Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Początki w Kruklandii 17:58, 05 lut 2015

Do góry
może sesleria jesienna, nie duża rozplenica albo Red Baron właśnie hmmm coś strzelistego chodzi mi po głowie
Ogród Mirelli 16:15, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ja bym żywcem skopiowała rabatę Danusi z ogrodu z lustrem. 2 kolory wrzosów, 2 kolory wrzośców do tego rozplenica, ML i brzozy

Dobry pomysł. Tylko wymiary Mirella musi podać
Ogród Mirelli 16:12, 05 lut 2015

Do góry
Ja bym żywcem skopiowała rabatę Danusi z ogrodu z lustrem. 2 kolory wrzosów, 2 kolory wrzośców do tego rozplenica, ML i brzozy

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:21, 05 lut 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Na zdjęciu Marty to może i rozplenica jest.
Na zdjęciu Oli obstawiam amazon.
Ale wiesz mecze piłki nożnej równie dobrze mogę obstawiać tak samo zielona jestem

a na zdjeciu oli obstawiam Frosted curl bo bardziej to leżace a AM jest bardziej sterczący ale może zdjęcie myli
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:05, 05 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

a to nie przypadkiem jakas rozplenica z przodu jest? ino chyba by juz miała bazie jak hortki szaleją?

Na zdjęciu Marty to może i rozplenica jest.
Na zdjęciu Oli obstawiam amazon.
Ale wiesz mecze piłki nożnej równie dobrze mogę obstawiać tak samo zielona jestem
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 08:50, 05 lut 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Mi się bardzo podobaja hortensje na tle grackow W ogóle myślę, że horty ładnie się komponują z trawami Wiem wiem, Ameryki nie odkryłam http://img1.stylowi.pl//images/items/o/201208/stylowi_pl_ogrod_416275.jpg

a to nie przypadkiem jakas rozplenica z przodu jest? ino chyba by juz miała bazie jak hortki szaleją?
Początki w Kruklandii 19:30, 04 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

No ale jak dereń i rozplenica nie, to może pęcherznica i rozplenica???

A masz pęcherznice do wykorzystania? Bo jak nie, to osobiście wybrałabym szybciej kolumnowy berberys np Red Pillar i świerk wcale smutny nie będzie. To szlachetna odmiana. Jakoś mi nie gra rozplenica z pęcherznicą.
Początki w Kruklandii 12:43, 04 lut 2015

Do góry
Żadnych już kostrzew! Nie lubię. Brzydkie się robią po dwóch latach. Nie, nie, nie

Jak stłumione kolory jak to będzie wrzosowisko? ja. Was nie rozumiem

No ale jak dereń i rozplenica nie, to może pęcherznica i rozplenica???
Szmaragdowy Zakątek 10:09, 04 lut 2015

Do góry
popcarol – tak, tak Carola, popierniszczyło mi się…to nie kostrzewa tylko rozplenica. To zdjęcie ma którym ją widać zrobione było zaraz po posadzeniu, a ona taka trochę wymęczona była, więc i odcień żółci się „wkradł”. Mam jeszcze fotkę w zbliżeniu… i też taka żółtawa troszkę…

Ale normalnie to ona zielona przecież jest, więc myślę że w tym roku taka właśnie zieloniutka będzie…. i że jesiennych „kotków” więcej będzie miała, bo w tym roku to tylko 4 sztuki się odliczyły.

Mam jeszcze małe pytanko do ciebie, bo ty więcej niż ja „warzywna” jesteś… Znajomy ma do posadzenia pomidorki koktajlowe z nasion… kiedy i jak ma to zrobić?

zbigniew_gazda – Zbyszku ten cytat też zawładną moim sercem i jeszcze, że …”kwiat jest uśmiechem rośliny”… też ładny. Fajnie, że wizytówka ci się spodobała.

ewa004 – I co? Może być?

Ivvvona – Iwonko, tak sobie pomyślałam, że oprócz zdjęć warto by do wizytówki jeszcze coś dodać i na myśl mi przyszły cytaty związane z porami roku i roślinami. Cieszę się, że wyszło ok. i się podoba.

Danuta_G, Rench, Alka – dziewczyny dzięki, bardzo mi miło, że wam się podoba. Teraz czas na was… do roboty, pokazujcie swoje ogrody… róbcie wizytówki!!!
Początki w Kruklandii 08:59, 04 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Coś mi nie pasi

patrz jagoda ma takie połączenie w donicy: ML, rozplenica Amazon Mist i Dereń, wszystko raczej stłumione barwy dodaj sobie w wyobrazni jeszcze tego Hoopsi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4085-moja-przyziemna-pasja?page=624#post_8

a z drugiej stony jesli lubisz takie stłumione barwy to moze dodaj gzdies kostrzewe sina żeby nawiązac do tego niebieskiego koloru Hoopsi np zamiast Carexa FC?
Moja "przyziemna" :) pasja 21:42, 03 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
A jakby zamienić miejscami rozplenice i szałwie ?

Obawiam się, że to nic nie da, a chyba będzie gorzej wyglądać. Rozplenica się popląta z szałwią centralnie z przodu, zrobi się bajzel.
Początki w Kruklandii 17:54, 03 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
A ten dereń nie pożre Ci rozplenicy?

Rozplenica przed dereniem
No i on jest kompaktowy... do 1.2m ponoć.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:46, 03 lut 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Magnolio, mam pytanie... czy szałwia posadzona za rozplenicą będzie się rozrastać? Mam na myśli to, ze po pierwszym kwitnienieniu rozplenica ją zasłania i nie ma za bardzo dostępu światła.

a masz ciężką ziemię,wilgotną, jest tam przewiew?
Szałwia odmianowa, czy sam gatunek?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:40, 03 lut 2015

Do góry
Magnolio, mam pytanie... czy szałwia posadzona za rozplenicą będzie się rozrastać? Mam na myśli to, ze po pierwszym kwitnienieniu rozplenica ją zasłania i nie ma za bardzo dostępu światła.
Szmaragdowy Zakątek 07:39, 03 lut 2015

Do góry
Magda, jeśli to trawa ode mnie, to nie kostrzewa, tylko piorkowka (rozplenica japońska). Jeśli to ta za 7 zł z Oświęcimia Powinna wyglądać tak:

Ogród u stóp klasztoru 21:20, 30 sty 2015

Do góry
Ulka to rośliny które uwydatniają się na rabacie przy oczku na wiosnę ,kiedy rozplenica śpi .wstawiam w dwóch postach ,dla zasady .

Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:02, 30 sty 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
Lawenda, przetacznik kłosowy, szałwię, jarzmiankę, dzwonki, ostrogowiec, lilie, stipa, rozplenica, kostrzewa
wybór duży Wiolu
Edit. zapomniałam o ostróżkach i naparstnicy

do róż to nawet berberys pasuje dzwonki są cudne takie delikatne, ostrózki i naparstnice wysieję z tyłu ogrodu, bo ogromne są i kwitną dopiero w drugim roku
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:59, 30 sty 2015

Do góry
Lawenda, przetacznik kłosowy, szałwię, jarzmiankę, dzwonki, ostrogowiec, lilie, stipa, rozplenica, kostrzewa
wybór duży Wiolu
Edit. zapomniałam o ostróżkach i naparstnicy
To tu... 13:33, 30 sty 2015

Do góry
Stipa wysiana tydzień temu niesmiało rośnie ku mojej ogromnej uciesze.

Rozplenica też postanowiła pokazać zielone kiełki...
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:54, 28 sty 2015

Do góry

Cyprysik Ivonne zeby tej dziury nie było, obok rozplenica, dalej to co chciałaś - miskanty, pod nimi róże z werbeną, w nogach trawa i jakas bylinka, dalej berberysy, filifera aurea nana, pod hakuro trawy. Ja Ci za bardzo nic nie wymysle, ale jak coś tam widac, to łatwiej kombinowac.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies