Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe królestwo 14:43, 09 lis 2015

Do góry
Moja różą obsypana jeszcze cała pakami czy zdąży jeszcze pokazać co potrafi kupiłam B wydaje mi się , że to ice lady ale mogże jakiś znawca tematu się wypowie

a tu trzmielinka w jesiennej odsłonie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:39, 09 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Świetne. Wzrok patrzącego może "omieść" tyle szczegółów.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:29, 09 lis 2015

Do góry
Gocha napisał(a)
Irenko ależ pięknie u Ciebie. Nawet nie wymienię co mi się najbardziej podoba bo nie umiałabym wybrać- wszystko cudne. Strasznie podobają mi się te mury u Ciebie. Różaneczniki cudne, u mnie chyba nie maja racji bytu- tylko straszą. Jesień piękna w Twoim ogrodzie. Pozdrawiam gorąco

Gosiu bardzo dziękuję teraz i ja mur lubię, bo chroni rośliny. O rodki dba mąż, widać umie, bo naprawdę dobrze rosną, ja tylko wiosną nawóz daję i skubię, jak przekwitną.
Jak to w ogrodzie, jest coś ładnego i mniej ładnego, teraz zaczęłam rycie, od piątku, potem sobota...niedzielę odpoczywałam

mąż zamarzył sobie wsunąć ławkę i stolik w hortensje, więc musiałam wykopać mnóstwo innych roślin i znaleźć nowe miejsce, z tym nowym trudno, wiosną się okaże, jaki niewypał, no ale ma już miejsce, teraz kostkę musi ułożyć

przesadziłam kolejną śliwę na pniu, jedna w innym miejscu pod murem, jeszcze 2 do przesadzenia
przy okazji wykopków, część bluszczu na murze ucierpiała, ale odrośnie
ucierpiały anabelki, zatem patyki wtykałam...te ułamane do ziemi....a nuż coś z tego będzie

tu z kolei przesadziłam żółte liliowce
Typografia ogrodu 14:29, 09 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Nasz Rydolf w trakcie produkcji-jeszcze przed szlifowaniem i malowaniem.Ola dzieki za.motywscje i rady wyrzynarka dala rade

superrrr Rudolfy się mnożą co mnie bardzo cieszy
Ogród w cieniu brzozy 14:24, 09 lis 2015

Do góry
Ewciu, to buk purple pendula.

Było poranne słoneczko.

Ale i mrozik.

I kwiaty zamrożone.

Szałwie czy lawendy? 14:19, 09 lis 2015

Do góry
AgaeM napisał(a)
Ja buszuję tez po antykwariatach. Tylko tam drozej.

tak mam krete schody. Gdyby pietro bylo sypialne to nie za wygodnie. Jesli pietro to bibioteczka/biuro/ silownia to bez znaczenia bo nie wchodzimy ciagle

mamam taką głowę tylko białą
Szałwie czy lawendy? 14:18, 09 lis 2015

Do góry
Ja buszuję tez po antykwariatach. Tylko tam drozej.

tak mam krete schody. Gdyby pietro bylo sypialne to nie za wygodnie. Jesli pietro to bibioteczka/biuro/ silownia to bez znaczenia bo nie wchodzimy ciagle
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 14:18, 09 lis 2015

Do góry
Ja np. nie znalazłam nasion z cyni, sypie się takie coś?, takie jakby zgniły, po deszczach...zasuszę, zobaczę czy coś z tego będzie?
cudne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:16, 09 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Gosia na fotki ogrodowe czekamy.

całe trzy znalazłam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:06, 09 lis 2015

Do góry
metasekwoja bliżej
jej pień skręca się w prawo, ja się powiększa objętość, kora odpada i widać piękny pomarańczowy kolor

śmieci wkoło nieźle
co to będzie, jak 3 razy taka urośnie

a tu już jedno mam łyse drzewo...teraz liście do końca zbieram
pełno tego
ale nie dziwota, taki olbrzym

i kolejne też już łyse
liście częściowo zebrane
Mój nowy stary ogród 14:04, 09 lis 2015

Do góry

piękne zieloniutkie tuje danica, moje troche mam wrażenie zbrązowiały, niewiem czy cos im nie jest.sadzone w sierpniu, jak sadzisz?przepraszam za fotkę usunę potem

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:01, 09 lis 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
sszkoda, że nie było kompleciku

tyż się znajdzie
Szałwie czy lawendy? 14:00, 09 lis 2015

Do góry
AgaeM napisał(a)
I gadzet z targu staroci. Bo lubie bardzo.

Stylowe mocowanie zostanie wymienione gdy tylko nabede malego gwozdzia

jesuu a ja szukam takich grafik z duszą...targ taroci...to jest to!!!!
Ogród z pergolą 13:58, 09 lis 2015

Do góry
a teraz zdjecia. tylko nie wiem jak je zmniejszyc zebym mogła cos w paint dorysowac albo dokleić tą pergole od jazzy
na wprost okna z tarasu, południe, zywopłot z serbów

patrzę w prawo, zachód, zywopłot z tujek

i w lewo, wschód, zywopłot z tujek. prosze nie zwracac uwagi na ta rabate poniżej tam w przyszlości planuje same trawy z berberysami, teraz jest sajgon

Szałwie czy lawendy? 13:52, 09 lis 2015
Do góry
AgaeM napisał(a)
I gadzet z targu staroci. Bo lubie bardzo.

Stylowe mocowanie zostanie wymienione gdy tylko nabede malego gwozdzia

nie znam się na tym....ale widzę skrętne schody ...zastanawiam się czy wygodne?
Ogród z pergolą 13:39, 09 lis 2015

Do góry
Rumianka napisał(a)
A tu inny mój pomysł- pergola obok domu, na niej winogrona jak obejrzysz to usunę, nie będę zaśmiecać Ci wątku.

nie usuwaj Elisa, ja lubię watki z dużą ilością zdjęć. Ta konstrukacja już bardziej w moim guście bo kanciata i zawsze mąż miałby gdzie winogrono posadzić. tylko gdzie ja bym takie cos mogła usytuować...?hmm...może koło komórki w przedogródku, taki daszek by to zrobilo tam gdzie drewutnia, nad tym widocznym białym workiem..o..
dzieki za fotkę
Początki mojego ogródka. 13:39, 09 lis 2015

Do góry
Przepraszam, że nie na temat ale natrafiłam na Twój wianek, jak on jest zrobiony?

Mój jest ten kawałek ogrodu 13:33, 09 lis 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)

Bukiet z ogródka

Przybiegłam i do Ciebie zobaczyć chryzantemkę, ale nie ma
Znalazłam taki śliczny bukiet. Świetne połączenie kolorów, koniecznie gdzieś na jakiejś rabatce muszę je dać
Wrzucisz fotkę chryzantemy?
Ogród z pergolą 13:28, 09 lis 2015

Do góry
Rumianka napisał(a)
Skopiowałam ze swojego watku coś takiego- mój pomysł. Wiem odbiega to od Twojej wizji, ale może???
Ta muszla powstała z konieczności, gdyż na całej działce nie było ani jednego drzewa. Czekać na cień z nowo posadzonych drzew możnaby całą wieczność. Od czasu do czasu jednak chce się gdzieś usiąść z kubkiem kawy i w cieniu chwilę odetchnąć od pracy. Stąd pomysł z muszlą. Poza tym po budowie domu zostało trochę drutu zbrojeniowego, który przerzucany był z miejsca na miejsce i w końcu znalazł zastosowanie w formie muszli, oczywiście po zespawaniu.

rzeczywiscie myslę o zupełnie czym innym ale powiem Ci że pomysłowa babka z Ciebie!ja na kawke siadałam w lecie od strony wejscia do domu bo tam północ, a w to lato to wogóle uszlam ledwo z zyciem bo w te najwieksze upały ja w ciąży rodziłam 11 sierpnia ma-sa-kra!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies