Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W oflisowym ogrodzie 20:12, 05 lis 2015

Do góry
Tak wyglądała w tym roku wierzba płacząca u sąsiadów czy to też niwak

Uwielbiam tą zieloną ścianę u niego
Coś jeszcze, coś więcej... 19:56, 05 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Genialne! I piękne.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:53, 05 lis 2015

Do góry
Nasze malenstwo
Ogródeczek 19:25, 05 lis 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

widze ze masz klony jakie ?
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:22, 05 lis 2015

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:20, 05 lis 2015

Do góry
Ania ja pamiętam o żółciutkim, będzie pretekst do odwiedzin
kupiłam sobie pomarańczowego, jest śliczny
eM był na szkoleniu z chłopakami z pracy...

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 19:19, 05 lis 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Co do pogody, to ja też bym chciała deszczu, ale też trochę słońca - choćby co drugi dzień
Kot śliczny

biala jak była mała
deszcz będzie, to pewne

a tu jeszcze moja rozrabiara jak była mała
Ogród w Tarnowie 19:12, 05 lis 2015

Do góry
Datury po raz kolejny obsypane kwiatami ale czy zdążą w pełni się rozwinąć przed przymrozkami?

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:05, 05 lis 2015

Do góry
Ewkakonewka - napisałam u Ciebie, a dla zainteresowanych napisze u siebie.. lepiej wiosną. Już nie pora na przesadzanie. Chyba że się da przenieść z całą bryłą. Ale lepiej wczesna wiosna, nawet bardzo wczesną, one zachowują liście na zimę, wiec widać cały czas gdzie są.

Milka - lubię szron ..wizualnie podziwiam.. podziwiam naturę jak potrafi pięknie pomalować świat.. a reszta wywodu powyżej. Nie lubię siedzieć w domu a zimno wymusza to..

Marzena - pozdrawiam.. czytałam gdzieś.. Tatry widać było od Ciebie

ROma - ja też z doskoku..

Agata - to był koło mnie.. na kawusię mógł zajechać.. i mam dla Ciebie od Bogdzi żółte dzielżany.. zapomniałyśmy o tym. Przypomniałam sobie jak wycinałam brzydkie badyle przy nich.

Wilcozmlecz zarośnięty przez inne byliny przeżył Pora mu znaleźć jakąś uczciwą miejscówkę.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:54, 05 lis 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Odpisałam u siebie, ale gdybyś nie miała czasu zajrzeć, to zostawię kopię wpisu u Ciebie:

Aniu...

Tak po prostu mnie wzruszałaś... Nie wiem, czy zasłużyłam na takie uznanie, ale bardzo, bardzo Tobie dziękuję.

Forum to kopalnia wiedzy. To tutaj nauczyłam się wszystkiego. Cieszę się, że mimo standardowych połączeń roślin udaje mi się tworzyć coś, co ma jakiś "swój" charakter. Nie byłoby jednak tego, gdyby nie Ogrodowisko. Jestem wdzięczna Danusi, ale i Wszystkim, których namiętnie czytam. Notuję Wasze spostrzeżenia na temat roślin i dzięki temu łatwiej mi wybrać dla siebie odpowiednie. "Paplanina", o której piszesz to najłatwiej przyswajalna wiedza. W przyjemny sposób uczę się tego, czego nie ma w żadnych książkach. Informacje wynikające z autopsji są przecież najcenniejsze.

Dla Ciebie - wtorkowa poranna mroźna bajka... Tym razem nie moją, ale Matki Natury ręką malowana. Na termometrze -4st. I mgła...

/krzycz jeśli usunąć/

Ładne widoki mogą zostać

I od razu prostuję.. uwielbiam rośliny pomalowane szronem Nie lubię tylko zimna, chlapy i ciapy, nie lubię okresów przejściowych w ogrodzie. Okresu jak wszytko padnie w ogrodzie, nie ma liści, jest szaro buro i ponuro. Jeszcze są ładne trawy, gdzie gdzieniegdzie liście.. a niedługo będzie tylko buro... jak spadnie śnieg to świat nabierze barw. Na pociechę będą narty.. a potem znów okres przejściowy.. Śniegu nie ma, zimno, mokro i ponuro... ale chociaż coraz bliżej do wiosny
Nie lubię jesieni bo oznacza nadejście zimy i tych okresów szaro-burych. Natomiast barwy jesienne uwielbiam, jesień to trawy, liści kolorowe, prawdziwy spektakl, dlatego zawsze starłam się mieć dużo roślin jesiennych czyli trawy, astry, chryzantemy. Lubię po prostu ładne widoki, a nie lubię zimna..bo marznę. Nie da się wyskoczyć na chwilę do ogrodu i przysiąść na ławce czy coś podłubać. CZłek skazany jest na dom, na nakładanie różnych ubrań, czapek, rękawiczek, a i tak zimno Jakby zima i te brzydkie okresy trwały 3 miesiące to małe piwo, ale ta okropna pora trawa u nas ponad pół roku.. Stanowczo za długo.
Z powodu tego, że nie lubię zimna to jeżdżę na nartach.. .. by jakoś przetrwać ten czas. A z powodów innych na narty ostatnio nie bardzo mogę jeździć..to już wogle tego okresu nie trawię.
Jednak potrafię zachwycać się pięknymi widokami.. szczególnie przed monitorem jak dupcia nie marznie

Woda do dna czyściutka.. jak kryształ.. i widać doniczkę na dnie.. te moje Fiordy to wszystkie rośliny wrzucą na głębinę i wszystkie poniszczą

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:51, 05 lis 2015

Do góry
o tej porze mało jest kwitnących roślin w ogrodzie,
dostałam kiedyś od Ani miniaturowego asterka
jest cudny, delkiatniutki i taki maleńki...polecam !!!

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:46, 05 lis 2015

Do góry
w moim ogrodzie sezon na liście ...
grabienie, składanie na kompost i palenie,
od poniedziałku ognisko nie gaśnie

mam nadzieję, że to już niedługo

Skąpana w słońcu 18:45, 05 lis 2015

Do góry
Zdjęcia robiłam przez okno więc jakoś nie najlepsza

I kogo tu mamy ? Kawkę i gawrona ?

Bożenka by się przydała

Ogród z łezką II 18:42, 05 lis 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Trafiło mi się w tym roku jak ślepej kurze ziarno...w piątek dalie wykopane, a z soboty na niedzielę nocny przymrozek się zdarzył...W sobotę cały dzień była paskudna mgła, nie podniosła się nawet na chwilę. Za to w niedzielę piękny, słoneczny dzień.
Rano listki mojego żółtka zaczęły opadać niestety...szybko opadać. I po kolorze MarikenaKlon Crimson Sentry też łysieje...

Widzę, że intuicja ogrodowa cię nie zawiodła, szkoda, że miłorzęby tak szybko lecą, a klonika przytniesz na kulkę, czy dasz mu swobodę, bo to mi do Ciebie nie pasuje
Obrywasz listki z róż........ha, ha....pedantka w domu i w ogrodzie, śmieję się z siebie oczywiście, bo u mnie bałagan, ty mój niedościgniony ideale
buziaki
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:42, 05 lis 2015

Do góry
Nikita -

Kindzia - bo bałaganu nie pokazuję, jak sama na niego patrzeć nie mogę to jak mam go pokazywać publice?? Trawnik zielony to wygląda Jeżówki w korze słabo się sieją, na mokrej glinie też nie chcą

Agata - w górze słoneczko, a niżej mgły. K był dziś w Bieszczadach i mgła zaczyna się 15 minut drogi ode mnie.

Eda - taka pora roku... próbowałam dziś trochę brzydali wyciepać.. 45 minut i zmarzłam w łapki jak cholera. Wszytko co wyciepane zostało się na trawniku.. uciekłam. Mam w nosie samouzdrawianie się. Ale po wycięciu nawet tej odrobiny brzydkich badyli zrobiło się przyjemniej.

Kasiu - nie dziel już żadnych traw. To nie pora Szkoda, że nasion nie pozbierałam Jutro jak nie zapomnę to poszukam czy jeszcze gdzieś na jakieś kępie nie ma. Kilka kęp przeniosłam do szklarni. Ciepło tam nie ma, ale jest sucho..a ostnica nie lubi zimą mokra. Jakie chryzantemy Ci dałam?? Zostały mi się tylko żółte i różowe Ale Małgosia obdarowała mnie kolejnymi, będziemy wiosna dzielić. Wystarczy mały kawałeczek i się szybko rozrośnie w dużą kępę.

Dajana - tak myślałam, że pieska nie oddasz. Czekam na sesje. I trzymam kciuki za koniec wszystkich plag egipskich, siedmiu nieszczęść i całej reszty..tak u Ciebie jak i u mnie .. Twarde baby jesteśmy.. damy radę.

Justyna - nawet powietrze w...a..tak to jest czasami..

Sylwia - jak się chce być tytanem pracy w ogrodzie..to szpiki lecą .. ja już sobie odpuszczam takie akcje.. ale oczko czeka.. co prawda synuś się zadeklarował że mi wytnie wszystkie chabazie , bym nie wchodziła do wody bo znów będę chora Teraz jak mnie coś złapie to trzyma 3 miesiące.. Dziś 45 minut w ogrodzie i finito..

Fotek nie mam bo nie ma co fotografować.. wiec pokarzę ożankę.. dalej jest ładna

Moje małe wielkie marzenie 18:41, 05 lis 2015

Do góry
Wszyskie kwiaty miałam w 3 kolorach: fiolet, biały i taki malinowy
A to fotka 1 z rabat przy ścieżce do domu, są 2 takie same, pewnie też do modernizacji.

Moje małe wielkie marzenie 18:33, 05 lis 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
jeszcze mam jedno pytanie - skupiamy się na jednym rogu frontowej rabaty... a co z przeciwległym? Front powinien stanowić spójną całość. Tam, jeśli jest możliwość mozna dać w rogu drugą śliwę... "strażniczkę"

Toszka, po przeciwległej stronie nie ma jako takiej rabaty, tam jest wjazd do garażu a obok przy siatce 30 cm szerokości rabata, obsadzona jest dzikim winem i clematisami. Czytałam gdzieś tutaj na forum czyjąś wypowiedź (w tej chwili nie pamietam czyją), że clematisy to zły pomysł na obsadzenie siatki. Pięknie wygląda latem, ale teraz nie zdobią niestety-ani clematisy ani dzikie wino. Ale co można posadzić na 30cm?
Tak to wyglądało jesienią

a tak kiedy kwitły clematisy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:32, 05 lis 2015

Do góry
Milka napisał(a)

kostrzewy i stipy

Irenko CUDNE jest TO ZDJĘCIE !!!

Twoje rodki mają mnóstwo pąków, będzie szaleństwo kwiatów
czyściutko masz wszędzie, u mnie pełno liści na rabatach...
od poniedziałku ognisko z liśćmi nie przestaje się palić,
dwa kompostowniki już pełne ...

miłego wieczorku Irenko
Ogródek Ewy 18:26, 05 lis 2015

Do góry
To wstępny zarys naszego planu(odległego planu) związanego z rozbudową.
Wychodzi na to że tak jak pisałam nie poszaleje.
Jeśli przychodzi Wam coś do głowy....

Ta część, (iglaki podsadzone żurawkami do zmiany) jest denerwująca, nie tylko mnie.

Wszystkiego po trochu 18:15, 05 lis 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Witam samego mistrza w moich progach
Bogusławie, ta żółta sosna ma prawie 20 lat, obcinam ją już jakieś 10, tylko wtedy nie wiedziałam jak , że można tworzyć niwaki, więc starałam się aby nie straciła pokroju ale nie była wielka. Skracałam jej wiosenne przyrosty, czasami zbyt długi czubek wycięłam. Niektóre starsze gałązki same jej zasychają więc po części ona sama pomaga mi się kształtować
Natomiast pod wpływem Twojego wątku przeznaczyłam na niwaki dwie stare kosodrzewiny i jedną sosnę, chyba limbę, bo ma po 5 igiełek w jednym pęku a igiełki są delikatne, z jednej strony zielone,z drugiej szarozielone.

Skoro piszę o moich kształtowanych iglakach to zamieszczę kilka zdjęć

Jeszcze raz sosna żółta

ta sama tylko z tyłu

Witam się
Piękności po prostu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies