Bogdziu ...modrzew był u teściów ....straszydło okropne ......i taki klej z niego leciał ...że był obok wejścia do domu ..to był to koszmar....pamietam akcję wycinki kilka lat temu .... jeszcze dziłaki nie mieliśmy ...a już wiedzialam, że modrzewie to gatunki nie polecane do malych ogrodów ...i orzechy!
dużo tego masz...moje też w pąkach i liście okazałe,tylko oprócz jednej sztuki,która ma swoje lata u mnie..chodzi o to,że liście suche bez życia i czy jakaś reanimacja coś da,czy wykopać?? czy masz wiedzę na ten temat??
Ewciu dziękuję i cieszę się, że lukrowane róże lubisz mnie jakos trawy najbardziej teraz zachwycają
Vertigo w ciepłym miejscu mają się doskonale
liście lecą z drzew i winobluszczu...
Abraham Darby kwitnie, 1 kwiatem
dym się snuje
i dziś tyle, biegnę na kominki
koraliki na cisach....sporo ich u mnie
dalie kwitły u mnie do 3 listopada...rekord, już wykopane, schną i do przechowalni, bulwy pięknie sie rozrosły, za rok naprawdę będzie ich duzo.
Będzie super, juz to widzę a kiedys przy okazji się wybiorę, w końcu mam blisko najchętniej latem, bo dzień długi
magnolie gwiaździste łyse, ale pełno pąków
wyrwałam wszystkie werbeny i kosmosy, aż w końcu widać rodki, wyglądają, jak zmokłe kury
kolejne siewki będę wywalać od razu
Sylwia, bo tylko tu są osoby wrażliwe na ogrody, inni, czyli nie ogrodnicy nic nie widzą
Chopin kończy tez pokaz
limki z patyków
koraliki winobluszczu 5-klapowego
liści na tony, ale to norma i jakos w tym roku szybciej idzie zbieranie