Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 11:03, 03 maj 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

Elisko zrób kiedyś zdjęcia tych kamieni z bliska - takie kamienne portrety, ja też zrobię taką sesję

Bożenko, mówisz i masz... Te kamienie są z Falklandów
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 10:47, 03 maj 2023

Do góry
Pierwszy bakłażanowy kwiatek

Kapustne rosną, tydzien dwa I wysadzę do warzywnika

Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 10:18, 03 maj 2023

Do góry
Jeśli chodzi o zmianę nad jeziorem to niestety cały las który jest między mną a jeziorem został zakupiony przez prywatnych właścicieli. Oznacza to że nie będę już wykorzystywać swojej furtki do lasu. Nowi właściciele dość mocno oczyścili teren wycięli sporo krzaków i kilka a może nawet i z 10 drzew. Niestety dzięki temu zabiegowi na naszej działce hula wiatr
Rodzice spotkali ostatnio nowych właścicieli. To młodzi ludzie z okolic Torunia Grzecznie przyszli się przywitać więc mam nadzieję, będą ok.
Ale szkoda mi ścieżki nad jezioro (teraz musimy chodzić dookoła, jakieś 100m dalej) i możliwości wchodzenia z ogrodem do lasu. No trudno. Może kiedyś za przyjaźnimy się na tyle że będę wykorzystywać ponownie furtkę

Zdjęcie z lutego
Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 10:13, 03 maj 2023

Do góry
Annabellki też żyją, choć ponoć dziś większe już i gęste

Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 10:11, 03 maj 2023

Do góry
Klon z Biedro przeżył

Bodziszek Biokovo

Brachytricha

Orliki

Hosty

Miłka

Miskanty Adaggio

Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 10:05, 03 maj 2023

Do góry
Witam się w nowym sezonie.
Nad jeziorem oczywiście jeszcze nie byłam.
Ale ogród uporządkowała mi moja Mama i mój Tata. Mama przesłała zdjęcia jakieś dwa tygodnie temu:

Magary Dramaty z Rabaty 10:02, 03 maj 2023

Do góry
Magara napisał(a)
Dziś generalnie jestem mega obrażona na maj, na wiosnę, na cały ogrodowy świat
Jest zimno, nadal. Do ogrodu wychodzę w czapce i kurtce zimowej.
Od rana palę w kominku.
A jeszcze zakwitły mi tulipany. "Doll's Minuet"... Ponad 40 sztuk... Specjalnie dokupywałam właśnie te bo miały się wpasować

Zdjęcie mocno przekłamuje kolor. Nie są bladoróżowe. W słońcu są czerwone......................

Kolory tulipanów zmieniają się wraz z fazą kwitnienia i przekwitania. Niestety na fotkach reklamowych tego nie widać, a szkoda. Mniej by było rozczarowań. A do tego aparat jak sama piszesz przekłamuje kolory, to też trzeba brać pod uwagę oglądając fotki w necie...
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:49, 03 maj 2023

Do góry
Zostawiam dwa widoczki z tarasu i lecę gotować dla gości .

Miłego dnia!
Droga do spełnienia 09:44, 03 maj 2023

Do góry
Dziewczyny proszę o radę
Mam amanogawe która zawsze kadnie kwitła w tym roku jest bardzo niemrawa i prawie nue kwitnie. Czy odrost który jest na zdjęciu mize być dzikusem który i osłabia drzewo? Wyciąć?

Po prawej stronie patrząc ba zdjęcie
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 09:36, 03 maj 2023

Do góry
Grzebiuszka ziemna 09:25, 03 maj 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
One są śliczne takie graficzne szczególnie tej jasnej odmiany:

i są bardzo dobrymi mamusiami. Dziwiłam się jak one i te maleństwa wdrapywały się na 2m drut podtrzymujący winogrono, pomimo, ze miały lepsze miejsce niżej

Nie wiem jak mogłam przegapić te zdjęcia. Piekni rodzice i słodki maluszek. Bardzo graficzne mają ubarwienie
Sałatka pokrzywowa 09:21, 03 maj 2023

Do góry
Mgduska napisał(a)

Podoba mi się tu bardzo

Próbowałaś kwiatów/pączków mizuny? Ja bardzo lubię zjadać te od rukoli i jarmużu.
Pachnący różami, malowany bylinami 09:16, 03 maj 2023

Do góry
ewsyg napisał(a)

Czyściłam ostatnio oczka wodne i jestem pozytywnie zaskoczona. Jest w nich dużo larw ważek. Najwięcej w donicy ze skrzypem, tam jest po prostu tłok. Ja zbieram glony za pomocą patyczka, kręcę nim w wodzie i glony się na niego nawijają. Niestety razem z glonami nawijały się larwy. Potem musiałam je odkręcać i uwalniać. W końcu zrezygnowałam, bałam się, ze je uszkodzę. Larwa ze zdjęcia przeżyła.

Najbardziej zaskoczyła mnie stworzenie wyciągnięte z donicy ze skrzypem. Niestety nie mam zdjęcia. Larwa ważki wyglądała jak mała jaszczurka wodna. Może uda mi się jeszcze zrobić jej zdjęcie. . Wciągnęło mnie życie wodne na tyle, że myślę o zrobieniu jeszcze oczka kopanego. Te donice słabo służą ptakom

Mnie też wciągnęła obserwacja wodnego życia. Taki mikrokosmos do podglądania Tak samo jak Ty bardzo delikatnie (albo wcale) wyciągam glony i dokładnie je oglądam. Ostatnio znalazłam prawdziwą niespodziankę - 2 chruściki w domkach z kawałków liści
Może ta Twoja jaszczurka wodna to traszka?
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:15, 03 maj 2023

Do góry
Justynka z tymi rozchodnikami to była pierwsza myśl. One rosną też na rabacie obok i planowałam je stamtąd wysadzić,podzielic i dac tu. Tylko nie wiem czy to się zgra z tą lawenda,którą kupiłam w 6-pakach w chwili zacmienia. Tu ta rabata obok.Są tam bukszpany, turzyce i właśnie rozchodniki Matrona.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 09:06, 03 maj 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Co to za drzewo? Jak się nazywa ten kształt jego pokroju? Pięknie wyglada na tej rabacie.
Ogród w malinówkach 08:40, 03 maj 2023

Do góry
W końcu ruszają róże, funkie i tawułki.

Pojawia się też czerwień i róż.

Ogród w malinówkach 08:35, 03 maj 2023

Do góry
Wiosenne migawki.

Lubię jasnozielone i limonkowe kolory w ogrodzie

Ogród w Klein Kottorz 08:32, 03 maj 2023

Do góry
Oooo! Grażynka odżyła jak roślinki na wiosnę, witaj Grażko

daszum napisał(a)

Bardzo klimatycznie nad oczkiem
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 08:29, 03 maj 2023

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Najpierw był pomysł aby pomieszać tam róże okrywowe z sesleria jesienna. Potem róże zamieniłam na rozchodniki Matrona.Cos w tym stylu.

Jestem za rozchodnikiem - już masz zestaw rozchodnik sesleria i rozplenica i wyglada super( zgapilam od Ciebie i posadziłam na wszystkich rabatach seslerie przed rozchodnikiem ) i przynajmniej będzie spójnie. Odnośnie rozplenic- ja bym je dała dalej od brzegu- korzenie będą się zaparzać przy tym betonie a źdźbła będą się przypalać
Mój nowy ogród na wsi 08:11, 03 maj 2023

Do góry
Wejście do domu jeszcze nie szkonczone ale kwiatki już stoją
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies