A to mój ulubiony krzak róż
Niestety również nie znam nazwy, bo kartka wywalona do kosza
Ten krzak róży jest piękny, wysoki, powtarza kwitnienie, kwiaty się przebarwiają i obłędnie pachną.
Może ktoś rozpozna co to za odmiana?
Moje róże na pniu Niestety wszystkie bez nazw.
Różowa
Biała
Zdjęcie z 2014r. w 2015r. tak ładnie nie kwitła
Mam 3 żółte róże w przedogródku. Wyglądają bardzo podobnie, ale pewności nie mam, ze to ten sam rodzaj. Kwitną niestety nierówno.
Wizyta na targach przedłużyła się w całkiem fajną wycieczkę po ogrodach.....byliśmy na dachu Centrum Kopernik....podziwialiśmy tam utworzony nowy ogród i u Kasi-Kasya u której po obejrzeniu ogrodu i poczęstunku nie dało się już robić fotek bo zaczęło się ściemniać....
Żal ale z całej wyprawy muszą wystarczyć tylko fotki z ogrodu na dachu....
Wrzesień forumowo-ogrodowo rozpoczął się od wspólnej wizyty i spotkań ogrodowiskowych w Warszawie na targach Zieleń to życie
Oto migawki z tamtego wyjazdu...
Na przestrzeni 2015 roku spotkań i wizyt w ogrodach naszych forumowiczów było wiele....majówka u Kasi-Luizy, dwa spotkania u Karoliny, rododendronowa deszczowa wizyta u Bogdzi, upalne miłe popołudnie w ogrodzie u Jankosi, różane spotkanie u Anity, krótka i upalna wizyta u Pani Przyrody - niestety nie mam fotek z tych spotkań, niezmiernie żałuję bo powinny się znaleźć w tym podsumowaniu.
W sierpniu doszło do kolejnego świetnego spotkania łódzkiej grupy ogrodowiskowej....tym razem byliśmy wspólnie ma wystawie ogrodniczej w Zduńskiej Woli a następnie w ogrodzie u Krys
Pojedyncze fotki jakimi dysponuję nie oddadzą uroku tego ogrodu i tego spotkania
Sierpień w ogrodzie to hortensje, werbeny, jeżówki, zawilce, trawy i wciąż kwitnące róże......tegoroczny sierpień dołożył jeszcze do tej listy wypaloną gorącem trawę, rośliny omdlałe od permanentnego upału, afrykańskie temperatury i kompletny brak ochoty na jakiekolwiek prace w ogrodzie a nawet na przebywanie w ogrodzie.......
A tak będzie lepiej? zmiana części z lewej bez modrzewia
I legenda
1 - śliwa wiśniowa Pissardi
2 - kostrzewa Gautiera
3 - biała azalia japońska Panda
4 - jeszcze nie wiem co, azalia jakaś wyższa? która wytrzyma patelnię
Iwonka Abraham Derby piekna i długokwitnąca
Przy tarasie będę sadzić Louise Odier (Margottin 1851) razem z Laguną jak dla mnie połączenie idealne
zobacz jaka piękną lagunę znalazłam
zobacz też tu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=86666&start=112