Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W oflisowym ogrodzie 16:52, 02 lis 2015

Do góry
kamila66 napisał(a)
Szukam odpowiedniego stanowiska dla orzecha laskowego z pokręconymi gałązkami, często przypalany przez słońce - na pierwszym planie po lewej stronie

Jeśli już zdecydujesz się na przesadzanie to weź pod uwagę że Corylus "Contorta" rośnie dość szeroko, potrzebuje sporo miejsca.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:38, 02 lis 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Kasiu on tylko jesienia taki red, a cały sezon jest jak najbrdziej green..
Zobacz sama tu fotka z maja ub. roku

co tam berberys jak widze palibina !
Ogródek Iwony 16:37, 02 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wczoraj był szczególny dzień. Ostatnie dni spędziłam na przygotowaniu kwiatów i uporządkowaniu grobów.
Z gałązek cisa, bluszczu i ostrokrzewu zrobiłam stroiki. Powtykałam trochę kwiatów - z reguły nie lubię tych materiałowych, ale jest to jakaś rezerwa, jak wszystkie żywe przemarzną zaraz na początku.
Dla teścia zrobiłam taki:

Dla moich rodziców taki:

Do tego kupiłam kremowe chryzantemki drobnokwiatowe:

A wczoraj się na cmentarzu rozkleiłam na nowo.
Zbyszek pytał się, dlaczego, przecież minęły już dwa lata, jak mama nie żyje. A mi było jakoś tak smutno, że pewne chwile już nie wrócą ...
Że człowiek już nie może poczuć się jak dziecko, zawsze już będzie tylko rodzicem, teściową, babcią, ... nigdy już córką ...
Czas przemija ... tęsknota zostaje ...

Iwonko kompozycje dla Rodziców urocze. pozdrawiam
Ogródek Iwony 16:36, 02 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Różyczki posadziłam i zakopczykowałam od razu. Tutaj posadziłam Giardinię i Abrahama Derby. Ma ktoś pomysł, co pasowałoby do Giardini? Jeszcze jedna pnąca by się przydała

A te różyczki wszystkie z górnej donicy Zbyszek wykopywał w sobotę, aby posadzić na nowo

Wszystko przez pewien głupi pomysł.
Jesienią zeszłego roku wkopał mi przy różach trawę. Cieszył się, że będę miała też, jak inni mają. Dodam, że wtedy wszystkie trawy miały jedno imię. Tą znalazł na skraju łąki i stwierdził, ze ładna
Trawka sobie więc rosła, kłącza zaczęły panoszyć się pod ziemią ... się rozłaziły, aż trawa zarosła mi róże.

Trzeba było więc wykopać, oczyścić korzenie z źdźbeł niczym perz i posadzić na nowo. Przy okazji dodaliśmy kompostu i gliny do podłoża.

Morał z tego jest taki: zanim coś posadzisz, sprawdź, czego posiadaczem zostałeś. Zaoszczędzisz sobie pracy i problemów

Ogródek Iwony 16:27, 02 lis 2015

Do góry
Różyczki posadziłam i zakopczykowałam od razu. Tutaj posadziłam Giardinię i Abrahama Derby. Ma ktoś pomysł, co pasowałoby do Giardini? Jeszcze jedna pnąca by się przydała

A te różyczki wszystkie z górnej donicy Zbyszek wykopywał w sobotę, aby posadzić na nowo

Wszystko przez pewien głupi pomysł.
Jesienią zeszłego roku wkopał mi przy różach trawę. Cieszył się, że będę miała też, jak inni mają. Dodam, że wtedy wszystkie trawy miały jedno imię. Tą znalazł na skraju łąki i stwierdził, ze ładna
Trawka sobie więc rosła, kłącza zaczęły panoszyć się pod ziemią ... się rozłaziły, aż trawa zarosła mi róże.

Trzeba było więc wykopać, oczyścić korzenie z źdźbeł niczym perz i posadzić na nowo. Przy okazji dodaliśmy kompostu i gliny do podłoża.

Morał z tego jest taki: zanim coś posadzisz, sprawdź, czego posiadaczem zostałeś. Zaoszczędzisz sobie pracy i problemów
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:26, 02 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jest mikro rewolucja.... eMuś się zlitował nade mną i dał kawałek trawnika
Chłopaki się zlitowali i zdjęli darń i z grubsza przekopali..

Będą tulipany, narcyzy, przesadziłam jeżówki Picolino i zapomnianą piwonie i przesadziłam żurawki, może w nowym miejscu ruszą.. jak nie ruszą, to wymienię na trawki. Bardzo szybko wykorzystałam ten kawałeczek.
eMuś stwierdził, że trawa mu się rzuca pod kosiarkę i mogę zabrać tu trawnik. Oczywiście wcale nie protestowałam..

A jak Ci się uchował tak gustowny fragmencik ex-trawnika? Mieszasz tulipany z narcyzami? Ja nigdy.
Ogród Mirelli 16:16, 02 lis 2015

Do góry
Igiełkowa wygląda ok. Stwierdzam, że mam jednak tam za mało kwitnących roślin, bo tylko jedną azalię. Muszę coś dosadzić, tylko miejsca brak, więc chyba będą czosnki, kosmosy, jeżówki, zawilce i nie wiem co jeszcze

Kiepskie te zdjęcia, bo słońce zaszło Szkoda

Ogród Mirelli 16:09, 02 lis 2015

Do góry
Pierwsze od czego zacznę prace wiosenne to zakładam trawnik na drugiej połowie ogrodu - widać na pierwszym zdjęciu jak go brakuje.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:08, 02 lis 2015

Do góry
No to ja sobie nagrabiłam! Odmieniam Twoje imię w różnych konfiguracjach:
Izo, Izeczko, Izuś, Izabelko, Izuniu,
bo u mnie w kraju jednak się odmienia.

Kwiatek dla Ciebie na zgodę.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:05, 02 lis 2015

Do góry
Nowe zmiany w ogrodzie

1-Bergenia sercowata
2-Przetacznik kłosowy
3-Trawa rozplenica japońska
4-Trawa Carex Graya
5-Trawa Red Baron
6-Konwalnik ‘Niger’
7-Iglak wolno rosnący kula
8-Lawenda
9-Suchodrzew
10-Ciemiernik
11-Pole storczykowe

Realnie

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:04, 02 lis 2015

Do góry
Skończyły się moje kwiatki ma żywo, teraz już będą powtórki z lata, no i sporadyczne jakieś wycieczkowe atrakcje. Wybaczcie mi, jeżeli się powtórzę.

Ogród Mirelli 16:04, 02 lis 2015

Do góry
Jak już rabata bylinowa będzie obsadzona to będzie wysypany kamyczek. Na razie jest jak jest

Ogród Mirelli 15:59, 02 lis 2015

Do góry
Wrzosowisko Uwielbiam

Ogród Mirelli 15:58, 02 lis 2015

Do góry
Rabata hortensjowa Wygląda mało ładnie, ale w porównaniu z tym co było w ubiegłym roku to jest cudnie

Ogródek Iwony 15:56, 02 lis 2015

Do góry
Wczoraj był szczególny dzień. Ostatnie dni spędziłam na przygotowaniu kwiatów i uporządkowaniu grobów.
Z gałązek cisa, bluszczu i ostrokrzewu zrobiłam stroiki. Powtykałam trochę kwiatów - z reguły nie lubię tych materiałowych, ale jest to jakaś rezerwa, jak wszystkie żywe przemarzną zaraz na początku.
Dla teścia zrobiłam taki:

Dla moich rodziców taki:

Do tego kupiłam kremowe chryzantemki drobnokwiatowe:

A wczoraj się na cmentarzu rozkleiłam na nowo.
Zbyszek pytał się, dlaczego, przecież minęły już dwa lata, jak mama nie żyje. A mi było jakoś tak smutno, że pewne chwile już nie wrócą ...
Że człowiek już nie może poczuć się jak dziecko, zawsze już będzie tylko rodzicem, teściową, babcią, ... nigdy już córką ...
Czas przemija ... tęsknota zostaje ...
W cieniu - zacieniona 15:46, 02 lis 2015

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Zagladam po cichu ale tym razem zostawiam ślad.Pozdrawiam Bogusiu.
Byłam w ubiegłym tygodniu w Twojej okolicy.Po drodze niezapomniane widoki...jesienne lasy płoną...
Serdecznie pozdrawiam.
Ogród niby nowoczesny ale... 15:46, 02 lis 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Grabowa...

... i otwierają się wrota a goście padają z zachwytu cudnie!
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:43, 02 lis 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
czyli tak - czerwoną krzywa kreska

Tak tu gdzie czerwona kreska teraz jest, ale tylko do żywopłociku z buksików co już rośnie bo tu już będzie rządzić wisteria na takiej samej bramie jak w dali widać rdestówkę auberta
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 15:43, 02 lis 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

...Korzonki trzeba przykryć przynajmniej dwu-, trzycentymetrową warstwą ziemi. Można jeszcze pędy przykryć gałązkami tak dla pewności.

Na ognistej zimujące żółta i czerwona.

Cudowny ma kolor śliczna jest ta twoja
Gosiu, dziękuję, zatem moją zakopię do gruntu szybciutko.

O różyczkach poczytałam, ja gratisu nie dostałam, ale mam nadzieję, że się przyjmą i tobie i mi.
Straty kotka współczuję.
Nam tylko na pół dnia się zgubił, wyszedł z podwórka i z dziećmi sąsiadów poszedł w kierunku szkoły. Nie wiedział, jak wrócić. Błąkał się. Pawełek płakał, na szczęście poszukiwania popołudniowe skończyły się odnalezieniem zguby. Jakby nie to, płacz w domu byłby długi.

Nasionka podeślę
Lawendowy zawrót głowy 15:27, 02 lis 2015

Do góry

Wszystko pięknie, ale jak patrzę na tego miłorzęba to mnie skręca z zazdrości Cudny i jeszcze liściasty do tego jesiennie. Może i mnie się kiedyś uda zostać posiadaczką takiego okazu. Mój jest "tyci, tyciuśki jak ziarenko kawy "

Pięknie u Ciebie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies