Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

19:08, 09 lis 2015
pomogę będzie łatwiej trafic jak dam link

http://majawogrodzie.tvn.pl/237,Ogrod-Malej-Mi-odc-522,odcinek.html

agata19762 19:39, 09 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)

Odpozdrawiam.. kolejnym szur szur...

Któraś pisała, że jak liście tak ładnie pod drzewami leżą.. to będzie mroźna zima.. zobaczymy. U mnie wszytko ładnie pod drzewami.. wiatru nie było..

Ania bo wiatr był u mnie okroooooopny...
Kindzia 20:48, 09 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)

Kindzia jak Ci się czkało dziś to z mego powodu.. gapię się na swoje róże i myślę sobie.. trzeba oberwać liście, trzeba zebrać wszystkie liście.... bo inaczej będą czarne.. jak te co "trzeba zebrać liście".. Popatrzyłam ile tego i stwierdziłam szybciej je wyciepię niż je oberwę.. tydzień na skubaniu liści... chyba by mnie musiało coś walnąć w moja łepetynę.. aż tak dal róż się nie poświecę..
Chore róże liście do zbierania.. a te co się trzymają lepiej lub gorzej jeszcze w liściach.. skubnęłam kilka najbrzydszych.. puknęłam się w czółko i spasowałam. Na emeryturze będę się bawić w skubanie.. to 3 foty i 6 róż, a mam ich 60, a może więcej.. znów nie pamiętam. Najśmieszniejsze że ich u mnie wcale nie widać.

Edit, a dzięki temu że ich nie obrywam mam czas posiedzieć na forum

Jesteś jędza, wiesz? Chociaż mnie to nie przeszkadza, zresztą to też wiesz

Napisałam Ci dlaczego obrywam liście , mam chorobę taką

Buziol
09:23, 10 lis 2015
Dzięki Wam za linki do odcinka o Ogrodzie Małej Mi !
hanka_andrus 09:30, 10 lis 2015

Jak u Ciebie? Dziś z muminkami czy bez? Pogody Wam życzę słonecznej.
Mala_Mi 10:30, 10 lis 2015

hanka_andrus napisał(a)
Jak u Ciebie? Dziś z muminkami czy bez? Pogody Wam życzę słonecznej.

Haniu... powtórzę za Leopoldem

To w szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny

I pluszcze jednaki, miarowy, niezmienny,

Dżdżu krople padają i tłuką w me okno...

Jęk szklany... płacz szklany... a szyby w mgle mokną

I światła szarego blask sączy się senny...

O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny...

Mala_Mi 10:51, 10 lis 2015

Kindzia napisał(a)

Jesteś jędza, wiesz? Chociaż mnie to nie przeszkadza, zresztą to też wiesz

Napisałam Ci dlaczego obrywam liście , mam chorobę taką

Buziol

Kindzia.. ta choroba się nazywa chorobą natręctw

A w Twoim wypadku to choroba o nazwie "pedantka".

Dziś mogłam wyskoczyć do ogrodu i co????? I pstro... leje......

Sobota była Muminkowa... wywalałam byliny .. Muminek dzielnie asystował.. samych tojeści wyciepałam pełną taczkę.. tylko korzenie. Krzaki się porozrastały i moje rabaty bylinowe się uszczuplają Wyciepałam tojeść, pysznogłówkę .. będzie poletko krokusowe .. promocja na 40% wiec wczoraj zaszalałam na cebulki. Też zakopię trochę wiosny w ogrodzie.. w czwartek ma być pogoda

A róż nie zetnę bo mi szkoda.. może kwiaty do niczego, ale zawsze jakiś kolor

Mala_Mi 10:55, 10 lis 2015

agata19762 napisał(a)

Ania bo wiatr był u mnie okroooooopny...

Ode mnie do Ciebie nie tak daleko.. wiało i u mnie.. nawet tego nie zbieramy. Wczoraj w deszczu łowiłam tylko liście z oczka.. wyłowiłam z worek liści. Dosłownie tafla wody była zakryta ..Synuś w sobotę wyciął liście i tafla wody jest teraz 2 razy większa Z powodu deszczu nie zdążyliśmy uprzątnąć wszystkiego i tak zalega przy oczku.. Z samego oczka wyciętego dobra uzbierałam dobra na kilka kursów na kompostownię.
Mala_Mi 10:58, 10 lis 2015

Madzenka napisał(a)
Siem czeka na PANIOM

Nie mam co pokazywać, nie mam o czym pisać.. mam niechęć do wszystkiego... nawet praca idzie jak krew z nosa. Nie lubię takiej pogody, nie lubię tej pory roku..

Maluchy ciągle chorują, wyjście do ogrodu to albo bieg miedzy kroplami wody, albo chuchanie w zamarzające ręce.. przyjdą cebulki, sadze i czekam na śnieg..

A z biura mam taki widok..

Kasya 11:07, 10 lis 2015

Ciekawe co by to było jakby wszystkie liście spadały jednego dnia

Nie narzekaj na rozyczki bo całkiem ładne jeszcze widzę