Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:32, 13 gru 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Ciekawe jakie ozdoby wybrałaś

stale wybieram i na razie wolno idzie - raz czas a dwa pogoda nie dopinguje
przymiarki
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:31, 13 gru 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Mira, bardzo lubię "ciebie czytać", masz specyficzne i bardzo sympatyczne poczucie humoru. Czytam twój wątek stale, dzisiaj do napisania kilku słów skłoniły mnie przepiękne ujęcia wczesnej zimy w twoim ogrodzie. Jeżeli mogę się wtrącić w kwestii dekoracji świątecznych to głosuję za ptaszkami na pęcherznicy

Jolu to niezwykle miłe co piszesz i dopinguje mnie żeby mi się chciało chcieć - dzięki.

Na pęcherznicy są ptaszki czasowe musi tu być coś co wiatr i deszcz nie zniszczy

najlepsze sa takie ozdóbki choć to nowe to nie wiem jak wytrzyma ale chyba dobrze będzie

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:27, 13 gru 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Ślicznie Ci oszroniło roślinki, nawet ozdabiać nie musisz, może te ptaszki , wyglądałyby naturalnie

No z tymi ptaszkami kłopot - bo skąd wziąść naturalne mam takie co deszczu by raczej nie zmiosły na razie wstawiłam takie niby całoroczne

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:24, 13 gru 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Wianek rzeczywiście elegancki, ale ten jeż! Koralikowy cały, skąd masz takiego?
Widzę że ma "żabkę" do przypięcia, ja mam tak przypinanego ptaka z cekinami i prawdziwymi piórami.
A i pokaż sówki, bo nie pamiętam.

Mam ze sklepu - to produkcja Dagmary z Jasła u mnie były w Almie ale też widziałam od tego producenta towar w Castoramie.

Mam też na żabkach ptaszki z piórkami bardzo wiekowe.

A to sowa też tej produkcji

no i raz jeszcze jeż hehe

Sprzeczność w ogrodzie 19:24, 13 gru 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Ja też już wyciągnęłam jakieś ozdoby świąteczne...w tym roku niestety nie mam czasu na wykonanie własnoręcznych ozdób, te, które nadal cieszą moje oczy pochodzą z poprzednich lat to choinki makaronowe...

To Twoja robota!?!?!?! no no no, widziałam już ozdoby z makarony ale żadne nie były tak efektowne
i żurawki?! zawsze okrywasz?! ja mam parę ale nigdy nie przykrywałam jeszcze
Ogród z koniczynką 19:24, 13 gru 2015

Do góry
Padający śnieg wyglada bajkowo...
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:18, 13 gru 2015

Do góry
Margaretka3 - dokładnie tak zrobię z chryzantemą tylko muszę wreszcie mieć ten dzień na ogród.
Przedogródek to trudny temat - u mnie tak wyszło jak cały ogród -i do dziś coś zmieniam i zmieniam

Gabrysia - jest taka krakowska piosenka Bombonierka - uwielbiam ją - ja chciałabym ogród bardziej zwichrzony i nad tym dumam bo porządeczek pod sznurek to nie moja bajka - gdzie indziej jak najbardziej popatrzę

Filomena - żywopłocik jest z pięciornika i to jest kość niezgody ogrodników bo mi się marzy z buka - tak czy siak węża nie będzie choć pomysł fajny bo u mnie na słupie światełka i kurtynki - właśnie dziś kupowane nowe bo stare już padły - dziwne bo nie takie stare

Irenka - czytałam że jarząby tak mają czyli chorowitość
dzięki za doping w dekoracjach - ja jestem jak dziecko i mogłabym wszędzie coś powiesić - pomysłów nie brakuje a pierdułek przez lata się nazbierało

Katka - na choinkę nie dam czerwonych - bo umyślalam że przód ma być biały a z tyłu czerwono - bialy bo śniegu brak to tak właśnie
nie kupiłam tych kul ale fajnie by choinka w nich była - kupiłam jedną coby przymierzyć

Ogród z koniczynką 19:14, 13 gru 2015

Do góry
Śnieg sypał coraz bardziej...

...widok z okna jadalni...

...oraz z okna kuchennego...nie ulepiliśmy bałwana, bo bardzo mokro...
Droga do spełnienia 19:11, 13 gru 2015

Do góry
Zrobiłam stroik pomału idą święta. Aniołki zawisły na lampie serca na karnisz bałwanek dostał kulki a jarzębina białe liście.
Tak idą święta
kolory jakieś takie przekłamane przecież ostro czerwone i złote powinny być a nie takie nijakie
Ogród z koniczynką 19:10, 13 gru 2015

Do góry
Wczoraj chwilami świeciło słoneczko i w ogrodzie było zielono...

...dzisiejsza pogoda zaskakiwała, bo raz padał deszcz, a potem śnieg...

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:04, 13 gru 2015

Do góry
Wracam się do tyłu do ogrodowych komentarzy bo coś muszę wyjaśnić
póki co pokażę co mam nowego na choinkę w tym roku
otóż

cudny będzie pasował do moich sówek.
Ogród z koniczynką 19:03, 13 gru 2015

Do góry
Podczas mojej nieobecności w domu, narobiło się sporo zaległości różnego rodzaju...Ale nic to Hajduczku, damy radę...Dzisiaj odpoczywam, a od jutra biorę się ostro za robotę u siebie w domu...Z zapomnianej szafki wyszedł stary czajnik. Czeka sobie na zagospodarowanie, ale to dopiero wiosną...

...brzózka ustroiła się w świąteczną kokardę...

...a teraz proszę się nie śmiać... to jest mój drugi (w życiu) wianek...Znalazłam wyrzucone czerwone gałązki derenia i dodałam świerkowych gałązek i wianek jest...taki mój "cudny"...
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:02, 13 gru 2015

Do góry
Macham, macham,
ja teraz z doskoku gdzieś zaglądam, czas przyspiesza, ogród w odstawce za to czas dekorowania powoli i u mnie się zbliża.

Dziś wreszcie zniosłam ozdoby, podzieliłam to co na choinkę, co do zawieszenia w oknie i to co do dekoracji.
Ja wcześnie nie robię dekoracji bo lubię takie z żywymi gałązkami a te są ładne w pierwszych dniach.

Ale jest wyłom bo upatrzyłam sobie wianek po który pojechałam w kolejnym tygodniu i już był tylko jeden więc kupiłam.

sam w sobie jest ładny bez ozdób no ale i tak coś dam więc przymiarki

to jesł łatwy w wykonaniu wianek. Gałązki winorośli i winobluszczu pozwijane nie plecione i jakaś fajna włóczka, to wszystko sklejone jakimś klejem i popryskane świecidełkiem no i samo w sobie eleganckie.

Moja bajka 18:46, 13 gru 2015

Do góry
No proszę jest pierwszy 1000.
Kasieńko wiem że kolejny będzie równie ciekawy.
Gratki kochana.
Ogród z koniczynką 18:43, 13 gru 2015

Do góry
Witam wszystkich zaglądających do mojego wątku. W ostatnim czasie sprawowałam opiekę nad moją niepełnosprawną teściową. Nie miałam więc ani czasu, ani dostępu do netu...Jedyne, co udało mi się uchwycić, to przecudne niebo o poranku...

Ogród Agduli 18:36, 13 gru 2015

Do góry
A skoro już doszłam do leśnych rabat. TO wkleję trochę fotek z innej mojej lesnej ścieżki. Jest wąska więć trudno focić Zatem tylko małe fragmenty wyrwane z całości

Po prawej stronie wejście na ścieżkę

W tle , wczoraj zakupiona paprotka.

dalej na ścieżce

gdzieś po boku ścieżki

wyjście ze ścieżki
Moja bajka 18:34, 13 gru 2015

Do góry
Może ja tysiączek więc ogłoszę Buziaki Kasiu pomysłowa ogrodowiskowa głowo
Miliona kolejnych pomysłów i kolejnych tysiączków
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 18:33, 13 gru 2015

Do góry
Super okienko świąteczne Brawo za pomysł
A tu moja choineczka
Ogród Agduli 18:26, 13 gru 2015

Do góry
Dzisiaj wiało w Wielkopolsce momentami wiatr przynosił deszcze. ALe co tam, dla miłośnika prac ogrodowych żadna pogoda nie straszna
Wytyczając oczko, nową rabatę zaczełam robić. Na razie to tylko prace przygotowawcze. Wsadzanie roślin będzie na wiosnę, kiedy w ogrodniczych się coś pojawi..
teren wytyczony pod nowe oczko

dalej ścieżka, na lewo koniec oczka będzie.

poniżej, za oczkiem nowa rabata leśna, na prawo do ścieżki.

a tu taj zdjęcie z drugiej strony

i też nowa rabata do nasadzeń wiosennych. Za berberysami będzie oczko

Malutki pod lasem 18:08, 13 gru 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Sąsiedzi chyba dziwnie na mnie patrzyli, bo najpierw stałam na drabinie i wieszałam bombki na miniaturowym klonie, a potem latałam z aparatem i obfociłam to
Jak dla mnie nawet fajnie wyglądają, trochę rozweseliły tą szarzyznę za oknem.
Za tydzień ubierzemy z M balkon, to też będą czerwone bombki na nim

Bardzo fajnie wygląda drzewko zabombkowane

Wiata bardzo ładna, taka lekka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies