Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

brosia 14:03, 08 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Moze o to chodzi wlasnie
A moze chodzi o to ze nie dosc ze w oknach firan itp brak to jeszcze one moga widziec dwa okna na przestrzal (dwa duze okna blisko jednego naroznika domu).

Witam serdecznie (po cichu podczytuję regularnie i dużo się uczę
czytam wątek o ptasich wypadkach, bo problem dotyczy i mnie. Zastanawiam się czy pomogłyby takie sztuczne ptaki podwieszane pod okapem dachu. Widziałam u znajomych takie ptaszory zawieszone pod podbitką jako odstraszacze (mieli problem z małymi ptaszkami wdziobującymi się pod podbitkę) i podobno od momentu zawieszenia sztucznych ptaków inne trzymają się z dala.
aga_podlasie 14:54, 08 sty 2016

Fajnie, że umieściłaś zdjęcia z wysiewu werbeny. Kupiłam nasiona i będę w tym roku siała. Jestem ciekawa kiedy startować ze stipą.
nawigatorka 15:49, 08 sty 2016

brosia napisał(a)

Witam serdecznie (po cichu podczytuję regularnie i dużo się uczę
czytam wątek o ptasich wypadkach, bo problem dotyczy i mnie. Zastanawiam się czy pomogłyby takie sztuczne ptaki podwieszane pod okapem dachu. Widziałam u znajomych takie ptaszory zawieszone pod podbitką jako odstraszacze (mieli problem z małymi ptaszkami wdziobującymi się pod podbitkę) i podobno od momentu zawieszenia sztucznych ptaków inne trzymają się z dala.

Fajnie za zagladasz.bardzo to cieszy.pewnie tewl sztuczne ptaki musza ciekawie wygladac jak w horrorze a tak powaznie to ja mam podbitke tak wysoko przez posadowienie domu,ze bym musiala na jakims sporym rusztowaniu je przyczepic.
nawigatorka 15:50, 08 sty 2016

aga_podlasie napisał(a)
Fajnie, że umieściłaś zdjęcia z wysiewu werbeny. Kupiłam nasiona i będę w tym roku siała. Jestem ciekawa kiedy startować ze stipą.

Ciesze sie ze sie przyda.mi tez bo nie bede musiala wertowac setekzdjec by daty odnaleźć. Stipe bede pewnie siala w podobnym terminie.choc cos mi sie kojarzy,ze ktos pisal ze lepiej na poczatku lutego
nawigatorka 15:52, 08 sty 2016

Doszly mi dzis trzy kulki
leon60 15:56, 08 sty 2016

fajne to białe u mnie tylko troszkę pobieliło
nawigatorka 16:37, 08 sty 2016

leon60 napisał(a)
fajne to białe u mnie tylko troszkę pobieliło

U nas juz pada...deszcz
UlaB 16:48, 08 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Ciesze sie ze sie przyda.mi tez bo nie bede musiala wertowac setekzdjec by daty odnaleźć. Stipe bede pewnie siala w podobnym terminie.choc cos mi sie kojarzy,ze ktos pisal ze lepiej na poczatku lutego

W ubiegłym roku siałam stipe pod koniec lutego. Ona potem rośnie jak szalona, wiec nie wiem czy jest wielki sens sie spieszyc poza zaspokojeniem swojej tęsknoty do grzebanai w ziemi Ale pewnie wazny jest tez region kraju i pogoda. I kalednarz biodynamiczny. Kwitła bardzo mocno, nasiona tez wydała. Byc moze na południu Polski powinno sie robić inaczej - ja zwykle wysiewam rośliny w końcówce terminu podanego na opakowaniach. Wczesniejsze wysiewy sie u mnie nie udają.
Skorzystam ze ściągi werbenowej
nawigatorka 17:01, 08 sty 2016

UlaB napisał(a)

W ubiegłym roku siałam stipe pod koniec lutego. Ona potem rośnie jak szalona, wiec nie wiem czy jest wielki sens sie spieszyc poza zaspokojeniem swojej tęsknoty do grzebanai w ziemi Ale pewnie wazny jest tez region kraju i pogoda. I kalednarz biodynamiczny. Kwitła bardzo mocno, nasiona tez wydała. Byc moze na południu Polski powinno sie robić inaczej - ja zwykle wysiewam rośliny w końcówce terminu podanego na opakowaniach. Wczesniejsze wysiewy sie u mnie nie udają.
Skorzystam ze ściągi werbenowej

Hehe bardzo rozbawil mnie tekst o zaspokojeniu tęsknoty do grzebania w ziemi.wiadomo ze wszyscy stoja juz w okach stardowych do lopat,doniczek,nasion,sadzonek... ja tez czyli stipe mozna jak werbene. Dzieki za glos
martaibartek 17:14, 08 sty 2016

Nawigatorka pięknie w zeszłym roku wzeszła ci werbena. To ze zbioru własnych nasion czy kupionych?