Mamy po części wspólne postanowienia, jabłonkę teź planuję, ale się wstrzymuję, bo szukam starej odmiany może Oli....kusicelką będę zawsze, Ty też nią jesteś, bo lubisz iglaki tak jak ja, a Bohemicki są smukłe i każdą dziurę w ogrodzie wypełnią, ja takim walorom się nie opieram....wiesz jak ciężko nam pogodzić się z każdą stratą w ogrodzie, a pustkę trzeba wypełnić im szybciej tym lepiej....nie tylko w ogrodzie
Rogrzałam się już dzięki eMusiowi...ale to on mnie wypchnął na sesję zdjęciową, brutalnie wyrwał mnie ze słodkiego snu....jak zobaczył ogród oniemiał z wrażenia, więc mamy wspólne foty, ale moje rączki teraz grzeje eM
Dzięki dziewczynki, tak sobie powspominałam nasze początki urządzania kiedy człowiek całą kasę na studia i przeżycie wydawał... wtedy trza się było głowić np. tu do 2004 r. - wykładzina w kawałkach gdzie było taniej za to domek dla dziecka - piekny i kolorowy - od zawsze uwielbiałam konstruować coś
Potem 2005r. - nasz wielki remont - stać już nas było na gipsowanie ścian i cyklinowanie parkietu i ... na nic więc ej Tu widać jak duży jest ten pokój (25 m kw.)
W 2008r. przychodzi zaś na świat nasza druga córa i pokój zostaje podzielony na pół...W jednym urzęduje nasze starsze dziecko w drugim my z młodszym
I teraz 2015/2016 - myślę że to wesja ostateczna, wyszła komnata sułtana - w srodę po założeniu firanki cykne Wam całość
no prosze trochę mnie nie było i tyle nadrabiania Ale zaczynam od Ciebie i tego slicznego widoczku
Pięknie masz poukładane te kamienie, tak niesamowicie naturalnie! U mnie woda też zamarzła, jedynie w miejscu gdzie jest napowietrzacz to jest małe źródełko przy którym ustawiają się kolejki ptaszków
Sosenki faktycznie szkoda, ale bez chorób się nie obejdziemy, zwłaszcza przy takiej ilości roślin - mam tak samo, bardzo się trzeba teraz pilnować.
Widoczki z szadzią cudowne, u Ciebie zawsze pięknie to wygląda, ja na razie odsprzątałam dom po remoncie, na ogród nie było czasu, kwieciem mam ale na tapecie
Może jutro wyjdę i pofocę, kurcze - temp - 10 ciekawe czy mi accuba przeżyje....
dzień dobry w Nowym Roku,
moje pierwsze zapytanie o iglak (podejrzewam odmianę żywotnika zachodniego lub olbrzymiego - ale proszę o pomoc jestem laikiem)
Oba kupione jednocześnie przed ok. 3 laty (miały ok. 40 - 50 cm wysokości). Ten większy ok. 2 m rośnie w lepszych warunkach glebowych i świetlnych). Charakterystyczne są wyrastające długie boczne gałęzie początkowo słabo rozgałęzione z małą ilością łusek. Zdjęcia robiłem przed kilkoma dniami i nie znalazłem szyszek.
.