Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:24, 06 lis 2015

Do góry
Kochani odwiedzający, dla Was mój jesienny bukowy las! Razem z moim kochanym przyjacielem spacerowym.

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:20, 06 lis 2015

Do góry
iwka napisał(a)

ha ha zaraz się biorę, wolne mam ale musiałam rano jechać na krew i inne jeszcze pierdoły załatwić

sadzenia mam mało bo to tylko pięć sztuk, ale takie ciężkie, że sama chyba nie dam rady
tak na szybko, jeszcze przed posadzeniem

a z różami to Was okłamałam nie 30 a 15 mam rozmawiając przez telefon Pani powiedziała, że dorzuci mi pęczek 10 sztuk i jak wczoraj zobaczyłam trzy pęczki to za głowę się złapałam. Dzisiaj je wyciągam a tam w pęczku po 5, ale i tak nie mam ich gdzie wsadzić

no kochana to masz wyzwanie, roboty pełne ręce ale za to na wiosnę efekt murowany
Droga do spełnienia 14:12, 06 lis 2015

Do góry
wymyśliłam takie coś
tylko piwonie białe no i werbena z tyłu

Kwiatowy ogródek Monteverde 14:02, 06 lis 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Mnie też nie ale jak mus to mus i dlatego powoli mi to idzie Miłego weekendu Pszczółko

Ma być deszcz a ja mam plan zwiedzać Wielkopolskę. I plany szkółkowe.
Typografia ogrodu 14:01, 06 lis 2015

Do góry
W ramach przerywnika - Ja tu w nerwach a za moim plotem (sorry ze zza szyby)

Pszczelarnia 13:44, 06 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Moje ośmiały jeszcze też ładnie wyglądają.. tylko nasion nie zebrałam buuuu gapa ze mnie

Klona poprowadź wyżej, bardo ładnie się dają wyciągać, ja swojego czerwonego podciągnęłam o co najmniej metr.. w 2 lata już jest tak sztywny, że nie wymaga podwiązania.
Tak co roku go podciągam jak linie

Ale możesz jeszcze zebrać, nic nie stoi na przeszkodzie.

Ania dla Ciebie moje "odkrycie":

Henry Chevallier Guild z Aspall w Suffolku, w 8 pokoleniu producent jabłek i cydru (piłam) twierdzi, że posadzenie orzecha włoskiego w sadzie (i uprawa czosnku na grządkach bardzo blisko) chroni drzewa przed parchem jabłoni.

A ja swojego orzecha wycięłam z sadu - miał 10 lat i nigdy nie dawał owoców. Byłam zbyt niecierpliwa .

Tu ma być ogród :) 13:37, 06 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

widzę modrzewnicę...moja na pniu..;powiedz mi,czy są jakieś plusy stosowania grubej kory..
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:34, 06 lis 2015

Do góry
Poproszę
Droga do spełnienia 13:34, 06 lis 2015

Do góry

może na tą stronę przeniosłabym pęcherznice żeby zrobić żywopłot
tylko co ja teraz na tej mojej rabacie posadzę żeby odsłonić się od ludzi?

przyszłam zobaczyć te hakuro

fajnie ta rabata wygląda, jeśli ją lubisz to nie przesadzaj
nie słuchaj nas
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:32, 06 lis 2015

Do góry
To u Ciebie to dopiero zakupy były, super okazy, imponujące, aż się buzia śmieje na takie sadzenie
Typografia ogrodu 13:32, 06 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
jak chcesz, możesz dodać je tez i tam, tylko uważnie, żeby je rosplenice nie pożarły latem- miejsca im dać tzreba
wstawiam coś na kształt, z grubsza:

Magnolio dziekuje ze Ci sie chcialo i narysowac to dla mnie i przybyc dzis dzis do mnie. Powiedz jeszcze czym sa nieopisane kolka pomiedzy anabelkami? Jezowki wlasnie czy tawula? Swoja droga to pierwszy rysunek dotyczacy mojego ogrodu z reki profesjonalisty.wydrukuje i bede kontemplowac by pozniej dobrze zrealizowac. Miejsca mam tam sporo wiec o to bym sie nie martwila.

Wracajac do miskantow wole niekwitnace wiec pewnie gracki by zostaly.ale czy powinny rosnac bardzo gesto i tworzyc sciane czy raczej swobodniej?
Mały ogród Kasi 13:29, 06 lis 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)

Wygląda to bardzo elegancko, stylowo i w najlepszym guście. Balia też genialna. Zaskakujesz mnie
Droga do spełnienia 13:23, 06 lis 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
wierzby hakuro lubią wodę
gracki też
piwonie lubią ale znowu nie za dużo
nie wiem jak werbena i szałwia

a przodu może i pasowałoby coś zimozielonego

bukszpan trochę nie na moją kieszeń

rabata po porzerzeniu będzie miała jakieś 2 m spokojnie
Polinka to ta rabata w obecnym stanie

Jesli koniecznie hakuro chcesz zostawić, to mozesz je "podnieść" do góry. Ale... będzie wymagało to sumiennego cięcia. Możesz je spokojnie wyprowadzić na piętrowe na początek dwie kule, a potem trzy (instrukcję mogę dać na życzenie - w jeden sezon uzyskasz już drugie piętro). W nogach tylko rozplenica. W styczniu mozna nadać jej drugie życie, czyli na wys. 30-45cm obciąć (najlepiej/najszybciej nożycami elektr) w słomiane kule. W drugiej połowie kwietnia ciachasz na 8-10cm. W tym czasie wierzby juz startują i nie będzie łysego momentu.
Tu hochla, vel hakonechloa niezbyt pasuje i będzie wykładać ci się na trawnik, co przy koszeniu, mnie osobiście doprowadziło by do białej gorączki.

Hakuro trzeba mocniej przyciąć na wiosnę - mocno - zostawić tylko mocne grube gałazki - uzyskasz zwarte, gęste kule. Ciąć drastycznie co 6 tygodni. Różowi się jak jest chłodno, to chociaż pokrój niech mają ciekawy

Typografia ogrodu 13:18, 06 lis 2015

Do góry
jak chcesz, możesz dodać je tez i tam, tylko uważnie, żeby je rosplenice nie pożarły latem- miejsca im dać tzreba
wstawiam coś na kształt, z grubsza:
Tu ma być ogród :) 13:15, 06 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

tylko na kolor nóg nie mogę się zdecydować, ten ze zdjęcia nie bardzo u mnie pasuje i trzeba by przemalowywać żeby zgrał się z kolorem stołu - ale nie wiadomo jak to wyjdzie i eM nie chce.
Chyba, że całe czarne, bo na stole i jego nodze mam wstawkę czarnego lacobela

Podobają mi się też krzesła z tego modelu z białym siedziskiem, ale boję się, że skórzana podkładka szybko przestanie być biała a i w tworzywo z czasem wchodzi bród i ciężko to doczyścić.

No nieźle . Widziałaś te krzesła "na żywo"? bo ja się nad nimi zastanawiałam, ale nie widziałam ich i nie wiem, jak z wykonaniem. Właśnie takie czarne do kuchni chciałam.
Droga do spełnienia 13:13, 06 lis 2015

Do góry
mam mętlik i zamęt w głowie nisamowity
szczególnie jeżeli chodzi o hakuro większość jest na nie
no to teraz myślę czy ich czasem nie przesadzić z tej rabaty np w miejsce z drugiej strony, na przeciw

o tu gdzie żadna rabata na razie nie jest planowana
ktoś zagłosuje?

może na tą stronę przeniosłabym pęcherznice żeby zrobić żywopłot
tylko co ja teraz na tej mojej rabacie posadzę żeby odsłonić się od ludzi?

Doświadczalnia bylinowo-różana 13:04, 06 lis 2015

Do góry
Anda napisał(a)

No Kosmos! Piękne
Doświadczalnia bylinowo-różana 13:03, 06 lis 2015

Do góry

a mnie się to zdjęcie bardzo podoba i te miłorzęby....
Droga do spełnienia 12:56, 06 lis 2015

Do góry
dzięki
Waldek
dla Was śliczności

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:55, 06 lis 2015

Do góry
Na życzenie fotki z balkonu, jest za zimno żeby bez ubierania tam wyskoczyć, brr. A niby słońce świeci...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies