Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

UrsaMaior 22:48, 08 sie 2023

Rojodziejowa napisał(a)

A wyglądał na twardziela!

Wygląda solidnie i cudnie się prezentował ze śmiałkami. No szkoda.
Anda 07:33, 09 sie 2023

Makao napisał(a)
Czyli Powsin nie tak źle wyglądał?

Powsin wyglądał świetnie. Wiele roślin podpisanych, kompozycje bardzo w porządku. Mi się bardzo podobał. Trzeba pamiętać, że to nie ogród pokazowy a ogrod botaniczny.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 19:36, 09 sie 2023

Ania Powsin nas pozytywnie zaskoczył

Ursa jak tylko go gdzieś stacjonarnie znajdę do wypróbuję. Ale jak to ślimaki, to skutek może być taki sam.
UrsaMaior 19:52, 09 sie 2023

Pewnie, kup. Wygląda pięknie
Rojodziejowa 22:55, 09 sie 2023

Ależ się dziady powoli zbierają. Rozkwitną pewnie jak mnie nie będzie.

Ośmiały takie nieśmiałe ze spuszczonymi główkami, ale podobają mi się!

Czosnki bylinowe Millenium - mój kompulsywny zakup. Bardzo fajne!
Magara 23:35, 09 sie 2023

Asia, napisz coś więcej o tych czosnkach bylinowych
Rozumiem, że kwitną teraz, ale jakie stanowisko? jakie wysokie? mnożą się? trzeba dzielić? wykopywać?
i w ogóle
Rojodziejowa 00:25, 10 sie 2023

One u mnie świeżynki, ale mają być mało wymagające, ładnie przyrastać. Słonko, ziemia podobnoż piaszczysto gliniasta. Niewysokie, u mnie niewiele ponad 30. Podobno mają dorastać do max. 50 (to u Wioli pewnie )
Nie wykopuje się, tylko ścina po kwitnięciu.
April 10:43, 10 sie 2023

Asiu, piękne zdjęcia z Powsina. Chyba się zmotywuję żeby tam zajrzeć, bo wstyd że tak blisko a ja już ze trzy lata nie byłam.
Bardzo żałuję, że nie dotarłam do Przypek. Taka okazja mi przeszła koło nosa, żeby poznać Ciebie i pozostałe turystki ogrodowe Tym bardziej żal, jak czytam, że świetnie się bawiłyście. No i nawet pogodę odpowiednią zamówiłyście, to się nazywa siła perswazji

agapant 11:26, 10 sie 2023

Magara napisał(a)
Asia, napisz coś więcej o tych czosnkach bylinowych
Rozumiem, że kwitną teraz, ale jakie stanowisko? jakie wysokie? mnożą się? trzeba dzielić? wykopywać?
i w ogóle

Czosnki Millenium są bez problemowe. U mnie na glinie rosną bardzo dobrze, kwitną bardzo obficie w drugiej połowie lata. Najlepiej kwitną w pełnym słońcu, przyrastają dobrze. Z podziału mam bardzo dużo nowych okazów. Nie trzeba wykopywać, bardzo dobrze zimują (ja na wschodzie mieszkam). Polecam
Rojodziejowa 11:32, 10 sie 2023

April napisał(a)
Asiu, piękne zdjęcia z Powsina. Chyba się zmotywuję żeby tam zajrzeć, bo wstyd że tak blisko a ja już ze trzy lata nie byłam.
Bardzo żałuję, że nie dotarłam do Przypek. Taka okazja mi przeszła koło nosa, żeby poznać Ciebie i pozostałe turystki ogrodowe Tym bardziej żal, jak czytam, że świetnie się bawiłyście. No i nawet pogodę odpowiednią zamówiłyście, to się nazywa siła perswazji

Jechałyśmy w rzęsistym deszczu. Na szczęście chwilę po dotarciu chmury poszły dalej, a my mogłyśmy pospacerować spokojnie po ogrodzie bez parasola w ręce.
Ja mam nadzieję, że uda nam się jeszcze kiedyś spotkać

A Powsin polecam, zwłaszcza jeśli masz blisko.