Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogrodowy pamiętnik 13:29, 04 maj 2023

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Kupiłam 2 doniczki. Stwierdziłam że też muszę mieć gębę.

Mam taką gębę aż dwie

Na zimę ją schowaj bo jej nochal odpadnie i farba zejdzie jak z mojej.
Muszę gips dokupić i się w kosmetyczkę pobawić
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:18, 04 maj 2023

Do góry

Sezon 2017 u Hanusi 13:17, 04 maj 2023

Do góry
Zbyszku, Aniu, macie rację i na naszym przykładzie to widać. W domu mam jeszcze 3 osoby do towarzystwa. Ale pogadać nie ma kiedy. I, żeby nie Ogrodowisko, to zapomniałabym pisania i czytania. Najgorzej zimą, bo u mnie ogrodowy zastój, a o plotkach nie lubię strzępić języka.
W tym roku zrobiłam zimową przerwę internetowa a teraz nadrabiam zaległości, Szczególnie we własnym ogrodzie.

Zawsze miałam wiosenny porządek po zimie, ale jesienią zostawiłam ogród odłogiem. I teraz mi się lenistwo zemściło. Chciałam ciepłą wiosną zrobić glanc, a tu wiosna mi wystawiła figę.

No i do teraz jestem w "krzakach". Ale pomidory wysadziłam 3-go maja. I to jest sukces! Sadzonki własne. A jaki będzie tego wynik okaże się po zimnej Zośce. Trzymajcie kciuki.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:11, 04 maj 2023

Do góry
Wykorzystuję każdą wolną chwilę na dłubanie w ogrodzie. Widać wreszcie światełko w tunelu i nie jest to nadjeżdżający pociąg.

Tulipany EE kończą już swój spektakl.

Na szczęście są też inne, które wciąż kwitną. A że kolor nie zawsze ten, który się miało na myśli, kiedy się je wsadzało, wydaje się teraz kwestią drugorzędną.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:04, 04 maj 2023

Do góry
darkowa napisał(a)
Rzeczywiście Haniu po kilku dniach ze słońcem ogród i u mnie pokazał ładniejszą stronę.
Ale u ciebie 2 tyg .do przodu

pozdrawiam serdecznie

Od wczoraj wreszcie wiosenna aura. Popracowałam naprzemiennie na rabatach ozdobnych i w warzywniku. Zaczęłam hartowanie pomidorów. Szykuję się do wysiewu ogórków i fasolki. Przekopałam grządki i są już gotowe na przyjęcie nowych gości.

W sadzie kwitną grusze i jabłonie.

[/img] Graby w żywopłocie już zielone, buki zrzuciły stare listki i zaczęły pogrubiać pąki.

Oby słoneczne dni zagościły u nas jak najdłużej.

Ptasi gaj 13:02, 04 maj 2023

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Pięknie rozpędziła się u Ciebie wiosna, aż miło popatrzeć na taką ilość kwiatów.

Dorotko te parę dni cieplejszych trochę nadgonila wiosna. Jednak co tu dużo mówić jest zimno przede wszystkim noce zimne.

Bujam się z pracą szczególnie z pieleniem. Część rabat jeszcze nie wypielona chwasty wyższe od roślin kwitnących. Odpuszczam jeszcze.
EM obrobił trawniki kurcze 10 taczek darni. 2 lata temu kanciki robione.

Dorotko chyba u ciebie jest róża pnąca Kus mi for....
U mnie coś nie za bardzo rośnie, a szkoda bo mi się bardzo podoba. Może jej zmienię miejscówkę.

Niezapominajki mam wszędzie są bardzo ładne. W niektórych miejscach usuwam je.

Do raju daleko - u Ewy 12:29, 04 maj 2023

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Magnolia Genie

Cudowne magnolie - a Genie- po prostu szok- genialna-ona chyba troszkę później kwitnie i dlatego nie marznie tak, jak inne- co myślisz Ewo?
pzdr
S.
Zieleń, drewno i antracyt 12:19, 04 maj 2023

Do góry
Przedogródek jeszcze bardziej w zieleni, chociaż z ostrym akcentem

Na hamakowej ostały się 3 kwiaty na magnolii, niestety kasztany jadalne w tle straciły wszystkie liście. Wilczomlecz nie zauważył fali przymrozków. Przytarasowa Emelie też mocno ucierpiała, dobrze, że puszczony na niej powojnik ratuje wizerunek.

Czas wracać do pracy... na szczęście już za chwilkę kolejny weekend
Zieleń, drewno i antracyt 12:08, 04 maj 2023

Do góry

Uwielbiam wiśnię piłkowaną Ukon, szkoda, że ona mnie mniej lubi...wciąż kwiatów mało, ale za to przepięknie delikatne, muśnięte pistacjowym odcieniem.
Zieleń, drewno i antracyt 11:59, 04 maj 2023

Do góry
Reszta już bez niespodzianek, planowo się kwieci i zieleni Nawet pomyłki kolorystyczne za bardzo nie zgrzytaja

Nasz przydomowy ogródek 11:42, 04 maj 2023

Do góry

Urodził się 1 kwiatek.

Azalie japońskie w pąkach.

Sałata swojska już jest.

A tu nowa konstrukcja drewniana pod mały namiocik na pomidory. Jeszcze muszę zabezpieczyć drewno i nałożyć folię. To córci wymysł.
Grzebiuszka ziemna 11:39, 04 maj 2023

Do góry
Ewo dzięki za informację o sasankach, w takim razie nie będę ich ruszać poczekam, aż wynasionkuje, a co do róży Rose de Tolbiac zakupiłam ją w ubiegłym roku już kwitnącą w kwietniu przyszła i dopiero pierwszy rok będzie u mnie, ale wygląda super zdrowo i rośnie w dość dużym tempie.

Alu - dziękuję za "bogate wnętrze"

Klaudio - dzięki za "super", miejsce na pewno znalazłabyś

Zuzanko - a wiesz, że ona, ta drobna kurka ogarniała 7 kurek pod skrzydłami na drucie?

daszum napisał(a)
Bożenko widzę, że miałaś kurki, a miałaś kozę
Podobno kozie mleko i ser są najzdrowsze.

Danusiu, a czy Ty wiesz, że mam marzenie o kozie?

ryska napisał(a)
Cudne kurki akrobatki
Przewoźny inspekt bardzo pomysłowy. Tym bardziej, że pogoda niepewna. W razie spadku temperatury łatwo przewieźć towarzystwo w cieplejsze miejsce.

Renatko - dzięki, polecam pomysł na jakikolwiek inspekcik na kółkach a teraz zrobiłabym lżejszą konstrukcję i wymiary dostosowała do framugi drzwi, żeby wjechał do środka pomieszczenia

Aniu - kurki pewno by podziękowały

Na jednej łodyżce kilka tulipków, śliczne są:

Nasz przydomowy ogródek 11:33, 04 maj 2023

Do góry

Nasz przydomowy ogródek 11:31, 04 maj 2023

Do góry
Witajcie dziewczyny po małej przerwie
- trochę mnie tu nie było.
Przysięgam, że w uczuciach do Was
nic się nie zmieniło.

Minęła jesień, zima i wiosna się budzi
z oporami i trochę nietypowo.
Pozdrawiam Was też serdecznie,
po prostu majowo.

W ogródku Martki 11:17, 04 maj 2023

Do góry
Martka napisał(a)
Tulipany rozszalały się kolorami, nie panuję nad tym… więc niech się dzieje

Gdyby tego było mało, to jeszcze są one! Bardziej pstro się nie dało?! miały to być oczywiście Dollsy z Bie

I tu cuda! Nawet te czerwoniaki
W ogródku Martki 11:16, 04 maj 2023

Do góry
Martka napisał(a)
Tymczasem… jeszcze kilka narcyzów, które wciąż piękne

Na ostatnim zdjeciu kolorystyka iście patriotyczna idealna na majowe święta
W ogródku Martki 11:14, 04 maj 2023

Do góry
Kwitną po raz pierwszy - oby już weszło im w krew - judaszowce. Osobliwy kształt kwiatka, ale uroczy kolor

Fasole czekają na warzywnik. I cieplejsze noce. Dziś było -2…

Sałata w konsumpcji

Pomidory wysiane w kwietniu, na szczęście nie wcześniej, bo jeszcze stanowczo za zimno na grunt. Przeprowadziły się do szklarni, ale noce spędzają jeszcze w domu.

Na ten weekend mam szalone plany dokończenia dwóch rabat, warzywnika i przesadzanek różnych… zobaczymy, czy chęci pójdą w parze z siłami.
Edit: szpinak ze szklarni w drodze do zamrażarki

W ogródku Martki 11:06, 04 maj 2023

Do góry
Tulipany rozszalały się kolorami, nie panuję nad tym… więc niech się dzieje

Gdyby tego było mało, to jeszcze są one! Bardziej pstro się nie dało?! miały to być oczywiście Dollsy z Bie Nie mój typ.

W ogródku Martki 11:00, 04 maj 2023

Do góry
Tymczasem… jeszcze kilka narcyzów, które wciąż piękne

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 10:49, 04 maj 2023

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Cześć, Patrycja działasz coś w ogrodzie?

Obornik został rozwieziony taczkami, rozgrabiony na terenie gdzie mniej więcej będą rabaty.

Potem koparka wymieszała ziemię lepszą, tą “spod kartofliska” i piach, a następnie została ona rozwieziona w celu wyrównania działki z zachowaniem leciutkich spadków.

Potem przyjechał rolnik okoliczny - zaorał naszą ziemię i to co na nią koparka rozprowadziła.
Dziś od rana pracuje glebogryzarka separacyjna.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies