Obejrzałam ich ofertę, jednak historycznych nie ma wiele, tzn. dla mnie nie ma wiele, bo ja prawie wszystkie te, które oferują już mam.
Więc została mi dotychczasowa opcja, gdzie wszystkie odmiany, które wymieniłam wyżej, mogę kupić.
Zastanawiam się, czy w tym roku też będą takie bukiety na Sympathy? Byłam wkurzona na te jej badyle i już myślałam, żeby się jej pozbyć, ale te badyle, przygięte poziomo kwitną zachwycająco.
Jeszcze nie zamówiłam, chcę zamówić:
Paul's Himalayan Musk - wreszcie pod tę bordową jabłonkę, gdzie rośnie pomyłka, która chyba już tam zostanie,
Artemis - ze trzy, cztery na rabatę, bo bardzo mi się podoba,
Belle Isis i Maheca (zwana też La belle Sultane) - obie galijki, pokazywałam na zdjęciach,
Arthur de Sasnal - bordowa damascenka, prześliczna.
Nie mogę szaleć, bo przecież mam te sadzonki, co jedną to inną.
Iza nie będziemy się targować było ich sporo ponad 30 ale część rozdałem sąsiadom bo miejsca brak
Joanna niestety NN bo liliowce jak i większość bylin zdobywałem wzrokowo i na wyciągnięcie ręki(łopatki) dusza zdobywcy i myśliwego z domieszką handlu wymiennego
Witam Wszystkich mam na imię Jola mieszkam koło Katowic. Ogród był moim wielkim marzenie które się wreszcie spełniło. Trzy lata temu kupiłam stary dom z działką o powierzchni 1360 m2. Działka jest częściowo obsadzona ale to same tuje parę róż i małe oczko wodne. Od trzech lat staram się to zmieniać i mam nadzieję że to się uda i stworzę taki ogród o jakim zawsze marzyłam.
Wyszlam na chwilke do ogrodu ale szybko wrocilam
Jest zimno i mokro
Ciemierniki niestety padly i nie ma co pokazywac
Rodki otworzyly listki i wygladaja juz dobrze
Rozmaryn zbrązowial troche, ale tymianek chyba zyje, zobaczymy...
Jasmin mial pąki i nie wiem czy zakwitnie...
ale za to Starzec wciaz wyglada niezle, rosnie u mnie w donicach, niczym nie zabezpieczony