Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Bogdzia 13:18, 07 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Praca zbiorowa - trzeba podkreślić. Doświadczenie? - mam wrażenie, że ciągle jestem na początku ogrodniczej drogi i nic nie wiem, błądzę i jedyne co robię, to biegam ze szpadlem i z tymi samymi roślinami.

Też tak biegałam aż rosliny urosly i teraz juz nie da sie biegac z nimi , Ciebie tez to czeka.Pozdrówka dla Was.
Urszulla 17:21, 08 lis 2015

Efekty niesamowite z biegiem latPozdr.
sylwia_slomc... 17:27, 08 lis 2015

07_Rene napisał(a)
Pszczółko, ja w Twoim wątku całą zeszłą zimę spędziłam Czytałam od początku Twoją historię i bardzo mnie podniosła na duchu, bo u mnie wygląda to podobnie (może ciut lepiej), tylko my walczymy dopiero 4 lata. Efekty wieloletniej pracy są wspaniałe!
Uważam, że znacznie trudniej jest przeorganizować przestrzeń zabudowaną, zadrzewioną, rozstrzygnąć dylematy co wyciąć, co zostawić, co dosadzić... niż obsadzić puste pole.

Renia 100% racji. O wiele łatwiej mi sadzić na dużym ogrodzie gdzie wszystko od podstaw niż w przydomowym, gdzie dużo do wycinki , budynki tak jak są muszą zostać i nie ma na to rady......i na część pomysł jakiś jest , a reszta to czarna dziura i bladego pojęcia nie mam jak to przeorganizować, żeby było dobrze
Madzenka 18:34, 08 lis 2015

Niesamowite zmiany
barbara_kraj... 00:13, 09 lis 2015

Co jakiś czas zaglądam, wertuję strony i wciąż się dziwię nie tylko nad wkładem pracy, ale nad darem doboru roślin, ich kompozycją i układem nasadzeń.

Ewo, niedługo czas na przygotowanie ciasta na smaczny piernik staropolski.
Mathildis 00:57, 09 lis 2015

Ewo, czy myślałaś by zaszczepić Twoją prawdziwą węgierką? My chcieliśmy dziadkową śliwkę zaszczepić, ale niestety za późno się za to zabraliśmy śliwka padła w tym roku... Jeżeli ma smaczne duże owoce i pestka łatwo odchodzi to ja bym spróbowała... u nas koszt zaszczepienia to 25,00 zł z podkładką.
margaretka3 09:23, 09 lis 2015

Ewo, Twoj ogród po prostu ma to "coś"
Przepięknie jest, a to efekt cieżkiej, konsekwentnej pracy
laurowisnia 13:18, 09 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Praca zbiorowa - trzeba podkreślić. Doświadczenie? - mam wrażenie, że ciągle jestem na początku ogrodniczej drogi i nic nie wiem, błądzę i jedyne co robię, to biegam ze szpadlem i z tymi samymi roślinami.

Obejrzałam piękne porównania i myślę, że nie ma mowy o początkach, jesteś po prostu w drodze do swojego lub raczej wspólnego celu.
Pszczelarnia 19:45, 09 lis 2015

To jeszcze fotka podbudowywująca i otucha dla zmagających się z naturą, która opanowuje opuszczone ogrody:
JEST

BYŁO
Pszczelarnia 19:50, 09 lis 2015

JEST - zachowaliśmy jodłę(świerki: dwa same się powaliły, trzeci został wycięty jako zagrażający)

BYŁO - jodła i inne samosiejki (???)