Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Księżycowy... 20:07, 01 lut 2016

Do góry

Narysowałam sobie, jak mniej więcej wyobrażam sobie tą rabatę. To moje pierwsze "dzieło", więc proszę o wyrozumiałość . Rabaty są niemal symetryczne: 2,30 i 2,90 wzdłuż ściany. W najgłębszym miejscu 1,85 (odejdzie od tego 0,30 opaski).
Wymyśliłam tam sobie 3 kule (bukszpanowe lub cisowe) i kula z cisa szczepiona na pniu. Lekkości mogłyby nadawać trawy np. turzyce lub paprocie. Na pewno chciałabym, żeby rosły tam ciemierniki. Z przodu mogłyby być żurawki. Wiosną cebulowe (czy któreś tulipany i czosnki dadzą radę w cieniu?), a co z kwitnących później?
Ogródeczek 20:04, 01 lut 2016

Do góry
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:04, 01 lut 2016

Do góry
butterfly - mam nadzieję,że moja rapsody,też będzie już w tym roku czarowała

Ewik - angielki G to młodziaczki,zdrowe były,ale Geoff zakwitł tylko raz,przedstawił się i tyle go widzieli Mam nadzieję,że w tym sezonie będzie brylował wśród moich róż

Gabriela - właśnie,kolorkami byłoby estetyczniej

aga_podlasie -niektóre róże są humorzaste. Mam 2 jednego gatunku i każda inaczej rośnie.

mira - na O mam chyba tylko jedną,ale będzie

Iwk4 - myślę,że tutaj znajdziesz wyczerpującą odpowiedz.
Cięcie róż

Ewa777 -EASY DOES IT kwitnie bardzo obficie,cały czas powtarza kwitnienie,pachnie lekko. Dorasta do 1m

Pszczelarnia -moje lewkonie zeszły,ale później zniszczył je zgorzel siewek.
Z całego opakowania,własnych miałam zaledwie kilka i to puste.
Hodowcy wiedzą,jak odróżniać siewki,pełne od pustych,dlatego już będę kupowała flance,wszystkie były piękne ,pełne
te sa z flanców kupowanych

A to moje ocalałe,ale też pachnące

Czytałam,że podłoże kokosowe jest świetne i dziewczyny go stosują z powodzeniem.

Odnośnie klucza,to długa historia,ale fakt,alfabetycznie nie wygląda to najlepiej,później pokażę rabaty kolorystycznie,chociaż jeszcze nie wykształcone docelowo.
Zielono zakręcona 20:00, 01 lut 2016

Do góry
I bardzo zaskoczył mnie pigwowiec i jagoda kamczacka. Na jagodzie pojawiły się maleńkie listki, a pigwowce..

Życie w wiejskim ogrodzie 20:00, 01 lut 2016

Do góry
Witam
Ech ... poniedziałki Kto je lubi ? Jak dla mnie ten dzień można włączyć do weekendu
Zabieram się za odpisywanie i życzę wszystkim miłego tygodnia

Karol spryciarz z Ciebie Nie każdy zna ten patent Ja go odziedziczyłem po mojej prababci Zawsze w lutym tak robiła Żywe kwiaty zawsze cieszą w domu, zwłaszcza że za darmo

Kasiu nasion orlików nie trzeba stratyfikować jeśli mnie pamięć nie myli Lepiej wysiej je w domu na parapecie jeśli masz miejsce Ja w tamtym roku wysiałem latem i nie zdążyłem przed zimą posadzić sadzonek do gruntu Przechowuje je obecnie w gospodarczym

Renato ja w adidasach biegam przez cały rok Wszędzie jeżdżę samochodem więc nie mają mi gdzie zmarznąć kopytka a do ogrodu jak mokro zakładam kalosze

Iwono u mnie ziemia już puściła, obecnie jest bardzo grząsko Hiacynty w domu to nie tylko piękne kwiaty ale też obłędny zapach Jak mi wpadną w oko to muszę sobie też kupić parę cebulek

Jana polecam Trochę wiosny będziesz mieć w domu

Asiu o werbenę się nie martw, zajęłaś się nią odpowiednio Karnawał wciąż trwa więc można jeszcze tańcować

Marto Asia lubi sobie czasem poczarować a nawet oczarować

Kamilo mam nadzieję że w tym roku luty nas rozpieści dodatnimi temperaturami i dużą porcją słońca

Ja i mój ogródek, a może ogród 19:58, 01 lut 2016

Do góry
WERSJA 3

przy płocie tuje, przed nimi śliwy a pod nimi trawy np. ML, przed śliwami hortki, a przed hortkami czerwone berberysy kolumnowe ze stipą
Zielono zakręcona 19:56, 01 lut 2016

Do góry
U mnie budzą się roślinki co mnie trochę martwi, czy to nie za wcześnie? Krwawniki mają młode przyrosty.

Jasieniec też żywy

Szafirki wystawiają świeże główki.

Malutkie naparstnice

Zielono zakręcona 19:52, 01 lut 2016

Do góry
Dobra, jestem. Zgubiłam się na parę dni u Was na wątkach i nie wiem jak to jest ale w weekend nie mam czasu się odezwać. Ciągle w ruchu.
Sobota była jak przebudzenie. Świetna pogoda na spacer i przegląd roślinek. Miałam wrażenie, że derenie bardziej wybarwiły się w słońcu.

Pokręcony miskant

Księżycowy... 19:51, 01 lut 2016

Do góry

Oto wejście do naszego domu. Znajduje się ono od strony północno-zachodniej. Słońce bywa tam tylko podczas dłuższych dni, późnym popołudniem. W trakcie ubiegłorocznych upałów, świetnie nam się tam wypoczywało w cieniu. W przyszłości chcemy tam zbudować tradycyjny, drewniany ganek.
Z racji umiejscowienia wejścia, dobór roślin na rabaty jest nieco utrudniony, bo muszą być to rośliny, które lubią cień. Chciałabym, żeby szkieletem rabat były rośliny zimozielone.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:29, 01 lut 2016

Do góry
Kołyska na razie stoi na środku gospody bo trzeba koło powiesić to się dla niej miejsce zwolni, ale jak się klimatem od razu fajnie wpasowała

Od jesieni zgromadzone skarby stoją na stole, ale wiosną położę w docelowym miejscu każde
Ogrodowy song 19:29, 01 lut 2016

Do góry
Moje zakupowo

m[img
Miejski ogród w wersji mini 19:25, 01 lut 2016

Do góry
Pogoda w mnie wiosenna. Po zimie nie ma już najmniejszego śladu, co mnie cieszy niezmiernie. Ziemia w miarę obeschła i mogłam zrobić mały obchód po moim przyszłym ogrodzie. Zauważyłam że jedna z tuj posadzonych w lecie źle wygląda - jakby uschła. Może to wina tego że była jeszcze raz sadzona ( dzień później w upalny dzień ) bo panowie z "profesjonalnej firmy ogrodniczej" odmierzali odległości do sadzenia....patykiem i strasznie była krzywo od pozostałych w rzędzie. Jak myślicie powinnam się jej pozbyć czy jeszcze próbować ratować? Jeśli tak to w jaki sposób?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:21, 01 lut 2016

Do góry
Przy porządkach w drewutni i wymianie stropu chłopcy znaleźli takie bańki będzie nowa dekoracja do ogrodu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:16, 01 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dla spragnionych wiosny krokusy i stokrotki. Ciemno juz było gdy dojechałam do domu. Na lepsze zdjecia trzeba do soboty poczekać...

to dal mnie bom spragniona
miodzio
Moja bajka 18:59, 01 lut 2016

Do góry
Mój pomocnik .

Jutro lampa będzie już zamontowana to zrobię mam nadzieję lepsze zdjęcia .
I jeszcze odrobina energii na początek tygodnia
Moja bajka 18:56, 01 lut 2016

Do góry
Wczoraj przy niedzieli trochę się pociapałam , robiłam abażur do lampy .

Dziś po wyschnięciu

jeszcze nie jest zamontowany, ale już można sobie wyobrazić jak się będzie prezentował

Próba ze światłem, choćby tylko takim
Malutki pod lasem 18:53, 01 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
No, chciałam węższą
A tak? Bardzo podobnie, troszkę węższa i oczywiście ta kreska trochę mi się krzywa zrobiła Nie chciałabym rujnować znowu tego przy deklu i szmaragdach

Jak dla mnie to tak by było ok, tylko bardziej równo w kątach, bo tam przy tujkach więcej miejsca w rogu niż po drugiej stronie, chyba, że tak celowo ma być
Ja i mój ogródek, a może ogród 18:42, 01 lut 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
WERSJA 1

to tak zaczynając od ogrodzenia:
szpaler tuji, przed nimi śliwy wiśniowe i w ich dole hortensje, przed nimi berberysy ze stipą, a przed nimi wsadzone niskie żółte kulki berberysów, zółte bukszpany i cisy, no i z przodu to co jest we żwirze

Dominiczko jak dla mnie to wersja nr 1, ale trochę inna:
szpaler tujek przed nimi śliwy wiśniowe, między śliwami trawa np.ML lub gracki, przed nimi szpaler hortensji, przed hortensjami berberysy i stipa. I na tym bym skończyła tzn.żółte berberysy, bukszpany i cisy już nie - za dużo tego wszystkiego.

I oczywiście zostaje to co masz posadzone w żwirze
W cieniu - zacieniona 18:32, 01 lut 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
No to i ja musze te kilka nasionek zasiać! Zanim wzejdą , to i słońce będzie wyżej. Czego Wam życzę na zacienionej!
Haniu...pięknie dziękujemy.
W cieniu - zacieniona 18:31, 01 lut 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
No no już sezon otwarty Ja wrzuciłam parę trawek do doniczki i tez wzeszły ;d
...myślami już wybiegamy do pierwszych prac wiosennych...tak mamy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies