Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Ivvvona 22:31, 07 sty 2016

Oregano też się ładnie rozrosło. Piwonii nie zamierzałam przesadzać ale mogę spróbować coś odkopać, choć nie ukrywam że może być ciężko.
AgataBC 23:00, 07 sty 2016

Nallar napisał(a)

Agatko, mam je drugi rok, nie robiłam przy nim dosłownie nic Po pierwszej zimie oberwałam mu liście (tak jak przy żurawkach) i pozwoliłam rosnąć. Po jednym sezonie mogłam go już podzielić, rozrasta się błyskawicznie. Nie zasilałam go nigdy, rośnie w ziemi ogrodowej o odczynie zasadowym, lekko gliniastej, w pełnym słońcu.
Pomogłam?

No baa
Dziękuję Ci, mam dla nich podobne stanowisko. Na brzegu rabaty. Ciekawe jak zakwitną
Nallar 23:14, 07 sty 2016

Ivvvona napisał(a)
Oregano też się ładnie rozrosło. Piwonii nie zamierzałam przesadzać ale mogę spróbować coś odkopać, choć nie ukrywam że może być ciężko.

Iwonko nie ryzykuj może, źle bym się czuła gdyby się z nią coś stało. Może kiedyś.....kiedy będzie więcej chętnych....albo kiedy będziesz musiała jej zmienić miejsce.
Ale bardzo Ci dziękuję za chęć podzielenia się.
Nallar 23:33, 07 sty 2016

Agcia napisał(a)

No baa
Dziękuję Ci, mam dla nich podobne stanowisko. Na brzegu rabaty. Ciekawe jak zakwitną

Jeszcze nie testowałam ale po usunięciu kwiatów podobno powtarzają kwitnienie, a kolor tych kwiatuszków jest śliczny.
Nallar 00:06, 08 sty 2016

Luki napisał(a)
To są dopiero metamorfozy, uwielbiam w takich porównanie w szczególności różnicę w wielkości drzew i krzewów, czekamy na początku by urosły coś zasłoniły, a jak tylko przestanie się o nich myśleć nagle robią się wielkie... czasem za wielkie

Łukaszu, różnica jest taka że u Ciebie zmiany następują w błyskawicznym tempie a mnie to zajmuje bardzo dużo czasu.
W moim ogródku tylko Lavsony wsadzane były jako dorosłe roślinki, wszystkie inne jakie rosną wsadzane były maleńkie, ukorzeniane przeze mnie z patyczków lub nasionek.
Przepraszam kilka też dostałam między innymi od Ciebie.
Gdybym dziś miała zaczynać tworzenie ogrodu zabrałabym się za to zupełnie inaczej.
Jeśli chodzi o roślinki to masz rację, kiedy doglądasz, patrzysz, mierzysz ile urosła to masz wrażenie że ona stoi w miejscu a kiedy spojrzysz na nią po dłuższej przerwie okazuje się że urosła.(wstydliwe czy co?)

Nallar 16:32, 08 sty 2016

Kasiu, coś do wzdychania. Jakość nie najlepsza ale dziś miałam problem z ogarnięciem aparatu.

Nallar 16:40, 08 sty 2016

Katkak 18:14, 08 sty 2016

Nallar napisał(a)
Kasiu, coś do wzdychania. Jakość nie najlepsza ale dziś miałam problem z ogarnięciem aparatu.

Ewcia ona jest przepiękna, niesamowita, idealna, też chcę taka. Przypomnij proszę ile sezonów zajęło Ci doprowadzebie jej do obecnego stanu. Dla mnie to prawdziwy majstersztyk i chyle czoło .
Nallar 22:52, 08 sty 2016

Katkak napisał(a)

Ewcia ona jest przepiękna, niesamowita, idealna, też chcę taka. Przypomnij proszę ile sezonów zajęło Ci doprowadzebie jej do obecnego stanu. Dla mnie to prawdziwy majstersztyk i chyle czoło .

Idealna to ona jeszcze nie jest i mam wątpliwości czy kiedyś taka będzie ale cieszę się że Ci się podoba.
Dziś prześledziłam zdjęcia aby się upewnić kiedy się za nią zabrałam i wszystko wskazuje na to że był to rok 2014
To zdjęcie z kwietnia 2014 Tu widać ją przed cięciem

.....................22.12.2014.................................................................08.01.2016

MUZA 23:26, 08 sty 2016

Ewo ta sosenka jest wspaniałamistrzowskie cięcie