksy bez problemu Kasiu, te różowiutke są śliczne i takie duże kule Mam ich w kilku miejscach.
Liliowo i kolorowo:) 11:09, 21 lip 2017

Do góry
Odpowiem za Danusię, chyba nie będzie mi miała tego za złe

Lilie się dzieli, przesadza w sierpniu, najlepiej jak już mają wysuszony kikut po cięciu, ale zdarza się często, że ten pozostawiony patyk długo nie chce wyschnąć. To z tym patykiem wtedy. Ja się też szykuję na taką robotę po 15-tym sierpnia...

Te różowiutkie floksy, z prawego zdjęcia, to mam upatrzone do wykopania
Liliowo i kolorowo:) 11:09, 21 lip 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Zdjęcia są, to dobry znak coraz lepiej z Tobą Danusiu
Floksy w jasnym różu takie niewinne, innych kolorów masz też dużo.

Lipiec to pora największego kwitnienia, jedne kwiaty kończą inne zaczynają.
Dobry pomysł, zatrudnij ekipę czyszczącą ogród.
Wiosna u mnie przyjechali z piłami ostro przycięli, dęby ogromną tuje w połowie ścieli wielkie świerki od góry i dołem, zostały jak dwa parasole, śmieci zabrali uprzątnęli.
Jeszcze muszę dojrzeć by zawołać do cięcia żywopłotów. Samej już mi za ciężko, ciąć to mogę, tylko to sprzątanie

Danusia chcę przesadzić lilie jeszcze tego nie robiłam, czy teraz zaraz po kwitnieniu, czy odczekać na przyrosty.
Myślę o różnych przesadzaniach i zawsze coś trzyma. Wiosna z krótka na zmiany.

Oszczędzaj się teraz, za dużo nie forsuj z chodzeniem.

Oj już dużo lepiej i ważne, że samodzielnie umię się z tą ortezą poruszac.
Już wiosną też miałam ekipe i tak jak mówisz, kilka godzin i nawet posprzątali a tak zawsze problem co zrobić z nadmiarem. Ja przesadzam z koncem lata bo wiosną to dużo innej pracy w ogrodzie a przez te sniegi i mrozy jeszcze w maju, to tyły mam do dzisiaj a teraz znowu nowe nagromadziły się. Najważniejsze, że ogród jakoś dał rade bez opieki i trudno, że zarośnięty, kiedyś to zrobię
Wymarzony sielankowy ogród..... 11:03, 21 lip 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
Monika przecudne rośliny Lilie już dawno skradły mi serce, chciałam posadzić te orientalne, pachnące i to jesienią. Ale boję się że nornice mi je wkrochmalą

Agatko ja lilie bardzo lubię, za te energetyczne i wesołe kolorki to może te cebulki jak kupisz to wsadź w koszyki, ja też już miałam nauczkę, bo miałam ich naprawdę dużo, a później poginęły i znalazły się gdy kopaliśmy pod słupki na drewutnię w jednym miejscu i ponadgryzane, teraz już tylko w koszyczkach sadzę cebulowe....
Wymarzony sielankowy ogród..... 11:00, 21 lip 2017

Do góry
zoja napisał(a)
masz mnóstwo pięknych kwiatów

Dziękuję lilie cebulki dostałam od taty, bo On strasznie je lubi i ma ich duuużo
Ogródkowe perypetie:) 10:53, 21 lip 2017

Do góry
Agnieszko, a ile ja pracy mam...lista ogromna, cięcie się prosi, bo cisy i bukszpany i krzaczory niechlujstwo teraz robią.
A teraz wracam do tej hakone, powiem że to wręcz skandal, sprzedawać coś takiego za taką kasę; takie mizeroty z dzielenia sadziłam u siebie, już masy nabrały, ale jeśli ja bym coś takiego sprzedawała, to za 10zł, bo to w sumie droga trawa, ale nie 60!!!! Na dodatek opis nie jest zgodny z prawdą, bo jest tylko domniemaniem; u mnie, czyli i u innych tak może byc, trawa osiąga około 1m wysokości, do 1,5m szerokości, taka jest wielkość po odpowiednim czasie i perzy dobrych warunkach.
Na jesień będę coś ze swoich sprzedawać, może będą chętni, w tej chwili mam do sprzedaży carex Bronze Form, 4-letnie ogromne kępy.
Cudownie w ogrodzie, lilie kocham, ale muszę niektóre przenieść, głupio i szybciorem sadzone były niektóre
Pomysł likwidacji piaskownicy słuszny, Twój maluszek już na innym etapie
Ogród z łezką II 10:36, 21 lip 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piękna jest ta christa U Ciebie dużo słońca Kasiu to co jeżówki lubią, u mnie tylko te odmianowe to nie za bardzo się rozrastają, ale jak stanę już na nogi to też dokupie jeżówek no i motylki je lubią Upalnie dziś jak na Twoim spotkaniu Pozdrawiam

Część mam na patelni i te lepiej rosną. Masz rację

Z boków łezki też mam, ale one odżywają dopiero kiedy lilie zetnę. Mam nadzieję zrobić to w ten weekend.

Motylki chmarami siedzą tylko na tych zwykłych. Na odmianowych dużo rzadziej.

Rok temu, pod koniec czerwca, było u nas 36 stopni Ale to i tak lepsze niż ulewa od rana
Ogródkowe perypetie:) 09:56, 21 lip 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Sylwia, mam róż.. bo go bardzo lubię, ale różnie mi się układa
Nie jestem zadowolona z wielu rabat, ale pogoda nie sprzyja pracom i przesadzaniu. Cieszę, się tylko, że pachnie.. uwielbiam zapach a ogród mi pachnie i niech tak zostanie. Dosadzę jeszcze trochę lili
I muszę przesadzić te, które poginęły w kosmosach.

Jak wczoraj zrobiłam listę prac, to nie wiem kiedy to zrobić jesienią.

Wywalę piaskownicę.. nie jest mi potrzebna, za dużo tam cienia.

Chcesz do łąki bławatki..? wylatują.

Wiem że kochasz róż i zapachy jak ja też w tym roku wiosną różowe mnie przyciągało Masz dzięki temu ogród niezwykle romantyczny i bardzo mi do Ciebie pasujący, cudny
Lilie trzeba mieć koniecznie. u mnie najładniej pachną odmiany trąbkowe, a azjatyckie lubię za te cebulko za listkami
Nawet mi nie mów o liście prac......wiesz ile roboty mam na wczoraj!!! A co tu mówić o jesieni
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:13, 21 lip 2017

Do góry
Monika przecudne rośliny Lilie już dawno skradły mi serce, chciałam posadzić te orientalne, pachnące i to jesienią. Ale boję się że nornice mi je wkrochmalą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies