Animusz? Jaki animusz? Nie spotkałam takiego dawno Ledwo dyszę kobieto Zaś 31 bukszpanów do wykulkowania i posadzenia - M.się wkurza, bo znów go zagonię do kopania dołków
Widziałam w Psarach te Wasze donice elho - BOSKIE!!! Ale cieszę się, że kolorystycznie mi nie pasują, bo bym zbankrutowała
Pozdrawiam
No i dzięki pogodzie będę mieć dobrze podlany ogród i prasowanie z głowy, bo nie da się wyjść tak wieje i mży...
Muszę posadzić hortensje limelight. Doczytałam, że mają mieć ziemię lekko kwaśną. Nie mam Danusiowej próchnicy kwaśnej, więc jak w inny sposób uzyskać lekko kwaśną ziemię? Będę mieszać swój kompost, swoją rodzimą ziemię z...? Z torfem kwaśnym?
Kulkowałam wczoraj krzaczory bukszpanowe na nową rabatę z wiśniami umbraculifera . Oprócz kulek z bukszpanu będą tam trawki - chyba carex evergold albo złote hakone (ale nie mogę ich nigdzie dostać). Podpowiedzcie jak te kule ustawić - nie chciałabym znowu w rządku... Może tak porozrzucane pod wiśniami a pomiędzy nimi trawki? Taka mała przymiarka, ale na razie za mało kul. Podpowiedzcie plisssss!!!
A to jedna z kulek w trakcie kulkowania - moja głowa obok dla porównania wielkości
No i dzięki pogodzie będę mieć dobrze podlany ogród i prasowanie z głowy, bo nie da się wyjść tak wieje i mży...
Muszę posadzić hortensje limelight. Doczytałam, że mają mieć ziemię lekko kwaśną. Nie mam Danusiowej próchnicy kwaśnej, więc jak w inny sposób uzyskać lekko kwaśną ziemię? Będę mieszać swój kompost, swoją rodzimą ziemię z...? Z torfem kwaśnym?
Tak mieszanka jak napisałaś, ja czasami dodaję drobenej kory to rozluźnia ziemię
Aga przecież na wadze nie będziesz ważyć, na oko się daje Hortensje nie są takie wrażliwe jak RH i tak najważniejsze potem podlewanie i nawożenie
Musiałbyś ph gleby u siebie sprawdzić aby stwierdzić czy 1/3 czy 1/4 czy 1/2
Tak mieszanka jak napisałaś, ja czasami dodaję drobenej kory to rozluźnia ziemię
Aga przecież na wadze nie będziesz ważyć, na oko się daje Hortensje nie są takie wrażliwe jak RH i tak najważniejsze potem podlewanie i nawożenie
Musiałbyś ph gleby u siebie sprawdzić aby stwierdzić czy 1/3 czy 1/4 czy 1/2
No właśnie robiłam badanie gleby i okazuje się, że mam ph obojetne w kierunku zasadowego, dlatego zastanawiałam się czy 1/3 wystarczy. A mieszam zawsze w taczce, więc jest oczywiście "na oko"
Aga to już wyższa szkoła jazdy. Musisz teraz policzyć jakie proporcje do odczynu 5-6 ph?????? Ja chemię mialam ostatnio w I klasie liceum ..... ale przecież z tym sobie poradzisz??? zapomnialam żeś inżynier!!!! i się głupio pytam....