Gabik ja się cieszę, że mam tylko 900 m2 to i tak 4 x więcej niż mialam poprzednio wystarczy mi tyle a i tak brakuje na wszystko czasu
Laurka wyglądala pięknie, a mamusia miala już fryzurę na wesele
Widzisz na tym polega różnica pomiędzy inżynierem a sprzedawcą, że inżynier sprawdzi ph i obliczy proporcje a sprzedawca spojrzy KĄTEM OKA i PRAWIE mu wyjdzie odpowiednia proporcja
Która metoda lepsza????
Aga to już wyższa szkoła jazdy. Musisz teraz policzyć jakie proporcje do odczynu 5-6 ph?????? Ja chemię mialam ostatnio w I klasie liceum ..... ale przecież z tym sobie poradzisz??? zapomnialam żeś inżynier!!!! i się głupio pytam....
No i dzięki pogodzie będę mieć dobrze podlany ogród i prasowanie z głowy, bo nie da się wyjść tak wieje i mży...
Muszę posadzić hortensje limelight. Doczytałam, że mają mieć ziemię lekko kwaśną. Nie mam Danusiowej próchnicy kwaśnej, więc jak w inny sposób uzyskać lekko kwaśną ziemię? Będę mieszać swój kompost, swoją rodzimą ziemię z...? Z torfem kwaśnym?
Tak mieszanka jak napisałaś, ja czasami dodaję drobenej kory to rozluźnia ziemię
Aga przecież na wadze nie będziesz ważyć, na oko się daje Hortensje nie są takie wrażliwe jak RH i tak najważniejsze potem podlewanie i nawożenie
Musiałbyś ph gleby u siebie sprawdzić aby stwierdzić czy 1/3 czy 1/4 czy 1/2
Animusz? Jaki animusz? Nie spotkałam takiego dawno Ledwo dyszę kobieto Zaś 31 bukszpanów do wykulkowania i posadzenia - M.się wkurza, bo znów go zagonię do kopania dołków
Widziałam w Psarach te Wasze donice elho - BOSKIE!!! Ale cieszę się, że kolorystycznie mi nie pasują, bo bym zbankrutowała
Pozdrawiam
Dbrze że M nie wie jeszcze co go czeka !!!
A elho na jesien zamienię na ceramiczne szare.... A latem znów białe wyciągnę .....
no, wszystko było fotografowane... nawet ...buty
więc mam zagadkę...czyje to buciki/buty ?
...sama bym absolutnie nie odgadła wszystkich... a nawet większości
Wykład konkretny. Też mnie śmieszą te wszystkie 'zalecenia'. I żeby być wybitnie zdrowym, pięknym, modnym i szczęśliwym. I generalnie te wszystkie recepty na sukces, które sprzedają nam w kolorowych czasopismach i kolorowych serialach, ech...
Ładna wycieczka, chciałabym się kiedyś wybrać w tamte strony.
A wystarczy wkopać 50 bukszpanów dziennie lub przygotować podłoże dla 10 Rh, odchwaścić całość i wysypać korą, na koniec podlewać przez godzinę i człowiek alzheimera nie będzie miał. .... Bo już główkuje i móżg trenuje gdzie kolejne rośliny posadzić, gdzie kupić próchnicę odkwaszoną, czym zrobić oprysk....
Ania Ty nawet pracę potrafisz połączyć z przyjemnym Ogród sapiechów żachwycający
Do ogrodu zatrzymałam się po drodze...... pomyślałam, że wpadnę i popatrzę na ogród ....tak po doświadczeniach ogrodowiskowych...... I wiesz co??? Teraz zupełmnie inaczej patrzę na to samo..jednak moja świadomowć została zmieniona pod wpływem ogrodowiska..a może postrzeganie przyrody....
Ja mam dokładnie to samo. Moja córka powiedziała, że o niczym innym nie potrafię rozmawiać. Nawet na betonowej pustyni roślinę wypatrzę ....
łomatko, kobieto czy Ty szybciej nie możesz???? Doczytałam, pooglądałam. Czekam z niecierpliwościa na lekcje kulkowania z szablonu wędzarnia pierwsza klasa, podaj namiary na pw. rybki lubię oby nie w hurtowych ilościach
Kwiatuchy 'balkonowe' sliczne nie wiem co Ty chciałaś od nich że niby nie halo... No i spotkanko szykuje się Wam urocze. Będę przejeżdżała przez Wrocław we czartek to będę machać
Zajedź na kawę!!!! namiary napiszę w weekend bo mi M do stolicy wyjechał
Kochana ja będę z M w ten czwartek bladym świtem koło Wrocławia w drodze do Pragi to tylko machanie mi zostanie
Szkoda ale machaj mocno!!! I życzę pięknego pobytu w Pradze, uwielbiam ją i mam bliziutko, bliżej niż do Warszawy
Kiedyś gdy mieszkałam w Jeleniej Górze mówiłam, że do każdej innej stolicy mam biliżej (Praga, Berlin) tylko nie do stolicy Polski....
To wiśnia Kiku-shidare-sakura, w maju kwitnie, a jesienią ma czerwonawe listki.... i taki płaczący, parasolowaty pokój.... fot oz zeszłego roku, bo w tym dosć ubogo kwitła..trochęchyba przymroziło.. Gałązki już musiałąm ciąć bo sięgały ziemi...
Ania miałam już spać ... ale nie musiałam to sobie zrobić ... dokładnie tak ... ja Kiku saku ra muszę mieć ... chyba na dachu garażu ale mieć ... mieć ... mieć ... absolutnie ...
namierzyłam dziś rozrodczość na skalniaku ... mam jukę ... tj myślałam że mam jukę a ja ... ... mam juki ... obok tej starej - która nota bene jest uprzejma po raz pierwszy zakwitnąć - jest mała i też ma kikutka, który mam nadzieję rozwinie kwiat ... jestem dumna jak paw ... rozrodczość na mojej ziemi ... wywraca do góry nogami ...
Kochana u Cibie wygodnie byłoby kupić amanogawa, bo rośnie do góry i jest wąska a kiku może się na szerokość rozrastać Ania ma rację wiśnie ozdobne kwitną bardzo krótko....