Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

Agania 12:33, 06 sty 2016

anka_ napisał(a)

Agnieszko ta sosna w sezonie jest ni to żółta ni zielona- taka powiedzmy limonkowa. Ale jak przymrozi to robi się z niej żarówa.

Serb pendula którego poleca Agatka jest piękny. I bardzo go lubią zające, ale ty masz ogrodzone.

Ja też mam ogrodzone, ale zające też zimą przychodzą, mają przejście pod bramą, tylko ten bardziej ucywilizowany i koty chodzą
Mam też kunę, która nam wchodzi na stryszek.
Sosna aurea u P. Ciepłuchy z Konstatynowa Łodzkiego była w ofercie, moje iglaki, które zamówiłam w tej szkółce przywieźli mi sprzedawcy na wystawę zieleni do Krakowa
ag_zie 14:30, 06 sty 2016

Do ogrodowego notatnika - autor Joanna
JoannA napisał(a)

Ja kocham wszystkie igiełkowe .....i mam ich sporą kolekcję w ogrodzie i tak naprawdę to miałam tylko problem z sosną ościstą i wejmutką.
Z czystym sumieniem mogę natomiast polecić:
Świerk serbski
Choina kanadyjska
Jodła kaukaska
Masz bardzo duży ogród ....i sporo miejsca do obsadzenia, a lubisz sosny to może sosna himalajska którą uwielbiam za jej długie igły.
I jeszcze taka perełeczka jak Sosna Wiethorst 'Schwerina'
ag_zie 09:51, 08 sty 2016

a ja czytam i zapisuję co ciekawsze
Miskant Gold Bar pod Serba pendula
U Lindsay80:
Luki napisał(a)
Mam miskanta Gold Bar 4 lata, nie przyrasta szybko, ale fakt, że rośnie na bardzo jałowej glebie. Tworzy ładną strzelistą kępkę i nie przekracza 40-50cm
chelll 21:35, 09 sty 2016

Aga, dzięki za info o turkuciu. Ja w ubiegłym roku ubiłam trzy. Skoro były trzy, jest ich więcej. Muszę się im przyjrzeć w tym sezonie i rozpocząc walkę. Nie wiedziałam, że to taka straszna plaga
MirellaB 11:06, 10 sty 2016

Miłej niedzieli
zawitka 09:22, 15 sty 2016

Aga ja mam sosnę himalajską --- wielka bezproblemowa ale igły opadają co 2 lata i są wielkie 15 cm ,za to szyszki są cudne wielkie i dużo

To ona z lewej strony mniej igieł bo jest wycięya inna sosna .
ag_zie 22:26, 15 sty 2016

chelll napisał(a)
Aga, dzięki za info o turkuciu. Ja w ubiegłym roku ubiłam trzy. Skoro były trzy, jest ich więcej. Muszę się im przyjrzeć w tym sezonie i rozpocząc walkę. Nie wiedziałam, że to taka straszna plaga

U mnie też jeszcze stado pewnie jest - jak znajdziesz skuteczny sposób na pozbycie się ich to koniecznie daj znać!
ag_zie 22:28, 15 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Miłej niedzieli

Dziękuję widzisz ja latam po cudzych ogrodach a do swojego wątku nie zaglądam

ag_zie 22:29, 15 sty 2016

zawitka napisał(a)
Aga ja mam sosnę himalajską --- wielka bezproblemowa ale igły opadają co 2 lata i są wielkie 15 cm ,za to szyszki są cudne wielkie i dużo

To ona z lewej strony mniej igieł bo jest wycięya inna sosna .

Ale olbrzymia! Ile ma lat?
Kasya 22:38, 15 sty 2016

u mnie wciaz sypie