Jak u Ciebie? Dziś z muminkami czy bez? Pogody Wam życzę słonecznej.
Dziś mogłam wyskoczyć do ogrodu i co????? I pstro... leje......
Sobota była Muminkowa... wywalałam byliny .. Muminek dzielnie asystował.. samych tojeści wyciepałam pełną taczkę.. tylko korzenie. Krzaki się porozrastały i moje rabaty bylinowe się uszczuplają Wyciepałam tojeść, pysznogłówkę .. będzie poletko krokusowe .. promocja na 40% wiec wczoraj zaszalałam na cebulki. Też zakopię trochę wiosny w ogrodzie.. w czwartek ma być pogoda
A róż nie zetnę bo mi szkoda.. może kwiaty do niczego, ale zawsze jakiś kolor
Ode mnie do Ciebie nie tak daleko.. wiało i u mnie.. nawet tego nie zbieramy. Wczoraj w deszczu łowiłam tylko liście z oczka.. wyłowiłam z worek liści. Dosłownie tafla wody była zakryta ..Synuś w sobotę wyciął liście i tafla wody jest teraz 2 razy większa Z powodu deszczu nie zdążyliśmy uprzątnąć wszystkiego i tak zalega przy oczku.. Z samego oczka wyciętego dobra uzbierałam dobra na kilka kursów na kompostownię.
Nie mam co pokazywać, nie mam o czym pisać.. mam niechęć do wszystkiego... nawet praca idzie jak krew z nosa. Nie lubię takiej pogody, nie lubię tej pory roku..
Maluchy ciągle chorują, wyjście do ogrodu to albo bieg miedzy kroplami wody, albo chuchanie w zamarzające ręce.. przyjdą cebulki, sadze i czekam na śnieg..