Moja różą obsypana jeszcze cała pakami czy zdąży jeszcze pokazać co potrafi kupiłam B wydaje mi się , że to ice lady ale mogże jakiś znawca tematu się wypowie
a tu trzmielinka w jesiennej odsłonie
Gosiu bardzo dziękuję teraz i ja mur lubię, bo chroni rośliny. O rodki dba mąż, widać umie, bo naprawdę dobrze rosną, ja tylko wiosną nawóz daję i skubię, jak przekwitną.
Jak to w ogrodzie, jest coś ładnego i mniej ładnego, teraz zaczęłam rycie, od piątku, potem sobota...niedzielę odpoczywałam
mąż zamarzył sobie wsunąć ławkę i stolik w hortensje, więc musiałam wykopać mnóstwo innych roślin i znaleźć nowe miejsce, z tym nowym trudno, wiosną się okaże, jaki niewypał, no ale ma już miejsce, teraz kostkę musi ułożyć
przesadziłam kolejną śliwę na pniu, jedna w innym miejscu pod murem, jeszcze 2 do przesadzenia
przy okazji wykopków, część bluszczu na murze ucierpiała, ale odrośnie
ucierpiały anabelki, zatem patyki wtykałam...te ułamane do ziemi....a nuż coś z tego będzie
Ja buszuję tez po antykwariatach. Tylko tam drozej.
tak mam krete schody. Gdyby pietro bylo sypialne to nie za wygodnie. Jesli pietro to bibioteczka/biuro/ silownia to bez znaczenia bo nie wchodzimy ciagle
metasekwoja bliżej
jej pień skręca się w prawo, ja się powiększa objętość, kora odpada i widać piękny pomarańczowy kolor
śmieci wkoło nieźle
co to będzie, jak 3 razy taka urośnie
a tu już jedno mam łyse drzewo...teraz liście do końca zbieram
pełno tego
ale nie dziwota, taki olbrzym
i kolejne też już łyse
liście częściowo zebrane
piękne zieloniutkie tuje danica, moje troche mam wrażenie zbrązowiały, niewiem czy cos im nie jest.sadzone w sierpniu, jak sadzisz?przepraszam za fotkę usunę potem
a teraz zdjecia. tylko nie wiem jak je zmniejszyc zebym mogła cos w paint dorysowac albo dokleić tą pergole od jazzy
na wprost okna z tarasu, południe, zywopłot z serbów
patrzę w prawo, zachód, zywopłot z tujek
i w lewo, wschód, zywopłot z tujek. prosze nie zwracac uwagi na ta rabate poniżej tam w przyszlości planuje same trawy z berberysami, teraz jest sajgon
nie usuwaj Elisa, ja lubię watki z dużą ilością zdjęć. Ta konstrukacja już bardziej w moim guście bo kanciata i zawsze mąż miałby gdzie winogrono posadzić. tylko gdzie ja bym takie cos mogła usytuować...?hmm...może koło komórki w przedogródku, taki daszek by to zrobilo tam gdzie drewutnia, nad tym widocznym białym workiem..o..
dzieki za fotkę
Przybiegłam i do Ciebie zobaczyć chryzantemkę, ale nie ma
Znalazłam taki śliczny bukiet. Świetne połączenie kolorów, koniecznie gdzieś na jakiejś rabatce muszę je dać
Wrzucisz fotkę chryzantemy?
rzeczywiscie myslę o zupełnie czym innym ale powiem Ci że pomysłowa babka z Ciebie!ja na kawke siadałam w lecie od strony wejscia do domu bo tam północ, a w to lato to wogóle uszlam ledwo z zyciem bo w te najwieksze upały ja w ciąży rodziłam 11 sierpnia ma-sa-kra!