Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:26, 07 lis 2015

Do góry
Kochana, A czy Ty myślisz, że wierszyki to się lęgną pod poduszką?

W czasie słot i niepogody tylko Skamandryci
wymyślali swoje rymy pod kocem ukryci.
Stąd w nich dużo szeptów, jęków, kropel dżdżu,
a ja wcale Was nie pragnę straszyć tu.
Wolę słońce w każdym mgnieniu przełamane smugą cienia.
Niech raduje nas jesienią to co było do sfocenia.

.
Czasem słońce czasem deszcz 19:26, 07 lis 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Ewa to jest piękne !! Nie mów proszę, że Twójemu ogrodowi czegoś brakuje, jest idealnie !
A co masz do swoich hortensji? Pytam bo z kolei moje są wiotkie i się kładą, na zimę chyba muszę im podpory zostawić. Czy może jest jakś inny sposób, np powiązać je ??
Hortensjada 18:56, 07 lis 2015

Do góry
Ogród podziwiam, choróbska współczuję i życzę zdrówka. Ja dziś ostro pracowałam w ogródku.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:56, 07 lis 2015

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:52, 07 lis 2015

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:52, 07 lis 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

Wiem Kasiulek ale nie wyrabiam z fotkami bo dzielę czas między ogród a dom - znów przymierzam się do zmian - tym razem idzie dół...
Ostatnio zmienilismy sofki i dostałam taki śliczny lampionik

Ale piękny . A czy to zmiany meblowe głównie, czy jakieś grubsze, typu malowanie itd.?
Mój ogród - trudne początki - Paula 18:47, 07 lis 2015

Do góry
Dziękuje za odwiedziny
Być może wybrałam sobie ciężki styl ale wkońcu do odważnych świat należy o tyle mi łatwiej że najpierw chce zrobić część przed domem a za 2-3 lata po uprzątnięcie reszty placu będę robić tył więc mam trochę czasu na przemyślenia już wiem że do domem będzie żwirowa rzeczka z mostkiem

Właśnie ciocia z wujkiem pojechali przywieźli mi pełny bagażnik roślinek, jutro mam cały dzień sadzenia... tak się ciesze

kamila66 napisał(a)

Dzień dobry
Paula z ogrodem japoński kojarzą mi się klony palmowe (w różnych kolorach), wiśnie, jakieś małe jabłonie ozdobne, ogólnie dużo drzew liściastych.
Z iglastych to niwaki Sosny z chmurkami, kule przy ziemi, cyprysy tępołuskowe, u siebie mam cyprysika japońskiego aurea nana.
Poza tym karmnik ościsty, rozplenice, niedźwiedzie futro.
Pełna przejrzystość bardzo uporządkowany ogród, rzeki robione wielkimi grabiami na żwirowych nawierzchniach, żadnych roślin wchodzących na siebie.
Z pewnością jest tego mnóstwo ale takie miałam pierwsze skojarzenie

No to jakiś początek już mam - klony palmowe, wiśnie, cyprysik tępołuskowy, azalie, różaneczniki, azalie japońskie,niedźwiedzie futro planuje zakup rozplenic i karmniku ościstego, niwkaki też już zaplanowane Miejsce na żwirowe "ceregiele" typu żwirowa rzeczka z mostkiem powstanie z drugiej strony domu ale najpierw chce zrobić przód bo żeby robić tył musimy uporządkować trochę rzeczy i z tyłu robię takie tymczasowe nasadzenia

dominika_ napisał(a)
Ooo Paula chyba ciężki kawałek ogrodu wybrałaś sobie.

Wiem że ciężki ale do odważnych świat należy jakoś nie chce momentu w ogrodzie w którym powiem "skończyłam" potrzebuje czegoś przy czym będę mogła "wspiąć się na wyżyny swoich możliwości" i udoskonalać go z roku na rok

MirellaB napisał(a)

Paula ta piękność to w Twoim ogrodzie? Jak to możliwe, że ja wcześniej tego nie widziałam?

A róże z lawendą i stipą to też tutaj będą?

Ano w moim to środkowa rabata przed domem już odrobinę zmieniona lawendę przed kaskadą zmieniłam na ciemne żurawki i zamiast środkowej niebieskiej trawki jest klon palmowy

Róże z lawenda i stipą dostały miejsce za domem bo tam póki co nie mogę mieć żadnych stałych nasadzeń. Bo po skończeniu nowego domu stary będzie wyburzony(2-3 lata) i wszystko by mi kopara zniszczyła więc tam tylko drobnostki do osłody sadze

lojalna_ napisał(a)
Paulinko OOo jakie plany z ogrodem w stylu japońskim pięknie , wyzwanie spore ale efekt

Tujki kupilam u mnie 6 sztuk reszta wiosna dzięki za pamięć

Do odważnych świat należy
wkońcu mam całe życie przed osobą żeby osiągnąć cel łatwo nie będzie ale wkońcu mam nadzieje że się uda To ile jeszcze tujek potrzebujesz?
Ps. Byłam u Ciebie widziałam ogrodzenie i bramę cud miód i orzeszki.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:45, 07 lis 2015

Do góry
kap kap kapie deszcz i fontanna placze tez

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:35, 07 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Fajnie, że się pokazałaś i nowe zdjątka wrzuciłaś. Zawsze bardzo na nie czekam . Uwielbiam te spacery po ogrodzie pełnym złudzeń.... Smogu nie zazdroszczę . Pewnie najbardziej Oliwce doskwiera . Ja dziś przesadziłam kalinę koralową. Orzech mnie wkurza, bo bawi się ze mną w kotka i myszkę zamiast za jednym razem liście zrzucić . Ściskam Was robaczki moje .

Wiem Kasiulek ale nie wyrabiam z fotkami bo dzielę czas między ogród a dom - znów przymierzam się do zmian - tym razem idzie dół...
Ostatnio zmienilismy sofki i dostałam taki śliczny lampionik
Kiedyś będzie tu ogród 18:32, 07 lis 2015

Do góry
Miro dziękuję

Agania napisał(a)
Masz olbrzymi obszar
Po lwej to tulipanowiec?
Na wizualizacji, nie miejsca dla 3 Serbów Penduli, ale to foto myli...zrób inne ujęcia z innej perspektywy, i nie widzę już pasa z brzóz purpurowych...Mira, ale jesteś pomocna

Agato tak, tam po lewej miał być sadzony tulipanowiec (narazie w donicy).
Cały szkopuł w zdjęciach dużych powierzchni, że nie oddają proporcji. Wydaje mi się, że 3 pendule by weszły. Trzeba mieć na uwadze że ta rabata ma kilkadziesiąt metrów kawdatowych.

Tak trochę schematycznie podchodząc. Zachowałam proporcję.

Wydaje mi się, że spokojnie wejdą i trzy pendule i 3 drzewa w narożnikach.

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 18:29, 07 lis 2015

Do góry
Tu już zdecydowanie więcej jesieni

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:27, 07 lis 2015

Do góry
jak Jagnięcy Szczyt to wiadomo

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 18:25, 07 lis 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Pięknie, żadnej jesieni nie widać, jezowki jeszcze tłoczą

Tak to wygląda
jednak nie wiem czy one tak brzydko przekwitają czy to objaw jakiegoś grzyba ?

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 18:22, 07 lis 2015

Do góry

Moja bajka 18:22, 07 lis 2015

Do góry
Mój mały Kwiatuszek, choć z tą minką to chyba bardziej chochlika przypomina

zauważyłam dziś owocka na trzmielinie

chryzantemki od Małej Mi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:21, 07 lis 2015

Do góry

Zaległości mam u Ciebie ogromnedotarłam do polukrowanych zdjęć które mnie zachwyciłya na bieżąco będę się starała byćPozdr.
Ogród z tatarakiem w tle 18:16, 07 lis 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)

A moze dac obwódke z bukszpana po całości, tylko już nie ruszac tych kamyków, ale wyciąć pas 0,5 m i wsadzić sadzonki plus kora?

Kasiu, ja bym przeszłą tujami książkowymi na drugą stronę ('Aurea Nana'), żeby nie mnożyć gatunków o i oderwać się od kul bukszpanowych i obwódek.
Raczej swobodnie rozrzucone między drzewami.
Moja bajka 18:14, 07 lis 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Kasiu cudowne ujęcia jesieni.

Dzięki Aniu . Trzeba się cieszyć taką cudowną jesienią, bo od poniedziałku ma już być znacznie chłodniej i deszczowo .
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 18:13, 07 lis 2015

Do góry
Jesień zagościła już na dobre a rozplenica dalej zielona

Jeżówki też jeszcze miałyby ochotę

i hortensja też

Moja bajka 18:11, 07 lis 2015

Do góry
Kasiu cudowne ujęcia jesieni.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies